trepidatii puternice

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

laci_troen
simpatizant

trepidatii

Mesajde laci_troen » Lun 16-Iul-2012 14:47

Salut,trepidatiile descrise sunt de la planetare mai exact din tripoda lor, am avut recent cazuri si la C3, si la C5II 2.0 hdi sunt aceleasi cu C5I 2.2HDi.

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Lun 16-Iul-2012 16:34

Rulmentul intermediar de la planetara...????

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Mar 17-Iul-2012 16:47

salut. esti sigur ca din tripode?
eu am schimbat un cap de planetara pe stanga ca facea zgomot mai ales cand masina urca si cobora in mers din suspensii. sa fie de la capul de planetara de la roata? sau e vb de capatul de la cutie.
cat despre rulmentul de la planetara lunga eu l-am inlocuit. avea carcasa exeterioara crapata. dar nu au disparut vibratiile.
ai inlocuit planetarele cu totul sau care a fost solutia?

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Mar 17-Iul-2012 18:04

cum verifici tripodele? eu am dat jos ambele planetare si am verificat daca au jocuri. par a fi in regula da cine stie...?

laci_troen
simpatizant

trepidatii

Mesajde laci_troen » Joi 19-Iul-2012 09:05

Daca este acel fenomen descris cu vibratii in toata masina si nu din directie sau sesizabil in volan,fara jocuri ,discuri de frana OK, atunci sunt planetarele,scoate arcul din tripoda dreapta si pune un arc mai slab in stanga, in prima faza si vei vedea diferenta vibratiile au o amploare mai mica atunci este clar planetara.Atentie la cele aftermarket recomand de origine.
P.S. rulmentul intermadiar se simte jocul sau scurgeri ulei la simering.

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Joi 19-Iul-2012 09:14

multumesc pentru info. am schimbat cam tot ce se putea la masina asta. disc ambreiaj, rulment presiune, volanta, placa de presiune, discuri de frana, etc. am schimbat in acelasi timp si capul de planetara de pe stanga. acum masina parca se impiedica cand virezi la maxim. parca are rotile patrate (nu stiu cum sa zic). rotile sunt noi ........
am sa incerc sa dau din nou jos planetarele. stii cumva daca se potrivesc de pe C5 I? este unul care se dezmembreaza si macar sa le schimb sa vad ce se intampla. si inca ceva: cat ar costa o planetara noua?

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Joi 19-Iul-2012 13:25

o planetara noua e destul de scumpa peste 700-800 RON dar se gasesc second destul de bune

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Joi 19-Iul-2012 16:09

multumesc pentru info. intre timp am sapat si am gasit asa: planetara stanga 460 lei, planetara dreapta 546 lei - sunt after market si cu planetara la schimb. pretul afisat e primul primit deci se mai negociaza ceva la el. planetara noua (fara schimb) ceva italian imi scapa firma, 839 lei.

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Joi 19-Iul-2012 16:11

si acum intrebare: merita sa incerc cele after market? din cate imi dau seama sunt reconditionate din mom ce imi cer la schimb si pretul e asa de mic. a incerc vreun coleg cu asa ceva?
sincer decat sa pun second (de pe o alta masina) despre care nu stiu nimic mai bine astea. cred ca au si garantie ca altfel nu le-ar putea vinde.

niq
pasionat

Mesajde niq » Vin 20-Iul-2012 09:07

iti dai seama ca orice piesa reconditionata nu se compara cu o piesa noua.
dar din cate stiu, daca planetara se reconditioneaza, n-ar trebui sa ai probleme.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 20-Iul-2012 10:05

romi, planetara e planetara daca bilele se simt bine in ele vburdufurile nu sunt puscate si sa iasa vaselina din ele sau si dintii de pe ele sunt ok, e ca si cum ai lua una reconditionata, o planetara cand se duce in general se duce la incheietura sau dintareala.

Ele duc sute de mii de km fara sa trebuiasca sa le schimbi, eu spre exemplu la a mea, mi-a si iesit din cutie la un moment dat din cauza unui mecanic de "prima clasa" care mi-a schimbat pivotul si a uitat sa-l securizeze si m-am trezit in miez de viraj ca roata pleaca de sub masina. am pus tot la loc si merge si acum (dupa 2 ani) perfect.

Ca si concluzie, planetarele nu sunt chestii de 2 lei, in general sunt facute sa tina.

Pe langa toate astea eu sincer decat sa iau una noua si mai ales Aftermarket prefer sa iau de la dezmembrari pt ca stiu ca e pe original, ce e facut pe original si in special ce e facut pe original pt alte tari gen Franta, Nemtia chiar daca e second te va tine de 5 ori mai mult decat una noua aftermarket.

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 20-Iul-2012 10:09

ahh si cele reconditionate in general sunt strunjite, curatate si rectificati dintii si eventual umplut sub burduf cu vaselina NIMIC mai mult asa ca tot acolo esti

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 20-Iul-2012 10:12

diferenta la pret in schimb e ENORMA, eu ieri am cumparat 2 planetare pentru cutie manuala 2.0 HDI 200 RON bucata si dupa negocieri am iesit si mai putin, dar am cumparat mai multe piese, deci pe la 200 RON sa te astepti sa dai pe una din dezmembrari

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Sâm 21-Iul-2012 22:08

am hotarat sa schimb planetara de pe stanga cu una reconditionata (am garantie 1 an la ea) deocamdata. in ianuarie am schimbat la planetara asta capul dinspre roata si de atunci au aparut problemele. la inceput nu le-am sesizat pentru ca viteza cu care am rulat era mica (zapezi mari). cand s-a incalzit si am iesit la drum ............ probleme. o sa schimb saptamana viitoare planetara si fac proba. ma gandesc ca nu sunt duse amandoua. si inca ceva: nu am gasit planetare second. as fi incercat sa le schimb sa vad ce se intampla ca sa nu arunc banii pe fereastra... daca stiti pe undeva doua planetare pentru probe dati-mi si mie de stire.

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Dum 22-Iul-2012 14:53

eu am schimbat planetara, rulmenti, bucse, imbunatatit conditia motorului, dar la 90 tot intra in vibratii foarte putin. in cele din urma am constatat ca vibratiile sunt din volanta pe care n-am schimbat-o odata cu kitul ambreiaj, asa ca in cele din urma asta a rezolvat la mine problema. multumiri tuturor,dar in special lui dj01fad si sprijinului tehnic acordat de citronel.

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”