eroare ANTIPOLUTION FAULT

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

cypryan2009
just curious

Mesajde cypryan2009 » Dum 25-Noi-2012 00:51

Citroen ca masina este buna, daca stii cum sa o conduci si sa ai grija de ea e foarte bine. Daca apare o prpblema trebuie sa gandesti logic si sa iei prin eliminare problemele. O seara buna.

djova
just curious

Mesajde djova » Joi 13-Dec-2012 12:26

Am si eu un Citroen C5 din 2003 benzina 1.8 116cp si mi-a aparut eroare de motor si sercice in bord, si sus in consola ANTIPOLLUTION FAULT. In momentul in care mi-au aparut erorile, masina mergea la relanti. Intradevar in rezervor este foarte putina benzina pentru ca mi-a indicat de foarte multe ori LOW FUEL si computerul de bord indica 35 km pana trebuie sa alimentez. Motorul nu are zgomote ciudate sau chestii de genul. Masina are 107000 km. Imi poate spune cineva despre ce ar putea fi vorba??? Va multumesc

niq
pasionat

Mesajde niq » Joi 13-Dec-2012 12:34

mergi si tu cu mai multa benzina in ea... ca toate gunoaiele se strang pe fundul rezervorului.
si baga benzina de calitate (nu Lukoil sau si mai rau... luata de la "baieti")

djova
just curious

Mesajde djova » Joi 13-Dec-2012 12:54

Oare sa fie din cauza asta sigur?
Nu-mi arata doar ANTIPOLLUTION FAULT ca imi arata si in bord erioarea aia de motor si e aprins si SERVICE

Mexik
pasionat
Masina: Citroen c5 hdi
2: Vw t5-2.5tdi
3: Chrysler Grand voyager

Mesajde Mexik » Joi 13-Dec-2012 22:44

mergi si tu cativa km cu ceva ture si vezi daca dispare

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 14-Dec-2012 00:00

djova scrie:Oare sa fie din cauza asta sigur?
Nu-mi arata doar ANTIPOLLUTION FAULT ca imi arata si in bord erioarea aia de motor si e aprins si SERVICE

Pai asa si trebuie. E o eroare de motor si ti se aprinde simbolul corespondent si iti scrie si service. Absolut normal.
Nu sunt mai multe erori, este una singura.

djova
just curious

Mesajde djova » Vin 14-Dec-2012 12:19

Va multumesc deocamdata. O sa fac ceva km cu motorul mai turat. Sper sa fie aia problema si sa dispara

djova
just curious

Mesajde djova » Vin 14-Dec-2012 13:53

Am bagat Benzina , Am facut ceva km cu motorul mai turat si tot acolo e eroarea si in bord si sus in consola ANTIPOLLUTION FAULT. O sa incerc sa-i fac o testare si poate asa ii dau de cap. Daca ma poate ajuta cineva si cu un alt sfat va rog. Multumesc

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Vin 14-Dec-2012 14:26

nu ajung cativa KM
sa curete instalatia trebuie condus mai agresiv,sportiv cu accelerari de decelerari bruste
pe langa benzina mai pune si si aditiv sa ajute
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

djova
just curious

Mesajde djova » Vin 14-Dec-2012 14:32

O sa pun si aditiv. Multumesc mult de sfaturi si sper sa fie asta problema si sa o rezolv fara prea multa cheltuiala :D

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Vin 14-Dec-2012 21:01

djova scrie:Am bagat Benzina , Am facut ceva km cu motorul mai turat si tot acolo e eroarea si in bord si sus in consola ANTIPOLLUTION FAULT. O sa incerc sa-i fac o testare si poate asa ii dau de cap. Daca ma poate ajuta cineva si cu un alt sfat va rog. Multumesc

In spatele mesajului generic de "antipolution fault" se afla mai multe defecte posibile, cel mai bine trebuie citit codul de eroare cu Lexia si de acolo vei avea un punct de plecare, eu am avut regulatorul de presiune defect si-mi arata "antipoution fault" si pana nu am diagnosticat cu Lexia n-am avut de unde sa stiu ce are, dar asta nu inseamna ca poate fi si la tine acelasi lucru mai ales ca masina este pe benzina.
Defectele sunt temporare sau permanente asa ca daca este un defect permanent poti sa o turezi mult si bine, succes.

djova
just curious

Mesajde djova » Mie 19-Dec-2012 23:47

Am rezolvat problema cu eroarea ANTIPOLLUTION FAULT. Era de la nivelul scazut de benzina din rezervor. Am bagat 20 de litri de benzina, am mers 20 km mai sportiv si si-a revenit. Mai am o problema care ma framanta de mult timp. In momentul in care plec de pe loc nu se tureaza cum trebuie si se pune in cap pt o fractiune de secunda dupa care pleaca bine. Am mai observat faptul ca la relantiu trepideaza putin adica: nu merge motorul chiar rotund. Mai are scapari din cand in cand. Am observat ca aici pe forum sunt multe persoane care isi cunosc masina care o detin foarte foarte bine. Va rog din nou daca se poate sa-mi dati ceva idei. Prima problema mi s-a rezolvat datorita acestui forum si ma bazez in contiuare pe el pt ca vad ca da roade si ma scapa de multe alte cheltuieli care nu si-ar fi avut rostul. Va multumesc :wink: :wink:

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”