picura lichid lds,sau lichid de frana cand e pe elevator

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

nickwu007
simpatizant

picura lichid lds,sau lichid de frana cand e pe elevator

Mesajde nickwu007 » Vin 22-Oct-2010 11:43

Salutare.Ieri am fost cu masina sa curat etrierii pe spate,ca s-au oxidat asa tare incat atunci cand imi puneam jantele de tabla(cu anvelopele de iarna pe ele),rotile spate nu se mai invarteau,din cauza ca etrierii spate erau lipiti de janta.(am oferit aceasta explicatie pt cei ce se confrunta cu aceasta problema o data la cativa ani,si care nu stiu din ce motiv apare).Acum,revenind la problema mea...Am observat ca in momentul in care mecanicul a blocat furtunasele care trimiteau lichid de frana la rotile spate(masina fiind pe elevator),aveam o scurgere puternica(o picatura la 3-4 secunde) de lichid galbui deschis ,de sub motor.L-am chemat pe inginerul acelui service,sa il intreb ce e cu acea scurgere,si mi-a spus ca e lichid hidraulic.Cand a fost toata treaba cu etrierii gata,si mecanicul a aerisit franele,am observat ca lichidul scurs,avea aproximativ aceeasi culoare cu lichidul ce picura din fata.Nu am mai avut timp sa aflu natura exacta a scurgerii,deoarece se termina programul la acel service,iar mecanicul cand a dat jos scutul motorului,nu a observat nimic ciudat.Mentionez ca problema a persistat pe durata in care masina mea a fost pe elevator.Acum,de cand masina e pe roti,nu mai picura nimic de sub ea.Eu as crede ca e lichid de frana,iar scurgerea se datora faptului ca erau obturate canalele de la rotile spate,dar parerea inginerului m-a cam bagat in ceata.Am zis sa intreb,chiar daca a disparut problema,de frica sa nu fie un indiciu al vreounui lucru mai grav ce ar putea aparea in viitor.Masina mea e un C5 1 2.0i din 2004.Multumesc.
Trece lebedele-n zare,eu ma uit,ele dispare...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 22-Oct-2010 15:21

LDS-ul pare asemanator cu lichidul de frina daca le compari picaturile. mai bine puneai limba sa vezi exact ce e si sa tragi o concluzie
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

nickwu007
simpatizant

Mesajde nickwu007 » Vin 22-Oct-2010 17:22

Da,am inteles.Inca nu am invatat sa deosebesc fluidele dintr-un c5 cu ajutorul limbii.Am ramas la stadiul de citronade si apa plata. :)
Trece lebedele-n zare,eu ma uit,ele dispare...

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”