deschidere masina

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 13-Feb-2012 22:07

Mbc, fereste-te, te rog, de astfel de aprecieri. De obicei, genereaza discutii inutile.
Dan nu minte, pt ca nu e vb despre geamul fata, asa cum ai aratat tu, ci despre gemuletul fix, din spatele geamului portierei spate.
Acum intelegi?

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Lun 13-Feb-2012 22:07

mesersmith scrie:Era vorba despre parbrize.
Din pacate, nu stiu cat costa marfa ta si niciodata nu cumpar nimic facand eu pretul.
Eu cand vand ceva, stiu pretul, acum insa, nu stiu si astept un pret de la tine, mai ales ca trebuie sa-l plateasca un baiat de la mine de la firma si nu eu.

Ai pm !

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 13-Feb-2012 22:11

mesersmith scrie:Mbc, fereste-te, te rog, de astfel de aprecieri. De obicei, genereaza discutii inutile.
Dan nu minte, pt ca nu e vb despre geamul fata, asa cum ai aratat tu, ci despre gemuletul fix, din spatele geamului portierei spate.
Acum intelegi?

Am facut o apreciere obiectiva. La momentul respectiv era ideea sa nu spargi un geam normal pentru ca poate fi scump. Ce discutii inutile? Cand esti tu in discutie nu prea iti diferentiezi functia de user fata de functia de moderator.
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 13-Feb-2012 22:16

danutz scrie:
mesersmith scrie:Nu voi sparge niciun geam, cu siguranta.
Voi gasi o situatie, alta decat cea cu geamul.
In ceea ce priveste pretul, niste tigani s-au batut intr-o noapte pe langa un opel de la firma si i-au spart un gemulet din spate.
Pretul era aproape dublu fata de geamul de la sofer. Asa ca, multumesc de sfat, dar eram in garda. :razz: :razz:

Daca ai cumva nevoie, eu mai am gemuletele mici...si sigur nu-ti iau dublu fata de cel al soferului! :) Dar asta doar daca te hotarasti sa spargi vreunul, pt ca nu-s lipite, ci prinse in 3 suruburi pe interior.

Mbc, acesta este mesajul lui Dan.
Niciodata nu a fost vorba despre geamul de la sofer la modul concret, ci s-a discutat despre geamuri, in general.
Din pacate, in loc sa vezi eroarea ta, ma acuzi pe mine ca e vorba despre nu stiu ce interes.
Daca te deranjeaza atat de tare ca sunt moderator, tin sa te anunt ca, dupa cum ar fi trebuit sa vezi, nu te deranjez cu nimic, nici pe tine si nici pe altii si, in general, ma limitez la a atentiona verbal cand e nevoie.
Ma surprinde atitudinea ta si daca aversitatea ta fata de mine continua, propun sa discutam pe privat.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 13-Feb-2012 22:31

Mesersmith, pe mine ma deranjeaza atitudinea ta. Daca te uiti atent, mesajul meu cu "nu sparge geam lateral ca poate fi foarte scump" a fost scris inainte ca Danutz sa zica ca are el geamuri mici, deci nu a fost legat de ce a zis el, a fost o simpla atentionare pentru tine, in cazul in care nu erai pe faza in legatura cu potentialul pret.

Dupa aceasta afirmatie a mea, a venit Danutz si s-a mirat (pe buna dreptate, aceeasi reactie am avut-o si eu prima data cand am auzit) de pretul exagerat de mare. Se pare ca el credea ca ma refer la geamul mic. Eu m-am referit la geamul lateral mare.

Lasand la o parte aceasta discutie total inutila, doresc sa te intreb: in cazul in care spargi geamul mic, geam care e in spate, evident, poti deschide usile? Eu imi amintesc ca nu se deschide usa spate, chiar daca actionezi maneta de deschidere. S-ar putea sa fii nevoit sa ajungi la butonul de inchidere centralizata de pe bord. Gandeste-te si la asta.

PS: da, merge
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 13-Feb-2012 22:36

Da, e mai bine sa incheiem.
Totusi, desi ai modificat postul, stii bine la ce ma refer, nu la eroarea in sine, ci la modul de adresare. Atat.
Si, mbc, atitudinea mea e una care incearca sa elimine expresii de genul celei folosite de tine, nu numai in postul asta, ci in multe altele.

Azi am incercat cu platbande si alte alea si structura interioara a masinii, nu permite sa agati niciuna dintre parghii in niciun fel.
Am tras de rama usii un pic, cat sa bag o bara de 6mm, cu care am actionat butonu de deschidere a usilor.
Se pare ca e o chestie electrica, pt ca nu s-a intamplat nimic.
Singura chestie, este sa incerc sa deschid usa mecanic de la unul dintre manere.
Maine o sa verific la masina mea daca se poate descuia masina de la un maner din spate, cand ea e incuiata. Eu stiu ca merge, dar trebuie si o sa verifc.
Daca nu merge, tot geamul asta mic e solutia, pt ca voi incerca sa agat cu o bara metalica manerul de pe partea opusa-fata.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 13-Feb-2012 22:52

Multumesc, Danut, pt oferta si intelegere. Maine te sun.

ViperDodo
pasionat

Mesajde ViperDodo » Lun 13-Feb-2012 23:47

mai dragi colegi, nu va mai "certati" :roll:
eu acu ce fac...ca pe clio n-am hidraulice si azi mi-au sarit capacele de dat la zapada de sub masina ca ramaneam pe burata din 10 in 10 cm!
scuzati-mi offtopicu dar e cu intentie de decretire de frunti!

P.S.: e chiar frustrant sa ramai pe burta ca balena pe mal... :(
Citroen BX 17. TD '89

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Vin 24-Feb-2012 13:19

S-a rezolvat prin spargerea geamului sofer si deschiderea masinii de la clapeta.
Se pare ca se deprogramase telecomanda si pt ca atunci cand am avut-o in service, nemernicii aia nu au legat toate parghiile si nu au pus-o pe cea de la cheie la yala si de asta nu puteam s-o deschid cu cheia.

Am reprogramat telecomanda si e ok.
Se pare ca dupa ce a incuiat masina, colegul ala al meu a scos borna de la baterie ca sa ia bateria in casa.
Apoi s-a razgandit si a pus borna la loc, dar nu a mai incercat sa deschida masina.
Dimineata cand a vrut sa intre in ea, nu s-a mai putut.

Danut, inainte de a vorbi aici, colegul meu deja vorbise cu cineva pe net pt un geam sofer si nu te-am mai sunat.

danutz
pasionat
Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
2: Ex : C 5 I și C 5 II
3: Tel : 0745.81.83.40

Mesajde danutz » Vin 24-Feb-2012 18:54

OK !No problem !

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”