Senzori parcare
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Senzori parcare
Daca are cineva un C5 v2 cu senzori de parcare (din fabrica) sa imi spuna unde sunt amplasati pe bara spate. Eu nu am din fabrica pusi si am observat ca sub bara de protectie (in culoarea caroserie) este o prelungire (neagra) in care se vad niste bumbi (probabil dopuri) unde ar putea fi introdusi senzorii. Acolo sunt montati de fabrica?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- simpatizant
Asa as putea spune. Acuma nush ce sa fac.
http://www.booster.ro/tuning-accesorii/ ... -1486.html
http://www.booster.ro/tuning-accesorii/ ... -1068.html
http://www.dm.ro/general-brand-parking- ... p4527.html
http://www.carbest.ro/product_info.php? ... ts_id=1285
http://www.comenzi.ro/product_info.php? ... ts_id=1425
Si asta wireless... ma tenteaza cel mai tare, pt ca e ieftin si nu tre' sa desfac nik prin masina
http://www.comenzi.ro/product_info.php? ... 9a16d1151b
http://www.booster.ro/tuning-accesorii/ ... -1486.html
http://www.booster.ro/tuning-accesorii/ ... -1068.html
http://www.dm.ro/general-brand-parking- ... p4527.html
http://www.carbest.ro/product_info.php? ... ts_id=1285
http://www.comenzi.ro/product_info.php? ... ts_id=1425
Si asta wireless... ma tenteaza cel mai tare, pt ca e ieftin si nu tre' sa desfac nik prin masina
http://www.comenzi.ro/product_info.php? ... 9a16d1151b
- sorin_mlsv
- just curious
sorin_mlsv scrie:de ce nu incerci sa cumperi Ăśrig. ? masina poate are deja instalatia electr.(in portbagaj sub roata de rez. poate gasesti ceva ....un stecher). La mine cred ca este BOSCH.
Daca nu are senzori de parcare, atunci nu are nimic nicaieri, niciun fir! Doar daca a avut cumva si nu mai functioneaza! Dar deja asta este cu totul alta treaba!
Passion pour C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- C i t r o n e l
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
videosuzy scrie:Am eu...am spus candva ca mi-am montat un sistem complex cu camera...bla-bla-bla...
Deci te pot ajuta..
Cata
cata, descrie-ne sistemul pe care l-ai cumparat si mai ales, cum merge....
sau daca ai scris un topic despre asta, spune-ne unde e...
spune-mi cat vrei pe un senzor, asta in cazul in care il descompletezi sau cat vrei pe intregul sistem....
ym: mesersmith_m
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Cu multa placere iti ofer un senzor, asa ca daca nu rezolvi in alta parte, te astept la Bucuresti pentru ati da unu.
Referitor la sitemul meu de parcare, acesta e mai complex...de fapt e realizat de mine "din bucati" (eu nu ma pricep la auto dar ma pricep la electronica si derivatele ei).
Incerc cat mai pe scurt sa redau cum e echipat Citi-ul meu.
1.Sistem de asistare la parcarea cu spatele compus din:
- camera video CCD (0 lux si revers 180 grd imaginea) cu unghi foarte mare de deschidere, montata in centrul partii de jos a barii din spate, mai precis intre senzorii 2 si 3;
- 4 senzori de parcare montati in locul celor 4 originali ai masinii;
2.Sistem de asistare la parcarea cu fata compus din:
- camera video CCD (0lux) montata in grila din dreptul electroventilatorului;
- 4 senzori de parcare montati in bara din fata ce afiseaza starea pe un afisor montat in fata soferului, la baza parbrizului (avertizare opto/acustica);
3.Sistem "oglinda retrovizoare" compus din:
- camera video CCD (0lux si revers 180 grd imaginea) montata sub lampa de STOP de la luneta;
- monitor de 7" montat peste oglinda heliomata a masinii.
Alte "gadget-uri" nu cred ca au legatura cu intrebarea ta.
