Bataie la franare

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

bio
simpatizant

Bataie la franare

Mesajde bio » Mar 20-Ian-2009 10:32

Am o problema la C5-ul meu, am 26000 km, astazi am observat o bataie in partea dreapta fata la fiecare franare; e o bataie ritmica, care se opreste in momentul incetarii franarii; nu se simte nimic in volan, in pedala de franare. Ce poate fi? Scuze daca mai e un post deschis pe aceasta tema, dar eu zic ca m-am uitat peste toate :lol: Masina a stat cam 1 saptamana jumatate fara a fi miscata deloc.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Re: Bataie la franare

Mesajde videosuzy » Mar 20-Ian-2009 15:27

bio scrie:Am o problema la C5-ul meu, am 26000 km, astazi am observat o bataie in partea dreapta fata la fiecare franare; e o bataie ritmica, care se opreste in momentul incetarii franarii; nu se simte nimic in volan, in pedala de franare. Ce poate fi? Scuze daca mai e un post deschis pe aceasta tema, dar eu zic ca m-am uitat peste toate :lol: Masina a stat cam 1 saptamana jumatate fara a fi miscata deloc.

In general, astfel de "batai" sunt coroborate si cu starea carosabilului. Mai pe inteles, e vorba de intrarea in functiune a ABS-ului...
Nu esti primul care intreaba. Chiar azi a venit la mine un coleg, care si-a luat in toamna un C5 nou, adica din magazin, foarte necajit, ca ii bate ritmat pedala de frana, cand calca pe ea...asta, dimineata...Si am facut probe la pranz atat pe umedul usor inghetat cat si pe asfaltul uscat, aflat in bataia razelor de soare...Evident ca s-a dumirit cum sta treaba cu ABS-ul...
Nadajduiesc ca asta sa fie problema ta.
Ca o verificare, ruleaza pe carosabil uscat si vezi daca pedala de frana iti mai respinge piciorul in ritmul acela, alert...

Stima

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 20-Ian-2009 23:40

Penru inceput ar trebui sa demontezi roata sa verifici uzura discului si daca placutele sunt fixate ok..eventual la o vulcanizare sa verifici si anvelopa.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 22-Ian-2009 13:38

a facut o urma de rugina pe disc daca zici ca a stat o saptamina si cind trece placuta peste urma aia se simte bataia de care zici. nu e nimic ingrijorator, mergi cu masina si ai sa vezi ca dispare singura

bio
simpatizant

Mesajde bio » Joi 22-Ian-2009 13:47

Da, multumesc de sfaturi, cred ca a avut ce a spus Khan, ceva rugina, pentru ca nu se simtea nimic in pedala si cunosc cum face cand intra ABS pe asfalt umed/alunecos. Am mers foarte putin cu ea in ultimul timp, dar o scot din oras we care vine. :)

Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”