Daca nu imi atragea atentia un coleg nu realizam ca e ceva in neregula cu masina.
Mereu cand intru un parcarea de la birou intru cu rotile bracate maxim si de fiecare data in timpul virajului imi smucea masina usor intr-o parte ca si cum ar derapa cativa centimetri.
Faptul ca treceam cu o roata peste un capac de canal din metal m-a facut sa cred ca roata patineaza pe capacul respectiv. Dar intr-o zi am descoperit ca smuceste si pe asfalt uscat numai cand iau viraj maxim. Si in principiu se simte mai tare la viraj dreapta.
Am dat vina pe geometrie, pentru ca imi tocea foarte usor cauciucurile pe exterior. Dar azi am schimbat cauciucurile, am facut geometria si tot asa face. La viraj maxim smuceste un pic in lateral, ca si cum una din roti ar derapa.
Ce sfaturi imi puteti da? A mai patit cineva asa ceva? Masina face de mult timp asa, insa pur si simplu nu m-a deranjat. Iar viraje maxim foarte rar.
In condusul normal masina se comporta impecabil. Daca iau mana de pe volan pe autostrada masina mai merge un kilometru pana iese in decor. Adica merge foarte drept si lin.
Mersi.
Smucire in lateral cand brachez maxim rotile
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
directie
Salut.
Eu cred ca problema voastra ori sunt flansele de la amortizoare ori anvelopele sunt mai mari si ating in caroserie.
Daca nu ai rezolvat cel din buc putem sa ne vedem sa ne uitam de unde e problema.
Eu cred ca problema voastra ori sunt flansele de la amortizoare ori anvelopele sunt mai mari si ating in caroserie.
Daca nu ai rezolvat cel din buc putem sa ne vedem sa ne uitam de unde e problema.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”