Cum functioneaza sistemul:
1. La mers normal, monitorul (oglinda retrovizoare) imi afiseaza imaginea oferita de camera de la luneta, ca si cand as vedea printr-o oglinda retrovizoare clasica, diferenta fiind semnificativa, atat ca pozitie a vizarii (fara obstacolele din masina) cat si ca sensibilitate (fiind la 0 lux in conditiile in care am folie neagra, adica cu transparenta de doar 15%);
2.Cand introduc maneta schimbatorului de viteza in marsalier monitorul (oglinda retrovizoare) comuta automat de pe camera de la luneta pe camera din bara din spatele masinii, oferind o extraordinara imagine a ceea ce se intampla in spate (gratie atat pozitiei situata la limita barii cat si a unghiului optic foarte larg ce ofera o vizare pe masura)
Exemplu: Inchipuiti-va cat de greu va este sa scoateti masina parcata intr-o parcare in forma de spic, parcare situata pe un bulevard cu trafic mare si la o ora de varf...masina in stanga, masina in dreapta...nu se vede din pozitia soferului daca e liber si te poti incadra (dand cu spatele) in banda de mers stand permanent cu sufletul la gura..."oare ma lasa? oare dau de un nebun care vrea sa-si faca masina si care zice ca nu m-am asigurat suficient?"...si dai usor-usor-usor...pana cand intr-un final poti vedea cat de cat masinile care vin-vin si iar vin...si nu se mai termina de parca e un suvoi de ape starnit din varful muntelui...Ori cu o camera montata fix in bara din spate, bara care e la limita extrema a masinii, deci acolo unde de regula sta un X care te mai ajuta.."hai, da-i ca-i liber"...iesirea cu spatele dintr-o parcare situata in plin bulevard intr-o ora de varf, e floare la ureche...
Sistemul cu camera in fata e la fel de util mai ales noaptea...Acesta e cuplat la intrare AV a monitorului de la DVD, deci folosesc numai cand am neaparata nevoie.
Problema camerei din fata apare atunci cand e noapte pentru ca farurile masinilor de pe contrasens imi impiedica vizarea corecta. Am gasit o rezolvare insa e costisitoare, in sensul ca as putea monta in locul geamului din fata (ma refer la cel de la camera) un filtru de polarizare, insa costa cam 100 euro si nu stiu daca e OK. Oricum, eu am incercat sa "scot" ceva similar BMW 745i, cel cu Nightvision, insa acolo e camera termica (adica "vede" radiatiile de caldura ale corpurilor calde)...ceea ce ma depaseste financiar enorm (cam 2000 euro o astfel de camera)...
Cam asta e...Pentru alte "informatii" legate de ce am si cum merge, astept intrebari...
Cu stima,
Cata
Referitor la sitemul meu de parcare, acesta e mai complex...de fapt e realizat de mine "din bucati" (eu nu ma pricep la auto dar ma pricep la electronica si derivatele ei).
Incerc cat mai pe scurt sa redau cum e echipat Citi-ul meu.
1.Sistem de asistare la parcarea cu spatele compus din:
- camera video CCD (0 lux si revers 180 grd imaginea) cu unghi foarte mare de deschidere, montata in centrul partii de jos a barii din spate, mai precis intre senzorii 2 si 3;
- 4 senzori de parcare montati in locul celor 4 originali ai masinii;
2.Sistem de asistare la parcarea cu fata compus din:
- camera video CCD (0lux) montata in grila din dreptul electroventilatorului;
- 4 senzori de parcare montati in bara din fata ce afiseaza starea pe un afisor montat in fata soferului, la baza parbrizului (avertizare opto/acustica);
3.Sistem "oglinda retrovizoare" compus din:
- camera video CCD (0lux si revers 180 grd imaginea) montata sub lampa de STOP de la luneta;
- monitor de 7" montat peste oglinda heliomata a masinii.
Alte "gadget-uri" nu cred ca au legatura cu intrebarea ta.
