Comanda ambreiaj citroen c5

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

patasanu iulian
just curious
Masina: citroen C5 1.6HDI 2007

Mesajde patasanu iulian » Mie 13-Mar-2013 20:14

Buna ziua tuturor!Am postat acum cateva zile (din pacate nu mai exista postarea pe forum) un comentariu vis a vis de faptul ca mi-a aparut o problema la schimbarea vitezelor la un citroen c5 1.6 tdi 2006 in sensul ca "agatza" la schimbarea treptelor,cu pedala ambr. calcata la max.Am banuit ca vinovata comanda ambreiajului si in acest sens acest am primit din partea D-lui Urzica lamuriri mai mult decat suficiente.Asa cum am promis, am facut verificari si pot sa comunic faptul ca:1) nu exista scurgeri de lichid in nici un tronson al comenzii hidraulice; 2) valoarea masurata a cursei cilindrului receptor este de 22 mm(la limita superioara a valorii date manual).In aceste conditii banuiesc ca placa de de presiune este compromisa; oricum daca va trebui sa dau c.v. jos, intentionez sa inlocuiesc tot ansamblul :disc, placa ,rulment.
Astept totusi si alte pareri despre fenomen, precum si ajutor in a identifica codurile reperelor mentionate(Seria citita pe stalpul central este:
VF7RC9HZC76731935)
Ptr. D-l Urzica: am incercat sa ma loghez pe Citroen service,am primit pe e-mail un user si o parola,le-am inserat dar mi-a dat eroare oricate incercari am efectuat; in aceasta situatie revin catre Dvs. cu rugamintea pentru un tutorial pentru inlocuirea ansamblului ambreiaj.Va multzumesc!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 13-Mar-2013 20:28

Gasesti thread-ul aici: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=20771
Din pacate, incercarea mea de a muta acest topic in subsectiunea Tutoriale pentru o mai usoara gasire, a fost insotita de o eroare atunci cand am bifat sa ramana o copie a thread-ului respectiv, in locul in care era.
Asadar, din acest topic lipseste doar prima ta postare.
Continua discutia pe link-ul pe care l-am postat.

In alta ordine de idei, pentru vin-ul tau, mi-au rezultat codurile pe care le gasesti in imagine.
Imagine

patasanu iulian
just curious
Masina: citroen C5 1.6HDI 2007

Mesajde patasanu iulian » Mie 13-Mar-2013 20:43

Mutzumesc mult, Monseur Mesersmith!

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”