sfera spate

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 08-Mai-2013 23:28

Fa poze detaliate, chiar daca tu nu intelegi nimic din ele si pune-le aici.

andreiiyy
simpatizant

Mesajde andreiiyy » Mie 08-Mai-2013 23:35

va multumesc pentru ajutor

andreiiyy
simpatizant

Mesajde andreiiyy » Joi 09-Mai-2013 11:10

niste poze ca sa fiu si eu mai pe deplin inteles
Imagine
cam asa arata dupa ce s-a rupt
Imagine
asta e furtunul de care ziceam ca a iesit dar cred ca asta e numai de ungere nu avea cum in 2 secunde sa scape cam 1 l de ulei dara am vazut ca intre sferele de pe spate mai e o sfera si acolo ar fi o diuza si pe acolo cred ca ar fi iesit
Imagine
iar asa arata tijele mele. cea care nu e rupta asa tre sa arate?
nu tre sa fie impreuna cu "bila" (nu cunosc termeni tehnici) pe care se fixeaza?

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Joi 09-Mai-2013 16:06

Tija este rupta , ia trebuie sa fie inpreuna cu corpul care a ramas in brat . Cauta sa scoti agrafa ( siguranta) care tine acea piesa ramasa in brat .Daca nu reusesti sa iasa agrafa ca observ ca este foarte ruginita va trebui sa folosesti o dalta si sa o scoti bucati ,dupa care vei putea sa scoti mai usor agrafa ,chear daca o vei rupe .Furtunul tia esit ca atunci cind sa rupt tija ,pistonul din cilindru a esit mai mult in afara si a i pierdut si ulei, o bagi la loc si gata.Sa verifici cu mina daca nu sa rupt cumva si pistonul
Atelier reparatii Citroen, PM pt detalii

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 09-Mai-2013 16:25

aoleu... e prima data cand vad un asemenea defect, la cate citronele mi-au trecut prin mana...
cred ca trebuie doar sa schimbi tija si sa completezi lds-ul. trebuie sa ridici masina de toata partea din spate ca sa se lase rotile in jos. altfel nu vei putea comprima telescopul ca sa bagi tija inapoi. in rest... nu prea trebuie sa demontezi nimi. furtunul doar il bagi inapoi, si ii dai bataie.

andreiiyy
simpatizant

Mesajde andreiiyy » Joi 09-Mai-2013 19:50

la o roata am scos agrafa si piesa care o ramas dar dincoaci unde e facuta poza nu sa putut si sa rupt f urat si nu am mai avut ce face
am tot incercat cu dornuri si cu un burghiu micutz si o venit cineva sa ma ajute si o bagat burghiu mai mare si nu o mers
a ajuns cu burghiul pana la piesa si tot nu merge
teoretic daca mai scot piesa de acolo,agrafa o sa mai tina numai pe o parte de la brat
dar ce sa mai cred ca unu zice ca trebuia scoasa si altul ca nu
nici nu sti ce sa mai crezi
acuma poate ca tre sa schimb tot bratul

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Joi 09-Mai-2013 20:05

Dar la ambele roti ai rupte tijele? In partea unde nu a esit agrafa trebuia sa dai afara acea piesa ramasa cu dalta ,dupa care esea usor si agrafa ruginita , eu asa am dat la multe masini caci asa are si Xantia si XM si BX .Nu e bine sa largesti gaura prea mult acolo unde intra agrafa.

andreiiyy
simpatizant

Mesajde andreiiyy » Joi 09-Mai-2013 20:14

piesa care e tinuta de agrafa trebuie sa fie una cu tija?
la mine nu e nici la roata din dreapta impreuna. am atasat poze cu ambele tije
aici la roata e destul de largita gaura. e dat du burghiu de 6 aproximativ dar nu cred ca e o problema mare pt ca piesa respectiva sta destul de fixa in gaura si o sa bag agrafa si in partea astalalta o sa o leg cumva sa nu iasa. cel putin asa m-am gandit

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Joi 09-Mai-2013 22:19

Deci tu ai ambele tije rupte.Da tija este parte comuna cu bucata ce a ramas in brat .Probabil ca sa rupt intii la una ,dupa care sa rupt si a doua tija.Cind ai sa vezi cum arata o tija buna o sa-ti dai seama si cum functioneaza .Tija fata de piesa ce intra in brat are o miscare in sus si jos de 50 grade La bratul care nu tia esit agrafa sa nu mai dai gaura ,sa o largesti si pe partea cealalta .In cazul ca nu poti scoate metalul ramas in brat, va trebui sa dai o gaura de 6 mm prin partea opusa a piesei ce intra in brat si sa bagi un dorn de 5,5mm pentru a scoate metalu ramas in brat .SUCCES!

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Joi 09-Mai-2013 22:23

Daca vrei poti intra pe mesenger la sandu valentin si i-ti voi da accept pentru a-ti explica mai pe inteles

sandor mihai
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
3: Citroen XM 2.1 TDI 1993

Mesajde sandor mihai » Joi 09-Mai-2013 22:45

tija s a rupt pentru cã ai avut burduful de la telescop spart. Locul unde tija e articulatã a ruginit ºi s a uzat pînã la urmã rupindu se.ca sã scoþi ºi restul din braþ , loveºte bucata care a rãmas în braþ cu o dalta pînã iese. Îþi va trebui ºi o siguranta cã aia se va îndoi.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.

APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!

andreiiyy
simpatizant

Mesajde andreiiyy » Vin 10-Mai-2013 13:17

domnule valentin nu am gasit adresa dumneavoastra de mess. a mea e baciuandreiiyy . vreau sa vorbim despre tija respectiva

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Vin 10-Mai-2013 16:41

mesengerul meu este Hidraulic_citroen_bacau@yahoo.com ,nu am reusit sa gasesc mes. Baciuandreiiyy

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”