[b]Lichid servodirectie si probleme cutie viteze. sau timone

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

iuli26
just curious

[b]Lichid servodirectie si probleme cutie viteze. sau timone

Mesajde iuli26 » Vin 02-Noi-2012 23:52

Salut,

Am mai intrebat eu si ieri despre lichidul de servo pt C5 II, pt ca am cumparat un C5II acum 1 an si nu am verificat pana acum , si mi s-a parut ca se invarte putin mai greu volanul fata de alt C5 II pe care il am in familie, si ma intereseaza si pe mine ce lichid trebuie, cati litri si pret , si orice alt detaliu si sfat daca se aveti :) ....
Pe langa asta azi cand mergeam in afara localitatii am constatat cand am vrut sa fac o decelerare din viteza 4 in 3 ca nu intra in treapta 3-a , am franat am incercat a 2-a si a mers, apoi am oprit si stupoare.... vitezele 1-3-5 nu intra , mergeau doar 2-4 si marche arierre fiind nevoit sa merg astfel pana acasa.... Cred ca e ceva la timonerie dar nu am apucat sa merg la un service si nici nu prea as merge la service-ul Citroen din Craiova pt ca sunt slabuti ... Mi se pare ca sunt niste tije sau niste cabluri , daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva informatii v-as fi recunoscator....

Multmumesc anticipat !

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 03-Noi-2012 00:07

Lichidul este LDS si nu trebuie sa-l schimbi pe tot, este suficient sa completezi.
Nu pune in niciun caz LHM. Pui lichid roz-portocaliu si niciodata verde.
Pentru cutie, trebuie sa-ti verifice cineva cablurile de la timonerie, e cel mai probabil sa fie de acolo.
Daca tot faci verificarea asta, verifica si nivelul in cutie.

iuli26
just curious

Mesajde iuli26 » Sâm 03-Noi-2012 01:14

mesersmith scrie:Lichidul este LDS si nu trebuie sa-l schimbi pe tot, este suficient sa completezi.
Nu pune in niciun caz LHM. Pui lichid roz-portocaliu si niciodata verde.
Pentru cutie, trebuie sa-ti verifice cineva cablurile de la timonerie, e cel mai probabil sa fie de acolo.
Daca tot faci verificarea asta, verifica si nivelul in cutie.

Salut,
Multumesc de ajutor!

Ok , deci sa inteleg ca trebuie sa caut LDS , numai sa vad daca il gasesc pe la vreun furnizor pe aici pe la noi , si presupun ca o sa completez pana il vad si eu deasupra sitei din vasul respectiv, pt ca e o sita de plastic acolo si nu se poate vedea in jos in vas.... Iar referitor la cutie , e o gura de verificare pe cutie ? ca am ajuns la ce mecanici de citroen avem noi pe aici sa imi fie frica si la schimbul de ulei .... Multumesc inca o data si poate te mai intreb si eu cate ceva pt ca nu prea am la cine sa apelez la sigur... :)

Noapte buna !

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Sâm 03-Noi-2012 01:17

Adu-mi aminte maine sa-ti pun niste poze cu ce ai nevoie.
Acum e tarziu si nu mai vad nici tastele.

iuli26
just curious

Mesajde iuli26 » Sâm 03-Noi-2012 01:20

Ok ,

Merci mult inca o data !

Noapte buna ! :wink:

iuli26
just curious

Mesajde iuli26 » Sâm 03-Noi-2012 15:49

mesersmith scrie:Adu-mi aminte maine sa-ti pun niste poze cu ce ai nevoie.
Acum e tarziu si nu mai vad nici tastele.

Salut,

Am rezolvat cu intratul in viteze , am mers la un mecanic de audi-vw f bun si m-a rezolvat ala imediat, nu era nimic grav, era doar un manunchi de fire scapat si cazuse pe timonerie si nu mai permitea sa intre in treptele de viteza care sunt in fata , 1-3-5, am schimbat si un bec dreapta fata pt care a dat bara jos :lol: .... dar acum merge...
Mai am sa cumpar lichidul de servo LDS si ziceai tu ca poate pui niste poze....
Acum am vazut ca ai pus un tutorial pt filtrul de polen , dar eu la varianta C5 II am si un plastic care trebuie sa il scot ca sa ajung la el , o carcasa gri care compune consola de la schimbator cumva ?

MERCI de ajutor !

zi buna !

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Sâm 03-Noi-2012 16:00

La var II, accesul la filtrul de polen este la fel, cu diferenta ca e putin diferita prinderea capacului filtrului.
Si nu, nu trebuie sa dai acel plastic jos, pentru ca filtrul va iesi pe deasupra lui.
Uita-te cu atentie la poze si o sa-ti dai seama.

Uite si pozele cu nivelul normal.
Imagine

Imagine

Imagine

iuli26
just curious

Mesajde iuli26 » Sâm 03-Noi-2012 16:34

Ok ,

Merci mult , sa ma uit mai atent ca mi-a fost aiurea sa trag de alea pe acolo ...

Iar lichidul...., deci asta e lichidul de servodirectie, acelasi cu suspensia nu ?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Sâm 03-Noi-2012 16:39

Da, circuitele sunt comune si folosesc acelasi lichid.

iuli26
just curious

Mesajde iuli26 » Dum 04-Noi-2012 09:53

Salut,

Am schimbat filtrul de polen.... Foarte folositor tutorialul ....Merci mult !!! :wink: :)

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”