Asa cum zice titlul, cand merg cu viteza foarte mica se observa foarte bine fenomenul. Adica la 1-2 km/h cand calc frana, imi zmuceste putin volanul spre dreapta. Cand eliberez frana, volanul revine. Jocul respectiv nu e mai mare de 1cm. Simt fenomenul si la viteza mare pe autostrada dar nu asa pregnant ca la viteza mica.
Ce credeti ca ar putea sa fie? Am schimbat deja discurile de frana, pe fata si placutele de frana la toate rotile si problema nu a disparut.
Idei?
Masina mea e cu volanul pe dreapta daca ajuta cu ceva informatia.
Smuceste putin volanul (cam 1cm) dreapta cand pun frana.
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Nu ar trebui sa fie legata problema asta de discuri.
Mai degraba as zice ca e ceva fie de la bascula de pe dreapta, cel mai probabil sau daca nu, de la unul din elementele de la directie.
Verifica si tu capetele de bara si tot lantul de elemente incepana de la iesirea din caseta de directie si pana la roata.
Dar eu inclin sa cred ca e de la una dintre bascule, cel mai probabil cea din dreapta.
Mai degraba as zice ca e ceva fie de la bascula de pe dreapta, cel mai probabil sau daca nu, de la unul din elementele de la directie.
Verifica si tu capetele de bara si tot lantul de elemente incepana de la iesirea din caseta de directie si pana la roata.
Dar eu inclin sa cred ca e de la una dintre bascule, cel mai probabil cea din dreapta.
Discurile si placutele le-am schimbat pentru ca trebuiau schimbate, dar am zis sa mentionez ca sa elimin din start intrebari despre ele.
Basculele nu au suferit pedepse mari, masina asta a mers 80% pe autostrazi si are 120.000 Km.
O sa incerc cu capetele de bara pentru inceput, pentru ca ma gandesc ca este cea mai ieftina lucrare de articulatii pe puntea fata.
Mersi pentru sfat.
Basculele nu au suferit pedepse mari, masina asta a mers 80% pe autostrazi si are 120.000 Km.
O sa incerc cu capetele de bara pentru inceput, pentru ca ma gandesc ca este cea mai ieftina lucrare de articulatii pe puntea fata.
Mersi pentru sfat.
- mesersmith
- Moderator - C5
Pai nu le schimba, verifica-le.
Ca doar n-o sa te apuci acum sa schimbi toata masina pana nimeresti piesa defecta.
Ar mai fi de verificat si bucsele barii antirului. In momentul franarii, masina se lasa de bot in jos si daca e una dintre aceste bucse duse, ar fi logic comportamentul asta, desi ar aparea mai degraba la viteze mari si mai putin la cele mici, asa cum observi tu ca face.
Ca doar n-o sa te apuci acum sa schimbi toata masina pana nimeresti piesa defecta.
Ar mai fi de verificat si bucsele barii antirului. In momentul franarii, masina se lasa de bot in jos si daca e una dintre aceste bucse duse, ar fi logic comportamentul asta, desi ar aparea mai degraba la viteze mari si mai putin la cele mici, asa cum observi tu ca face.
-
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- pasionat
Gata, am rezolvat problema. Au fost bucsele de la basculele rotilor pe ambele parti uzate. Le-am schimbat si acum masina merge ca trenul pe sine. Traiectorie perfecta, pot sa franez de la 100 la zero fara sa tin mana pe volan si franeaza perfect drept si volanul nemiscat.
Ciudat totusi ca bucsile alea nu faceau zgomot.
Ciudat totusi ca bucsile alea nu faceau zgomot.
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”