Ambreiaj

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

CMG
just curious

Ambreiaj

Mesajde CMG » Vin 08-Aug-2014 16:03

Am o trepidatie la plecarea de pe loc in treapta 1-a. Ideea este ca nu se intampla mereu , adica merg bine mersi 4-5-8 zile la rand fara sa se intample ceva iar dintr-o data in una din zile la plecare de pe loc trenura destul de tare dupa ce plec nu se mai intampla nimic totul este ok si daca mai opresc de 10 ori nu mai trepideaza .Am tras frana de mana si am debraiat fiind in treapta 5 iar motoru a murit , ambreiajul tine ok , in rampa trage ok nu tremura deloc, are cineva vreo idee vreun sfat care sa-mi fie de folos? Sa nu ma apuc sa dau jos ambreiajul degeaba nefiind nici asa ieftin.
Tin sa precizez ca pe masina am cauciucuri 215/60/16 sa fie asta problema fiind ceva mai inalte?
Amontat cineva pe un c5 II chitul de ambreiaj cu volanta rigida de la valeo este ok?

Multumesc anticipat.

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Sâm 09-Aug-2014 02:57

E volanta cu masa dubla de vina. Ce sa zic? E scumpa, dupa gustul meu...Daca pui rigida/simpla scade rafinamentul masinii si trebuie sa pui disc cu arcuri. Unii au facut si asa. Nu-i o tragedie dar nu mai e un Citroen "adevarat" care pleaca de pe loc "flawless".

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Sâm 09-Aug-2014 12:04

Daca pedala de ambreiaj nu are bataie nu cred sa fie volanta, la plecarea de pe loc trepidatia poate fi din tripoda la una din planetare. (moartea oricare volante cu masa dubla incepe cu trepidatie in pedala de ambreiaj si pe liber sau in mers si nu recomand schimbarea cu masa simpla a volantei pentru o diferenta de 2 mil la kitul complet.)

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Sâm 09-Aug-2014 17:04

Volanta, adica tot Kitul ca doar nu umbli in fiecare zi acolo :cry: :cry:

CMG
just curious

Mesajde CMG » Dum 10-Aug-2014 15:04

Cum am mai zis nu face MEREU face o data la cateva zile in restul timpului merge foarte frumos , pedala nu bate nu nimic nici macar cand trepideaza pedala de ambreiaj nu are nici o problema , mai am un BMW 318 cu ambreiaj cu masa dubla si la ala am verificat cu un mecanic initial am zis ca uruie rulmentul si sal schimb dar cand am dat jos rulmentul mecanicul a zis ca si volanta are joc si trebuie schimbata , dar la BMW se simte o bataie in pedala si se aude si uruit , la c5 nu se simte nimic si nu se aude

Mersi de raspunsuri

Si eu ma gandesc la vreun tampon ceva ,planetarele nu bat cei drept nu merg prea sportiv pe viraje avand copil mic.
La c5 II exista vreo bara de torsiune sau antirasturnare ceva? Cinava mia zis ca poate fi si de acolo

crispauly
simpatizant

Mesajde crispauly » Lun 11-Aug-2014 07:46

am schimbat eu volanta si kit ambreiaj.
atentie de unde cumparati pentru ca sunt diferente si de 300% la preturi.
volanta cu masa dubla pentru citroen c5 2.0 hdi din 2004 - c5 II - LUK - 1000 lei pe piesa . ro, 3000 lei la ATS Baneasa, 1050 lei la Peugeot Otopeni !!!!
kit ambreiaj - 700 lei
manopera 300 lei
se demonteaza jumatate de masina pentru treaba asta asa ca va sfauiesc sa schimbati tot

maryann3333
simpatizant

ambreiaj

Mesajde maryann3333 » Mar 12-Aug-2014 21:15

cel mai comun simtom de volanta trepidatii la plecare de pe loc iar la schimbare de viteze socuri= arcurile din volanta nu isi mai fac treaba.in unele situatii apare la relanti un sunet mai strident discontinu.Dar tinand cont de simptomele descrise de tine si luindule de bune ai incercat atunci cind simti ca trepideaza sa o scoti pe liber sa vezi daca motorul se tureaza si functioneaza in parametri lui.ptr ca volanta ar face la fel la fiecare plecare de pe loc.

marco123
simpatizant

Mesajde marco123 » Mar 12-Aug-2014 21:17

Va salut! Ca sa nu mai deschid alt subiect pe aceasta tema cu probleme de ambreiaj, postez si eu aici cu problema cu care ma confrunt de 3 zile sunt si in concediu....plecat din localitate. Cand apas pedala de ambreiaj sau o tin apasata se aude un ,,uruit,, vitezele le pot schimba usor iar la oprire nu trepideaza nimic, ce spuneti o fi de vina numai rulmentul de presiune? mai pot merge vreo 1000km cat mai am pana acasa? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc!

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 13-Aug-2014 03:57

Simptomele par a indica "vinovatia" rulmentului. Daca este asa mai poti merge asa mult si bine insa e bine sa iti faci timp si "curaj" si sa il schimbi cand vei putea.

marco123
simpatizant

Mesajde marco123 » Joi 14-Aug-2014 06:04

Va multumesc mult! Ce-mi recomandati sa schimb? numai rulmentul de presiune sau tot kitul de ambreiaj(ce contine acest kit?). Va multumesc!

crispauly
simpatizant

Mesajde crispauly » Joi 14-Aug-2014 08:09

daca tot umblati acolo ar fii bine sa schimbati tot kitul care contine: disc ambreiaj, placa presiune si rulment presiune. se mai poate cumpara separat furca si pistonul ambreiaj. aruncati o privire si la volanta si daca e nevoie sa o inlocuiti. e destul de multa munca... se da cutia de viteze jos si pana la cutie roata stanga, bielete, planetara, placa H, electromotor, filtru aer, ... destul de multa munca.

marco123
simpatizant

Mesajde marco123 » Sâm 16-Aug-2014 06:32

Multumesc si o zi buna!

marco123
simpatizant

Mesajde marco123 » Dum 17-Aug-2014 08:21

Va salut! Ieri ma lasat ambreiajul, care s-a manifestat astfel la un moment dat la schimbarea vitezelor nu se mai auzea acel ,,uruit,,la debraiere, dupa ce am mai parcurs vreo 30km cand a trebuit sa schimb viteza, am schimbat dar pedala de ambreiaj a ramas jos nu a mai revenit dupa ce am ridicato cu piciorul si am vrut sa vad daca mai debraeiaza pedala era intepenita. Pana la prima destinatie mai aveam de parcurs vreo 75km din care vreo 50km in viteza a III a si ceilalti cu vitezele 2 si 1. Va rog sa-mi spuneti care kit de ambreiaj este mai bun (ma refer la producator). Mai am o intrebare, cat costa tija de actionare de la pedala de ambreiaj la cilindru deoarece intr-o intersectie... din instinct am apasat pedala si sa rupt tija. Va multumesc!

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Dum 17-Aug-2014 18:53

Eu zic ca Luk, fara doar si poate.
Multa bafta!

gropitzabogdan
pasionat
Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
2: Citroen C5 2.0 HDi
3: Citroen C4 1.6 HDi

Mesajde gropitzabogdan » Dum 17-Aug-2014 21:26

Alege LuK. Eu am montat Luk in iarna la sfaturile colegilor de aici! :wink: