trepidatii puternice

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

fatman
simpatizant

trepidatii puternice

Mesajde fatman » Sâm 31-Mar-2012 22:06

desi am echilibrat rotile de vreo 3 ori azi, intre 70-100 km/h imi intra toata masina in trepidatii...nu sunt probleme cu cauciucurile, sunt noi, verificate... de la 110 in sus merge super, indiferent de treapta de viteza.
de la ce`ar putea fi?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 31-Mar-2012 22:09

eu tot de la roti banuiesc ca este. am patit si eu asa, si cand am schimbat rotile cu totul i-a trecut. daca nu ai altele sa le pui de test, te-as putea ajuta eu cu o proba dinasta ca vad ca esti din craiova...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 01-Apr-2012 00:44

Daca ai jenti de aluminiu, la varianta I sunt fara gaura aia mare pe mijloc, ceea ce inseamna ca necalificatii de la service-ul de roti, trebuie sa puna acea flansa reglabila in care bat cu ciocanele ori de cate ori pot.
La c5 I am patit si eu acelasi lucru mereu, si numai in anumite locuri si cu mine de fata, reuseam sa le echilibrez cat de cat, desi pe porcariile lor de aparate dadea bine.
Multe scandaluri am avut cu ei.
Ultima oară modificat Dum 01-Apr-2012 21:53 de către mesersmith, modificat 1 dată în total.

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Dum 01-Apr-2012 21:10

Meser, este foarte posibil sa ai dreptate. Nu vreau sa te contrazic insa, azi, la un nou traseu de 200 km pe un drum european doar in titulatura celor de la CNADR, plin de "valuri" am constatat ca in momentul in care masina era sus, in "cadere" pe asfalt si in plina acceleratie, aveam zgomot de planetara in dreapta. Acest lucru constatat si la viraje in stanga, cand planetara se intindea la maxim. Tind sa cred ca este vb totusi de planetara, desi in urma cu doua luni s-a umblat la ele, s-a completat cu vaselina si mi s-a spus ca sunt ok. In cazul in care este vb, totusi, de planetara, sa o iau cu totul sau doar partea dinspre roata?
Nick, maine ma duc peste marii meseriasi de la clinica de roti si il iau de beregata pe belulescu....Il pun pe el sa faca cea de-a treia echilibrare si il urc in masina dupa aia, sa vedem cum merge. Dupa ce imi fac verificarile, daca nu e ce banuiesc eu, te caut sa facem proba sugerata de tine. Merci, oricum pt. oferta. Daca te pot ajuta si eu cu ceva............apeleaza.
Si inca ceva. Azi am vazut ca pana pe la 80 era k. Dupa aia o apuca nebunia. Tremura caroseria de ziceam ca acum se imprastie. A fost un chin drumul de la calafat la craiova. F curios ca dupa 105, nu mai tremura. Ma dispera "meseriashii" astia...............De mentionat ca echilibrarile au fost facute in craiova (clinica de roti) si in pitesti (calypso), deci pe aparate diferite. Evident ca.........ceilalti au fost niste idioti, operatiunea lor a fost cea buna. maine verific echilibrarea celor din pitesti la craiova...unde am facut prima echilibrare. ghiciti ce mi se va spune???

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Lun 02-Apr-2012 09:12

salut
am aceiasi problema ca si tine. azi dimineata am fost cu masina in service si am desc ca s-ar putea sa fie de la rulmentul intermediar de la planetara din dreapta. rotile le-am scos din calcul pentru ca saptamana trecuta am schimbat rotile de iarna cu cele de vara (pentru fiecare set am jante aliaj separate - mai mult anvelopele de vara sunt aproape noi si au si jante noi). cand masina este in sarcina apare trepidatia sau tot timpul?
eu am schimbat in iarna un cap de planetara si am verificat atunci si planetarele - e drept ca nu m-am uitat la rulmentul intermediar de pe dreapta. dupa cum am mai citit pe site-uri e posibil sa fie de aici problema. la mine se aude un zgomot de parca bilele ar fi patrate cand invarti roata liber.
am facut comanda si astept sa vad ce se intampla. daca afli ceva intre timp ....

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Lun 02-Apr-2012 09:39

de la un cauciuc cu insertia rupta
am patit-o si eu
am verificat,echilibrat si nimic
am vazut cand s-a tocit inegal cauciucul
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Lun 02-Apr-2012 09:51

pt romi74

Trepidatiile apar numai cand motorul este in sarcina, in accelerare. Cand este pe liber nu trepideaza deloc, indiferent de viteza. Cauciucurile sunt aproape noi, au cca 2000 km rulati, jantele au fost verificate pe aparatul de echilibrare si nu sunt probleme cu ele; nu sunt strambe, nu sunt lovite. Cauciucurile la fel, au fost date ca ok de "meseriashi".

