zgomot roata fata dreapta

sfere, dozatoare, pompe, LDS, etc Âşi tren de rulare.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

paulmaiden
de-abia inscris

zgomot roata fata dreapta

Mesajde paulmaiden » Lun 02-Iul-2007 16:42

De ceva vreme se aude un zgomot la roata din fata dreapta,ca o pocnitura sau un fel de lovitura metal pe metal.Asta se intampla doar la viteza mica cand dau peste drum nu foarte denivalt.La viteza mai mare se aude ca si cum s-ar crepa o aschie de lemn.Zgomotul asta nu suna totdeauna .
Are cineva vreo idee?

Pablo406
pasionat

Mesajde Pablo406 » Mie 04-Iul-2007 22:20

Nu esti singur, la mine se aude cind dau inapoi.Sa asteptam un pic , poate ne lumineaza cineva. :lol:

BauBau
pasionat

Mesajde BauBau » Mie 04-Iul-2007 23:41

Cand merg pe teren accidentat (dar nu foarte) se aude ca si cum ar trebui schimbate bucsele (nu este asta problema) ca si un joc mic...am inteles ca asta e conduita generala de drum la C5 (modelul 1) si ca exista chiar chituri care se vand separat sa elimine aceste probleme creeate de suspensia hiraulica cu sferele buclucase (atentie la gradul de incarcare a seferelor)...

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 05-Iul-2007 09:27

BauBau scrie:am inteles ca asta e conduita generala de drum la C5 (modelul 1) si ca exista chiar chituri care se vand separat sa elimine aceste probleme creeate de suspensia hiraulica cu sferele buclucase (atentie la gradul de incarcare a seferelor)...

Urban legends... Suspensia hidraulica nu creeaza probleme. Poate doar niste sfere descarcate :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

BauBau
pasionat

Mesajde BauBau » Joi 05-Iul-2007 11:23

Parca erau niste topicuri mai demult (nu vreau sa gresesc aici iar dac o fac sa ma corecteze cineva :D ) in care se discuta aceasta problema, adica problema sferelor si anume daca unele sfere nu sunt chiar asa de incarcate pot aparea sunetele respective si conduita de drum oarecum alterata si alte anomalii...

B-01-DRC
pasionat

Mesajde B-01-DRC » Vin 06-Iul-2007 11:16

BauBau scrie:Cand merg pe teren accidentat (dar nu foarte) se aude ca si cum ar trebui schimbate bucsele

Am si eu problema asta inca de la primul Km facut cu masina. E C5 modelul nou. Ciudat e ca si la mine e tot la dreapta fata. Totusi, am balansat masina de afara, pe loc si nu se aude nimic.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Sa nu ne abatem de la subiect (caracteristic noua)

Mesajde videosuzy » Vin 06-Iul-2007 15:32

Subiectul deschis e destul de interesant ca sa ne pierdem in amanunte de genul e conduita sau e tinuta de drum....sa nu mai facem atata analiza si sa incercam prin minimele noastre cunostinte sa inchegam o solutie prin care sa remediem acel zgomot care se pare ca e "congenital" (astept carcotasilor sa va luati si de expresia mea si critica ca nu am folosit termenul de "viciu de fabricatie").
Si pe mine ma deranjeaza. Am avut in masina un posesor de VW Passat si m-a intrebat "ce se aude sub masina?"...i-am raspuns ca e o boala din "nastere" a modelului de suspensie hidraulica cu sfere. A ramas surprins spunand ca el a mers cu nu stiu ce Mercedez tot cu suspensie hidraulica dar la care nu a auzit un astfel de zgomot....Ce raspuns sa-i fi dat? Ca masina aia era Mercedez si a mea Citroen?...
Problemele persista pentru ca nu exista o atitudine de "respingere oficiala" a explicatiilor puerile "debitate" de catre reprezentantii Citroen.
Atat noi cat si altii ca noi ne limitam sa stam in fata PC-ului, a Laptopului sau chiar a unui PDA si sa ne plangem unul celuilalt "uite ce amarat sunt ca am un zgomot ciudat sub masina si la service mi-au zis ca-s pivotii" ("meseriasii" respectivi habar neavand cu ce se "mananca" suspensia hidraulica la un Citroen C5).
Personal cred ca ar trebui facut un memoriu in "limba de bastina" a producatorului si in engleza, semnat de toti, dar de ABSOLUT TOTI POSESORII DE C5 indiferent de modalitatea prin care a fost procurat autoturismul si trimis atat pe adresa CITROEN cat si la Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene (in baza Directivei 97/7/CE privind protectia consumatorilor din spatiul Uniunii Europene).

Stiu...probabil ca "bat campii" insa daca jumatate ca mine ar gandi asa atunci sigur nu ar mai continua CITROEN fabricarea in aceasta maniera a sferelor pentru suspensia hidractiva a autoturismelor proprii.