Cum functioneaza sistemul:
1. La mers normal, monitorul (oglinda retrovizoare) imi afiseaza imaginea oferita de camera de la luneta, ca si cand as vedea printr-o oglinda retrovizoare clasica, diferenta fiind semnificativa, atat ca pozitie a vizarii (fara obstacolele din masina) cat si ca sensibilitate (fiind la 0 lux in conditiile in care am folie neagra, adica cu transparenta de doar 15%);
2.Cand introduc maneta schimbatorului de viteza in marsalier monitorul (oglinda retrovizoare) comuta automat de pe camera de la luneta pe camera din bara din spatele masinii, oferind o extraordinara imagine a ceea ce se intampla in spate (gratie atat pozitiei situata la limita barii cat si a unghiului optic foarte larg ce ofera o vizare pe masura)
Exemplu: Inchipuiti-va cat de greu va este sa scoateti masina parcata intr-o parcare in forma de spic, parcare situata pe un bulevard cu trafic mare si la o ora de varf...masina in stanga, masina in dreapta...nu se vede din pozitia soferului daca e liber si te poti incadra (dand cu spatele) in banda de mers stand permanent cu sufletul la gura..."oare ma lasa? oare dau de un nebun care vrea sa-si faca masina si care zice ca nu m-am asigurat suficient?"...si dai usor-usor-usor...pana cand intr-un final poti vedea cat de cat masinile care vin-vin si iar vin...si nu se mai termina de parca e un suvoi de ape starnit din varful muntelui...Ori cu o camera montata fix in bara din spate, bara care e la limita extrema a masinii, deci acolo unde de regula sta un X care te mai ajuta.."hai, da-i ca-i liber"...iesirea cu spatele dintr-o parcare situata in plin bulevard intr-o ora de varf, e floare la ureche...

Sistemul cu camera in fata e la fel de util mai ales noaptea...Acesta e cuplat la intrare AV a monitorului de la DVD, deci folosesc numai cand am neaparata nevoie.
Problema camerei din fata apare atunci cand e noapte pentru ca farurile masinilor de pe contrasens imi impiedica vizarea corecta. Am gasit o rezolvare insa e costisitoare, in sensul ca as putea monta in locul geamului din fata (ma refer la cel de la camera) un filtru de polarizare, insa costa cam 100 euro si nu stiu daca e OK. Oricum, eu am incercat sa "scot" ceva similar BMW 745i, cel cu Nightvision, insa acolo e camera termica (adica "vede" radiatiile de caldura ale corpurilor calde)...ceea ce ma depaseste financiar enorm (cam 2000 euro o astfel de camera)...
Cam asta e...Pentru alte "informatii" legate de ce am si cum merge, astept intrebari...
Cu stima,
Cata
Cand voi muri, vreau sa mor linistit in somn, ca si bunica. Nu vreau sa mor tipand ca ceilalti pasageri din masina.
- mesersmith
- Moderator - C5
camerele si senzori sunt wireless? pt ca din ce vad eu, a trebuit sa tragi o gramada de fire...
totusi, nu reusesc sa vad utilitatea camerei din fata....din moment ce nu e termica....
m-a gandit si eu de mult avreme la o camera de termoviziune, dar e cam scumpa, desi o data daca te-a scos dintr-o situatie in care ai fi putut lovi un biciclist sau o carutza, deja si-a scos banii....
imi notez nr tau si cum vin f des in buc, te voi suna pt senzor...
tine-l in masina te rog....

totusi, nu reusesc sa vad utilitatea camerei din fata....din moment ce nu e termica....
m-a gandit si eu de mult avreme la o camera de termoviziune, dar e cam scumpa, desi o data daca te-a scos dintr-o situatie in care ai fi putut lovi un biciclist sau o carutza, deja si-a scos banii....
imi notez nr tau si cum vin f des in buc, te voi suna pt senzor...
tine-l in masina te rog....

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Nu sunt whireless...am tras "firele" cu grija, cat mai profesional cu putinta...e suficient loc ca sa poti sa o pui (vorba fratelui meu) de un car TV...
Ok...am sa incerc sa nu uit...dar oricum, oferta ramane valabila.
Te rog doar sa ma anunti totusi cu o zi inainte sa ajungi in Bucuresti, pentru ca eu mai fac misiuni de scurta durata, atat in tara cat mai ales in afara...De exemplu pe 24 plec in Turcia, in misiune, evident, asa ca pentru 3-4 zile, incepand cu 24.02, sunt indisponibil...
Cu stima,
Cata

Ok...am sa incerc sa nu uit...dar oricum, oferta ramane valabila.
Te rog doar sa ma anunti totusi cu o zi inainte sa ajungi in Bucuresti, pentru ca eu mai fac misiuni de scurta durata, atat in tara cat mai ales in afara...De exemplu pe 24 plec in Turcia, in misiune, evident, asa ca pentru 3-4 zile, incepand cu 24.02, sunt indisponibil...
Cu stima,
Cata
Cand voi muri, vreau sa mor linistit in somn, ca si bunica. Nu vreau sa mor tipand ca ceilalti pasageri din masina.
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”