Joc in caseta de directie

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Joc in caseta de directie

Mesajde iulian.arg » Vin 22-Mai-2015 13:05

Salut.

Mi-am schimbat de curand bieletele de directie (fara sa fie neaparat nevoie) si mecanicul ce a efectuat operatiunea mi-a zis ca am joc in caseta si asta e adevaratul motiv al zgomotelor de pe fata.
Sunt sigur ca bataile existau deja cand am luat masina (acum ~20 mii).

Jocul ar fi pe partea stanga de la bucsa de teflon si se aude chiar si la cele mai mici denivelari sau pietre.
Scurgeri de lichid nu sunt, semn ca etansarea e ok.
Problema se poate identifica si pe loc cu motorul oprit, prin miscari mici si dese ale volanului stanga dreapta. Efectul miscarilor fiind o bataie la fiecare schimbare de sens a volanului pentru ca bucsa de teflon permite miscarea axului. Axul loveste usor de bucsa de teflon ceea ce produce acea bataie. Mai simplu zis axul se balangane pe interiorul bucsei.

Intreabrea mea este daca se poate schimba acea bucsa fara demontarea casetei de pe masina.
Am sunat la un service care repara casete de directie si mi-au zis ca toata operatiunea de reconditionare cu kit de reparatie costa in jur de 600 lei + 2-3-4 litri de lichid hidraulic. Insa nu as vrea sa fac toata operatiunea daca bucsa s-ar putea schimba fara demontarea de pe masina.

Stie cineva daca se poate schimba acea bucsa fara demontarea casetei de pe masina?

Ms.

nocivu
pasionat

Mesajde nocivu » Vin 22-Mai-2015 15:08

Nu nu se poate schimba fara demontare caseta pt ca trebuie scoasa cremaliera si odata scoasa cremaliera trebuie sa shimbi si semeringurile.
Deci trebuie chit de reparatie.

calorifer4
pasionat

Mesajde calorifer4 » Vin 22-Mai-2015 15:29

nocivu scrie:Nu nu se poate schimba fara demontare caseta pt ca trebuie scoasa cremaliera si odata scoasa cremaliera trebuie sa shimbi si semeringurile.
Deci trebuie chit de reparatie.

Confirm si eu acelasi lucru, nu ai spatu suficient sa schimbi accea bucsa (abia se pot strange colierele la burdufele bieletelor directie), va trebuii sa desfaci calandru motor pentru a elibera cremaliera de de directie din locas, uleiul hidraulic poate fi recuperat in acest proces, dar daca are mai mult de 5 ani nu iti bate capul cu el pentru ca este ''pufos''. pt ulei intrebi orice magazin de piese auto sa aduca de la firma Intercars Brasov ulei LDS ~40 lei/L, si la aerisire niciodata sa nu fie facuta cu rotile pe asfalt, doar suspendata pe elevator.

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Mesajde iulian.arg » Vin 22-Mai-2015 16:48

Ms de raspunsuri.

Asa o sa fac, o sa o duc la reparat dar ceva mai incolo.
Este neaparat nevoie de aerisire? Cei care repara casete mi-au zis ca au mai avut C5-uri si n-au avut nevoie de aerisire. Au luat de cateva ori stanga dreapta si gata a fost.

Acum imi dau seama ca am avut aceiasi problema si la fosta masina si era destul de enervanta.
Auzeam batai mici si dese cand mergeam pe suprafete mai putin netede, chiar si articulatia noua.

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”