incepand cu viteza a 2-a cand accelerez se aude un sunet ciudat ceva de genu '' brooooom '' care pe la 2500 turatii dispare apoi dupa ce schimb di ajung iar la 1800 1900 si accelerez iar se aude..
ambreiaj e dus de mult si volanta bate la relanti dar sunetul a aparut recent deci nu cred ca de la asta sa fie
ce sa fie ?
zgomot ciudat
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
[quote="nocivu"]Ce cutie ai in primul rand automata sau manuala, dar in ambele cazuri daca se aude pe partea dreapta verifica intai rulmentul intermediar de la planetara si apoi treci mai departe. Aceeas problema am avut eu.[/quote] manuala 7 trepte . mi se pare ca se aude pe mijloc nu pe dreapta ...si dc doar pana la 2500 huruie si dupa nu ???
Pe mijloc aproximativ pe mijloc ai un tampon antirasturnare asea se numeste si in ala intra rulmentul intermediar verifical intai pe ala acolo posibil sa faca numai la anumite viteze sau iti huruie si cand accelerezi stand pe loc? Mai ai o posibilitate de verificat dar asta implica ridicat masina pe 2 capre de fata tras putin frana de mana si schimbat vitezele cu ea suspendata. Dece sa tragi frana de mana pitin , eu zic ca sa nu mearga in gol pt ca atunci nu vei sesiza nimic dar tragand frana de mana cat sa le blochezi putin sa poata fi ceva forta acolo cand schimbi si faci o proba daca nu reusesti sa verifici . Dar asta este doar parerea mea de incepator in ale citroenului poate un coleg care a mai intalnit problema asta sa te ajute cu un sfat ceva.
zgomot ciudat
Incearca sa verifici rolele intinzatoare de la distributie.
Eu aveam, un zgomot oarecum metalic, si-l auzeam in zona cutiei de acte, pe care dand-o jos mi-am dat seama ca vine este undeva de dinafara.
La schimbarea distributiei am constatat ca una dintre role era zgomotoasa.
Este de mentionat ca distributia am schimbat-o pentru vechimea masinii si nu pentru limita de km.
Eu aveam, un zgomot oarecum metalic, si-l auzeam in zona cutiei de acte, pe care dand-o jos mi-am dat seama ca vine este undeva de dinafara.
La schimbarea distributiei am constatat ca una dintre role era zgomotoasa.
Este de mentionat ca distributia am schimbat-o pentru vechimea masinii si nu pentru limita de km.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”