Geam dreapta fata nu mai vrea sa coboare jos
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- robistan25
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- buda.nicolae
- pasionat
Bun seara! Multumesc mesersmith de raspunsul postat! Am schimbat pastilele ( sau mai bine sa zic le-am lipit peste celelalte deja existente ), iar acum am vazut ca geamurile raspund mai repede la comenzi, insa geamul din dreapta si cele din spate coboara sau urca doar pe etape ( cate 1-2 cm in fiecare etapa ). Am incercat sa le reinitializez de la comanda de pe usa soferului, insa nu stiu daca am facut operatiunea corect. Am dat fiecare geam jos de tot, bineinteles ca au coborat in reprize, apoi de pe usa soferului am tinut apasat pana am numarat la 8, apoi le-am ridicat in sus si am tinut la fel apasat pana am numarat la 8, bineinteles ca au urcat tot in reprize. Poate cineva sa explice pas cu pas ( buton cu buton ) cum se face reinitializarea geamurilor? Poate se face de la fiecare buton de pe usa corespunzatoare geamului.Va multumesc!
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
- mesersmith
- Moderator - C5
butonul are cate doua trepte, atat pt coborare, cat si pt ridicare.
la prima apasare geamul va merge atata vreme cat tii tu mana pe buton, in timp ce la a doua apasare, gemul se duce singur pana jos.
merge in trepte si la prima apasare?
inainte de a incerca sa le initializezi, incearca sa observi ce am scris eu.
apoi, reinitializezi cu prima apasare a butonului.
eu nu am incercat si nu stiu dca merge, dar nu vad de ce nu ar merge si asa.
la prima apasare geamul va merge atata vreme cat tii tu mana pe buton, in timp ce la a doua apasare, gemul se duce singur pana jos.
merge in trepte si la prima apasare?
inainte de a incerca sa le initializezi, incearca sa observi ce am scris eu.
apoi, reinitializezi cu prima apasare a butonului.
eu nu am incercat si nu stiu dca merge, dar nu vad de ce nu ar merge si asa.
- buda.nicolae
- pasionat
Gata, le-am rezolvat! Adica am reusit sa le reinitializez! Merg foarte bine, desi acum butoanele sunt un pic mai tari, poate ca e din cauza ca am lipit pastilele fara sa le dezlipesc pe celelalte, adica direct peste celelalte. Oricum nu ma deranjeaza acest lucru. Va multumesc tuturor, in special la mesersmith ( mi-am reparat si telecomanda de la televizor). Cine doreste kit de reparatie telecomenzi si este din Baia Mare sa-mi dea un PM ca nu vreau sa fac reclama magazinului de unde am cumparat eu. Va doresc o dupamasa placuta la toti!
- mesersmith
- Moderator - C5
- buda.nicolae
- pasionat
-
- simpatizant
Re: Geam dreapta fata nu mai vrea sa coboare jos
Buna tuturor am si eu o problema , ast iarna am incercat sa deschid geamul din dreapta (precizez ca nu era inghetat sau cu zapada pe el)si cand l-am deschis s-a auzit un clank(ca si cum ar fi fost blocat) si s-a deschis fara probleme,problema este cand vreau sa il inchid .se inchide pana sus dar dupa 1 secunde se intre deschide 7-8 cm ca si cand ar depista un obstacol asa face.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu vre-un sfat ceva ?
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- pasionat
buda.nicolae scrie:Cu un pastic destul de tare si foarte subtire am ridicat incet in sus contactele de pe usa soferului, le-am scos afara, am desfacut doua mufe (una neagra cu vreo 6 fire si una gri cu trei fire),apoi am desfacut partea de jos ( este prinsa cu niste cleme din plastic) bineinteles cu foarte mare grija ca nu cumva sa rup urechiusele de plastic, inauntru se gaseste un circuit cu comenzile pt toate usile si peste circuit este o bucata de cauciuc exact ca cel de la telecomanda care prin apasare da comenzile dorite. Intradevar circuitul era cu impuritati, nu foarte multe insa erau in special pe cel de la usa dreapta fata. L-am curatat cu o carpa de bumbac si spray de contacte electrice. Apoi le-am ansamblat inapoi si gata!!! Mufele sunt identice, doar culoarea lor difera, insa iti poti da seama care unde vine deoarece intr-o parte sunt doar 3 contacte, deci e logic sa mearga cea cu 3 intrari, iar pe cealalta sunt 6. Inainte am vazut un topic postat de cineva cu un C4, care a postat si poze si am vazut ca se foloseste ceva surubelnita speciala din plastic care are un nume ciudat, insa se pare ca nu este imperios necesar sa folosesti o scula din aia, se poate face si cu un plastic obisnuit ( de preferabil sa nu se foloseasca scule din fier ca risti sa-ti strici plasticele).
Buna ziua
Imi poate explica cineva cum se scoate mai exact panoul de butoane pt geamuri situat pe usa sofer ? De mai sus inteleg ca mai intai se scot butoanele si apoi rama de plastic. Insa butoanele cum se scot, trag de ele pur si simplu? Se scot si butoanele pt reglaj oglinzi ?
Mi-a aparut si mie problema, in sensul ca geamul sofer coboara cate 1-2 cm, face figuri, daca dau sa ridic el de fapt coboara etc. Cu greu am reusit sa il ridic maxim aseara.
Multumesc
-
- pasionat
lol nu tragi de nici un buton ffs. pui mana pe panoul de comanda de pe usa si ridici cate putin din partea de sus si partea de jos(nu are nici un surub nimic, il ridici cu grija), dupa ce il demontezi de pe usa il desfaci cate putin pe la partea superioara...prezinta clipsuri destul de firave, nu tragi tare de ele, cand reusesti sa il desfaci il cureti bine pe ambele parti ale contactelor, si placa de baza si suportul siliconic al butoanelor. Probabil sa se reseteze dubla comanda a geamurilor din fata la ridicare si coborare... urmezi procedura de initializare calculator confort geam descris de mesersmith 

-
- pasionat
merci de info
rezolvat: demontat, curatat si acum functioneaza perfect
nu a fost nevoie de resetare geam, informatiile de aici au fost foarte folositoare.
cu aceasta ocazie am constata ca la un geam spate (nu l-am mai utilizat de 1 an cel putin) acum scartie urat de tot, el se coboara si urca normal doar ca pare ca agata ceva, si trosneste inautru. Nu ma deranjeaza f tare ca oricum nu le folosesc, insa este vreo solutie de dat pe geam, sau sa desfac capitonajul sa ung cu ceva pe acolo? Asta in cel mai ferifict caz, la fel de bine poate fi si macaraua geam stricata de la "neutilizare".
rezolvat: demontat, curatat si acum functioneaza perfect
nu a fost nevoie de resetare geam, informatiile de aici au fost foarte folositoare.
cu aceasta ocazie am constata ca la un geam spate (nu l-am mai utilizat de 1 an cel putin) acum scartie urat de tot, el se coboara si urca normal doar ca pare ca agata ceva, si trosneste inautru. Nu ma deranjeaza f tare ca oricum nu le folosesc, insa este vreo solutie de dat pe geam, sau sa desfac capitonajul sa ung cu ceva pe acolo? Asta in cel mai ferifict caz, la fel de bine poate fi si macaraua geam stricata de la "neutilizare".
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”