Schema electrica far cu xenon
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
Va salut. Zilele trecute, mi s-a stins unul din becurile cu xenon(faza scurta). Initial am crezut ca becul este vinovatul ( inaite de a se stinge de tot avusese ceva palpairi) dar mi-a venit ideea sa schimb becurile intre ele si bine ca am facut-o, altfel as fi cumparat un alt bec degeaba. Becul este bun, electronica lui, este cu problema. Astazi am dat jos electronica, am decapsulat montajul respectiv si am constatat ca o piesa SMD este carbonizata. Problema este ca aceasta piesa este atat de arsa incat nu-mi pot da seama ce a fost. M-ar ajuta foarte mult daca as avea schema electrica a farului si schema electronica a montajului cu pricina. Trebuie sa mentionez ca masina are xenon din fabrica, iar farul nu este cu lupa. In plus, din cate mi-am dat seama, montajul electronic este structurat pe doua etaje, primul are grija de stabilizarea pe orizontala a farului iar cel de-al doi-lea etaj aprinde becul cu xenon. Va multumesc!
-
- pasionat
- C i t r o n e l
- pasionat
Sanse infime sa gasesti schema electronica a montajului, in service se inlocuieste tot montajul nu se repara nimic ce tine de electronica.
Eu m-as hazarda sa cred ca ar fi fost un condensator prin compararea spatiului dintre pini cu celelalte piese, dar pentru siguranta poate te incumeti si desfaci montajul de la celalat far si vezi prin comparatie exact ce era acolo.
Eu m-as hazarda sa cred ca ar fi fost un condensator prin compararea spatiului dintre pini cu celelalte piese, dar pentru siguranta poate te incumeti si desfaci montajul de la celalat far si vezi prin comparatie exact ce era acolo.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
un condensator e f putin probabil sa se carbonizeze in totatlitate, cu exceptia situatiilor in care e supus la tensiuni f mari fata de tensiunea nominala de lucru...
eu inclin sa cred ca e vorba de un rezistor, insa asa cum zicea si colegul luc, nu ai sanse sa gasesti schema...
acelasi sfat ti-l dau si eu, decapsuleaza si celalalt montaj si vezi prin comparatie...
eu inclin sa cred ca e vorba de un rezistor, insa asa cum zicea si colegul luc, nu ai sanse sa gasesti schema...
acelasi sfat ti-l dau si eu, decapsuleaza si celalalt montaj si vezi prin comparatie...
-
- pasionat
Aveti dreptate, am intors net-ul pe dos si nu am gasit mai nimic. Oare cat costa acest montaj la service? Desi nu m-ar mira sa se doreasca inlocuirea lui cu tot cu far, ca de, este mai bine asa!
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
Pai nu este simplu, fiindca masina-i in fata blocului si afara ninge! Am identificat tipul piesei, este un condensator similar cu cei 10 din stanga transformatorului. Problema este ca nu-i stiu valoarea, fiindca nici unul nu este inscriptionat.
-
- pasionat
Nu am reusit sa fac nimic, probabil ca mai sun si alte componente duse. Fara schema, este foarte greu de depanat circuitul respectiv, mai ales ca este multistrat si plin de SMD-uri. Clar ca am nevoie de un alt modul. Stie cineva unde sa-l gasesc si cat ar costa acesta?
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”