Bafta si atentie la...sfere...:)

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 06-Iul-2007 16:32

Eu am auzit intotdeauna despre "tinuta de drum" si niciodata despre "conduita de drum".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

BauBau
pasionat

Mesajde BauBau » Vin 06-Iul-2007 17:10

videosuzy si mie mi-au mai zis cativa acelasi lucru cu zgomotul de la suspensie (la inceput cand am cumparat masina am fost cu ea chiar si la niste mecanici care habar nu aveau despre ce este vb, la fiecare trebuia schimbat alceva)... Ideea ta nu ete rea! :D
khan, neinteresant... du-te si pierde-ti timpul in alta parte decat sa stresezi lumea! Sau daca ai ceva personal cu mine spune-mi....

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Lun 09-Iul-2007 09:36

Am sters off-topicul si "contrele".

Pablo406
pasionat

Mesajde Pablo406 » Sâm 14-Iul-2007 19:26

Nu am apucat sa citesc off-topicul si contrele, dar aici nu vorbim de zgomotele de sub masina legate de suspensie ci efectiv trosnituri cind virezi rotile . LA mine se intimpla in parcare(chiar face trosc!) cind fac manevre.
Pentru altceva, exista daja un topic pe tema respectiva.

Beemer
pasionat
Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002

Mesajde Beemer » Sâm 14-Iul-2007 20:45

daca iti trosnesc atunci cand virezi maxim si mergi cu masina atunci sansele sunt mari sa fie de la capetele sau un capat de planetara

paulmaiden
de-abia inscris

Mesajde paulmaiden » Mar 31-Iul-2007 20:19

Tot mai sigur sunt ca sunetele provin de la sfere,acelasi sunet a aparut si la roata din spate dreapta.Stie careva cat costa un reconditionat de sfere?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 01-Aug-2007 19:39

Sferele nu se reconditioneaza (decit alea de DS). Cel mult se reincarca. Din pacate "progresul" a lovit si aici, asa ca va trebui montata mai intii o supapa, altfel trebuie sa le iei noi.
O sfera nu are parti in miscare pe care sa le auzim, are in interior doar o membrana ce separa uleiul LDS de azot. Atit. Nu va lasati pacaliti de "mecanici" care indreapta tije la sfere si alte minuni de genul asta. Daca sfera e descarcata, atunci suspensia e rigida si deci zgomotoasa.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Mar 07-Aug-2007 18:23

paulmaiden scrie:Tot mai sigur sunt ca sunetele provin de la sfere,acelasi sunet a aparut si la roata din spate dreapta.Stie careva cat costa un reconditionat de sfere?

Mai mult ca sigur ca sunt BIELETELE ANTIRULIU cele care produc acest zgomot...Eu m-am plans pe acest forum ca aud zgomot ba in dreapta, apoi ba parca ar fi toba...si in final toti (care isi dadeau cu presupusul, cum se intampla pe un forum) au zis...SFERELEEE...si iacata ca n-au fost sferele...
Am fost la Champions la nea Dumitrescu, mi-au ridicat-o pe rampa si bieleta de pe dreapta era varza; cea de pe stanga mai suporta cateva sute de km...
Insa am luat hotararea sa le schimb pe amandoua ca sa aiba "aceeasi varsta"...
Asta exact ca-n bancul cu reumatismul : "Doctore, de ce ma doare piciorul drept? (intreaba un batran ajuns la un cabinet medical)...Varsta tataie, varsta !!! (raspunde doctorul abordand o expresie de compatimire)....Pai doctore, piciorul stang de ce nu ma doare???CE, e cumva mai tanar decat cel drept?!?!?!..."...Asa si aici..
Cum am iesit pe poata service-ului am avut sentimentul placut ca in urma cu aproape 4 ani (in octombrie, pe 19, Citi meu face 4 ani), sentimentul ca sunt la volanul unei masini noi...
Pentru cine nu stie, carosabilul bulevardului Bucurestii Noi pana la intersectia cu bulevardul Ion Mihalache (fostul bulevard 1 Mai) e praf facut...insa in interior IMI TIUIAU URECHILE de liniste...

Am profitat ca masina e ridicata si am cerul lamuriri asupra suspensiei...adica mai exact am identificat pozitia sferelor si ale senzorilor electrici de inaltime...
Asa am primit confirmarea 100% a suspensiei Hydractive 3+.

In rest...mi-am schimbat insonorizarea la capota, placutele de frana pe fata (ca erau aproape la limita) si care sper sa fie ca cele vechi, adica sa nu scartaie cum am tot citit pe forum ca ar fi o problema generala...

Din pacate peste putin timp trebuie sa schimb si discurile ca mi-a aratat mecanicul semnul limita de la care nu mai pot fi folosite, iar pretul unei perechi e 450 lei fara manopera...(o sa vad in Turcia daca sunt mai ieftine si o sa-mi iau de acolo inclusiv placutele atat pentru fata cat si pentru spate ca sigur le vine si lor randul, fiind convins ca sunt mai ieftine).

Bafta si la cati mai multi kilometri

Înapoi la “Hidraulica - C5 I-II”