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Lun 02-Apr-2012 09:57

pai asa spune,ca decat in sarcina
la mine trepida la inceput intre 50-80
spre final de le 70 la 110
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Lun 02-Apr-2012 10:04

k rica
cred ca e f utila precizarea: trepidatiile apar NUMAI IN SARCINA iar caroseria parca s-ar desprinde in bucati.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Lun 02-Apr-2012 10:06

posibil de la ambreiaj
eu asta banuiesc

Ce ciudat!

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Lun 02-Apr-2012 10:21

e o idee, dar exclud varianta pt ca pana prin 75 km/h merge teava, chiar daca e accelerata f puternic. Dupa ce trece de 75 incepe nebunia, indiferent de treapta de viteza. Nu am incercat cu a 5 a, pt eram mult subturat. Insa, ca fost posesor de mai multe Dacia, pot spune ca in sarcina, dar doar dupa 75 in sus se aude acel zgomot specific planetarelor uzate. In treapta a 3 a mai putin, dar cand schimb a 4 a zgomotul este pregnant.

romi74
simpatizant

Mesajde romi74 » Lun 02-Apr-2012 10:47

i ianuarie am schimbat placa de presiune, discul de ambreiaj, rulmentul si volanta cu masa dubla.
nu prea cred ca poate fi de la kitul de ambreiaj. planetarele sau rulmentul intermediar, eu asta banuiesc. as exclude planetarele pentru ca nu huruoie nici una. rulmentul l-am comandat - vine pe original si costa 100 de lei. abia sambata il primesc. lunea viitoare dau jos si vad ce e.
am mai obs un lucru - daca masina e incarcata (grea) dar nu are pe nimeni in fata dreapta se simte foarte puternic vibratia. azi am mers in proba cu mecanicul (care are vreo 100 kg). a stat in drepta fata. masina goala. trepidatiile se simt dar foarte putin. de aceea ma gandesc ca poate fi acel rulment. spuneam mai devreme ca am ridicat masina pe elevator si planetarele nu au joc in tripode dar cand invarti roata din dreapta se aude un huruit in rulment.

fatman
simpatizant

Mesajde fatman » Dum 08-Apr-2012 13:55

revin azi si va comunic urmatoarele: dupa ce am trecut masina printr`o inspectie itp la sange, simulata pt ca am nr de bulgaria, mi s-a comunicat ca am bucsele la brate terminate, la fel si rulmentul de la planetara dreapta. le-am inlocuit vineri,iar sambata am facut un drum de 200 km. au disparut vibratiile in caroserie, dar acum vibreaza putin in volan intre 85-90 km/h. ceea ce ma surprinde e ca pe drum in tangaj si la urcare in rampa in viteza a 3a se simte zgomot de planetara, IN LINIE DREAPTA, nu in viraje, ceea ce ma surprinde. pe drumul de intoarcere m-am gandit ca ar mai fii vorba de un suport rupt la motor, ceea ce nu cred ca e cazul, le-am verificat acum 3 luni...sau de discuri ovalizate. maine incerc o noua echilibrare, ocazie cu care o sa cer si verificarea discurilor.
aveti vreo idee care ar fi totusi problema? in conditiile in care acum 3 luni planetarele au fost verificate la service si mi s-a spus ca sunt in regula si nu au joc...
ceea ce ma intriga e ca acest zgomot specific de planetare se simte mai ales in tangaj sau la urcarea in rampa in viteza a 3a. in linie dreapta si mai ales dupa 90 km/h in viteza a 4a dispare orice vibratie, si in a 5a la fel, nici cea mai mica vibratie. mentionez ca c5-ul meu are 182 000 km, iar planetarele n-au fost inlocuite. evident ca ceea ce se intampla ma intriga si ma dispera efectiv nu stiu ce sa mai fac... asa ca celor mult mai pregatiti decat mine le cer un sfat/ sugestie.
va tin la curent cu ce se mai intampla.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 08-Apr-2012 14:27

poti sa faci in romania itp-ul la masina cu numere bulgaresti?!

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 08-Apr-2012 14:38

Da, dar e valabila doar in Romania, nu international. Daca ti-o faci in tara mama e valabil international.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”