mesaj TOP UP WASHER FLUID

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 30-Apr-2007 13:22

MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:Nu se intampla absolut nimic si mergi linistit.
problema "nivel prea mare" al lichidului de parbriz, oricum nu poate sa fie o alarmare, nu?

desi e clar ca asa se traduce, nu vad nici un motiv pt care ar masura vreun senzor nivelul prea mare din rezervorul de likid de parbriz
asta cu atat mai mult ca mesajul asta apare exclusiv cand SE GOLESTE rezervorul si nu cand e plin....:)

nu se poate explica decat printr-o traducere eronata:)

cosmin_bogdan_s
simpatizant

Mesajde cosmin_bogdan_s » Joi 07-Feb-2008 12:31

Nu cunosc fraza cu pricina in mod special, dar sunt niste expresii specifice in limba engleza/americana care inseamna un anumit lucru. Spre exemplu la noi "nu am facut niciodata" daca o traduci la vinel logic ar insemna ca intotdeauna am facut. La fel poate fi si cu aceasta expresie; ceva de genul up to the top. Sau, in romana, urca pana sus fluidul de parbriz.

Doar o parere/posibilitate.

Iar treaba cu furtunul opturat poate sa nu fie o coincidenta in cazul in care considera ca ai ramas fara lichid in momentul in care motorasul consuma mai putin curent. Astfel, daca ai lichid in parbriz, motorul va fi ingreunat de presiunea exercitata asupra palelor si motorul va consuma mai mult curent. Nu cred ca e astfel facut, dar o alta parere/posibilitate.

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Joi 07-Feb-2008 22:19

De citeva ziel sa mai domolit vremea si mam riscat sa pun apa de la robinet. Dupa 2 reumpleri cu apa curata am scapat de mesaj. :supz:

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Vin 08-Feb-2008 12:37

picieri scrie:De citeva ziel sa mai domolit vremea si mam riscat sa pun apa de la robinet. Dupa 2 reumpleri cu apa curata am scapat de mesaj. :supz:

Am patit si eu la fel! Daca folosesti apa de la retea si nu distilata, este posibil sa se "murdareasca" senzorul de nivel si sa nu mai vada lichidul din vas! Dar isi revine de la sine daca bagi apa curata sau solutie gata preparata!
Passion pour C5

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 08-Feb-2008 12:51

Acum roaga-te sa nu mai dea inghetul iar. Completeaza cu niste alcool tehnic sau cu solutie de spalat parbrizul de -40 de grade.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

gigi m
simpatizant

Mesajde gigi m » Joi 03-Apr-2008 14:03

am si eu aceiasi problema cu mesajul respectiv . cred ca totul tine de conductivitatea lichidului pe care il folosim,senzorul care se ocupa cu treaba asta are 2 electrozi de~10 mm lungime si este conectat prin 3 fire electrice

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 03-Apr-2008 17:46

gigi m scrie:am si eu aceiasi problema cu mesajul respectiv . cred ca totul tine de conductivitatea lichidului pe care il folosim,senzorul care se ocupa cu treaba asta are 2 electrozi de~10 mm lungime si este conectat prin 3 fire electrice

la mine senzorul asta este un plutitor ca la bazinul wc si are 3 fire, intr-adevar....:))

gropitzabogdan
pasionat
Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
2: Citroen C5 2.0 HDi
3: Citroen C4 1.6 HDi

Mesajde gropitzabogdan » Mar 09-Dec-2008 17:05

eu iau solutie de la kaufland la 5 litri (albastra nush cum zice... e vreo 25 lei ) si n-am problema... am avut si eu inainte cand bagam deasta de 5 lei :D ... dar am rezolvat treaba dupa ce am bagat apa:) de am mai curat fasu de spuma aceea si toate mizerile :D ...... sa blocat o data "sprituitoarea" nu mai arunca cum trebe si cu un ac sa rezolvat... :D bft

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”