Am de gand sa imi schimb/completez uleiul de la cutie...stie cneva dupa cat timp se schimba?recomandat?si cine a mai incercat asta?nu am foarte multi km...86.000...c5 II 2.0i...astept sfaturi...
schimb ulei cutie viteze
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
schimb ulei cutie viteze
salut,
Am de gand sa imi schimb/completez uleiul de la cutie...stie cneva dupa cat timp se schimba?recomandat?si cine a mai incercat asta?nu am foarte multi km...86.000...c5 II 2.0i...astept sfaturi...
ALEXXX
-
aurelian21
- pasionat
-
aurelian21
- pasionat
-
aurelian21
- pasionat
aveam probleme cu cutia de viteze dupa care am schimbat cutia cu totul si si celei schimbate i-am schimbat uleiul.
I-am dat Mobil pt cutii de viteze automate, in cartea tehnica insa este recomandat TOTAL, din cate mi s-a spus nu e nici o diferenta. oricum este f ieftina dupa parerea mea operatia asta ca sa nu o faci.
1L ulei Mobil pt cutie automata este 26 RON, si iti ies din cutie cam 4 deci te costa tot 104 RON + manopera bineinteles daca o duci la service sa ti-o faca. Eu l-am schimbat singur pt ca e efectiv munca de desfacut scutul de sub masina si filtrul de aer si 2 suruburi de pe cutie, unul sub ea ca sa scoti afara uleiul, unul sus ca sa ii bagi uleiul.
E f usor sa faci asta pt ca ai cutia in dreapta motorului si nu intra sub masina (catre spate) ca la alte modele.
I-am dat Mobil pt cutii de viteze automate, in cartea tehnica insa este recomandat TOTAL, din cate mi s-a spus nu e nici o diferenta. oricum este f ieftina dupa parerea mea operatia asta ca sa nu o faci.
1L ulei Mobil pt cutie automata este 26 RON, si iti ies din cutie cam 4 deci te costa tot 104 RON + manopera bineinteles daca o duci la service sa ti-o faca. Eu l-am schimbat singur pt ca e efectiv munca de desfacut scutul de sub masina si filtrul de aer si 2 suruburi de pe cutie, unul sub ea ca sa scoti afara uleiul, unul sus ca sa ii bagi uleiul.
E f usor sa faci asta pt ca ai cutia in dreapta motorului si nu intra sub masina (catre spate) ca la alte modele.
-
aurelian21
- pasionat
Ma intereseaza si pe mine acest subiect. La cutie automata lucrurile sunt clare, trebuie schimbat uleul. Am mai citit si prin alte parti. Intrebarea ar fi la cutia manuala, daca este necesar schimbul uleiului.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
da , in carte spune ca nu este necesar sa schimbi uleiul la cutie niciodata .... dar un schimb costa 70 de ron maxim .. o data la 7-8 ani merita sa schimbi... ca nu faci rau ! dar depinde de propietar ! Deci in concluzie nu este necesar schimbul de ulei in cutie !!!
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
- vladd.alex
- pasionat
- Masina: Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 CP
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”