Salut, a mea parea ca consuma mai mult, urcam pantele f greu (trebuia sa o turez mai mult) si atat.Nu facea nici un zgomot, nu caraia nimic,nu mirosea a ambreiaj, pedala mea era moale intra usor in viteze, cu exceptia unei singure dati cand .."a agatat" si nu a intrat, dar si-a revenit repede.Din ce am citit insa, cand se duce volanta, tremura putin la ponirea de pe loc.
E f important de stiut ca masinile mai noi au volanta dubla.Asta e undeva in jur de 20 milioane doar ea.Problema e ca aproape intotdeauna cand cade ambreiajul, cade si volanta.E insa o alternativa pe piata de vreo 2 ani, cu un kit de ambreiaj+ volanta SIMPLA de la Valeo, ce se potriveste la masinile cu volanta dubla.E mult mai ieftin (15-17 mil ambreiaj +volanta) dar marele avantaj fata de volanta dubla, este faptul ca cea simpla nu se va mai strica
, deci la urmatorul schimb de ambreiaj nu va mai fi nevoie sa schimbati si volanta.Vanzatorii de piese insa, nu va vor spune de aceasta varianta(asa a fost in cazul meu) pt ca interesul este 1. sa iei piesa mai scumpa si 2. sa trebuiasca sa platesti iar, cand va cadea ambreiajul.
D.p.d.v. al functionalitatii, mie nu mi se pare mare diferenta.E un pic mai zgomotoasa la schimbarea vitezelor dar pot spune ca insesizabil.
C5 II nu mai intra in nici o viteza
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Re: C5 II nu mai intra in nici o viteza
Am si eu probleme cu ambreiajul, la un c5 hdi 2 l diesel din 2005. Mecanucul a spus ca i se pare prea scump kitul de abreiaj .... ajunge cu tot cu manopera la 4900 lei si ca as putea pune o volanta simpla. Ce ziceti?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Ce-ar fi să cauți și tu pe net cam cat costă un kit? Mecanicul tău pare a fi cam hoț.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Manopera este 320 plus tva. Am gasit pe net tot felul de preturi undeva in jur de 2300 volanta plus restul ajung catre 3000 dar nu stiu daca pt modelul meu. Daca pun o serie sasiu ma puteti ajuta? Oricum o sa merg si la alt mecanic ... desi mai multi au spus ca va pica volanta cu diferite ocazii cand am fost in service. Are simptomele ... cand apas un pic pedala de ambreiaj bate pedala - vibreaza destul de tare, este si picata la jumatate cursa si masina tremura la demaraj. Dar am o nelamurire ... de ce cu motorul oprit merge perfect schimbatul vitezelor? Nu ma plang ca am 300000km cu ea si cand am luat-o din bucuresti avea 141000 pe ceas (poate reali sau poate nu)
VF7RCRHRG76707164
VF7RCRHRG76707164
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”