baie de ulei
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
baie de ulei
Salut baieti , ca de obicei dupa ce ma intorc din vacanta sunt nevoit sa apelez la voi . Cum mai mereu mi-am rezolvat problemele masinii cu ajutorul Dv. acum va mai cer un sfat . Acum o saptamana m-am intors in Italia si totul parea sa fie OK. pana astazi cand mi-am aruncat ochii sub ia si am vazut baia plina de ulei + pete sub ea . Am curatat baia bine si am gasit o crapatura fina de vreo 5-6 mm asta i-se trage de la drumurile din Romania , daca aveam scutul nu putea crapa dar si acela la randul sau s-a dus tot pe drumurile Romanesti. Intrebarea mea este, cu ce o pot suda ? Ce material e fier , aluminiu .....
-
- pasionat
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
sa nu cumva sa dai sudura cu ea pusa pe masina
de tras nu se trage, banuiesc ca e crapata in partea de jos... si eu am avut-o pe a mea putin pocnita exact sub compresorul de AC, si s-a rezolvat in 5 minute la un atelier ce avea aparat de sudat aluminiu. partea mai nasoala a fost cu demontatul si montatul, dar si asta a durat cam 3 ore in total...
daca vrei o solutie provizorie pana te hotarasti sa o dai jos, poti sa faci asa: lasi sa se scurga definitiv uleiul din ea, o degresezi bine bine, si o lipesti cu epoxymetal pe dinafara... dai vreo 2 straturi. de preferinta ar fi sa fie calda, pt ca adera mult mai bine. cred ca merge si cu poxilina, dar nu stiu cat de bine rezista; cu epoxymetal e testata treaba, am reusit sa astup si fisura in bloc de aluminiu si tine.

de tras nu se trage, banuiesc ca e crapata in partea de jos... si eu am avut-o pe a mea putin pocnita exact sub compresorul de AC, si s-a rezolvat in 5 minute la un atelier ce avea aparat de sudat aluminiu. partea mai nasoala a fost cu demontatul si montatul, dar si asta a durat cam 3 ore in total...
daca vrei o solutie provizorie pana te hotarasti sa o dai jos, poti sa faci asa: lasi sa se scurga definitiv uleiul din ea, o degresezi bine bine, si o lipesti cu epoxymetal pe dinafara... dai vreo 2 straturi. de preferinta ar fi sa fie calda, pt ca adera mult mai bine. cred ca merge si cu poxilina, dar nu stiu cat de bine rezista; cu epoxymetal e testata treaba, am reusit sa astup si fisura in bloc de aluminiu si tine.
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
baie de ulei
Nu da jos uleiul. Ridica masina pe partea cu fisura. Spala bine cu ajutorul unui degresant. Gasesti in Italia pe la benzinarii Pasta de astupat gauri la evacuare(tobe-tevii-galerie) Te costa 3,5 Eu. Se usuca in aprox. 15.minute.
-
- pasionat
- Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
- 2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)
baie de ulei
Munca in zadar-timp pierdut ! Daca zici ca este fisura pe fundul bai, nu faci nimic cu lipitul. Musteste ulei si nu o sa-ti prinda nici un adeziv sau pasta. Goleste uleiul, da baia jos, spala bine si degreseaza. Daca nu ai unde suda in aluminiu, atunci cumpara Chit metal esapament-baie ulei= Abro USA ES 332= si ai rezolvat treaba. Mai gasesti in Italia si o pasta ceramica pt. baie de la Liqui Moly.
Vreau sa va spun ca am rezolvat problema cu lipitul. Am cumparat o pasta bicomponenta la vre-o 7 euro , am scos uleiul , am lasat vreo 3 ore sa se sscurga bine uleiul apoi am degresat fisura bine cu acetona ,apoi i-am pus pasta . Am 2 saptamani de la lipire si nici o scurgere . Va multumesc baieti pt. sfaturile date , mi-au fost de folos.

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”