Clima C5

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

andrei_titiriga
just curious

Clima C5

Mesajde andrei_titiriga » Mar 13-Iul-2010 15:28

salutare tuturor,
Am si eu o intrebare. Se poate monta clima in loc de aer conditionat? Exista o posibilitate sa adaptez o consola de clima la o masina cu aer conditionat?
:?:
Multumesc

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Mie 14-Iul-2010 07:33

Eu ma cam indoiesc. Nu e vorba de schimbat numai butoanele, e vorba si de o unitate de control si comanda si de niste flapsuri care se misca automat cu ajutorul depresiunii din galeria de evacuare. Eu zic ca incerci marea cu degetul.

silviu_79
pasionat

Mesajde silviu_79 » Mie 14-Iul-2010 08:28

Teoretic se poate, practic cred ca e cam scump.
Incearca sa iei de la dezmembrari panoul de comanda, cablajul, "aeroterma" cu totul, si vezi ca e posibil sa fie si compresorul diferit.

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Mie 14-Iul-2010 08:31

Eu cred ca trebuie sa schimbe bordul cu totul. Si ma indoiesc ca are cineva tupeu sa faca asta la C5.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 14-Iul-2010 09:06

SPF scrie:Eu ma cam indoiesc. Nu e vorba de schimbat numai butoanele, e vorba si de o unitate de control si comanda si de niste flapsuri care se misca automat cu ajutorul depresiunii din galeria de evacuare. Eu zic ca incerci marea cu degetul.

intr-adevar, nu se schimba doar butoanele, ci e necesar si calculatorul de clima, probabil si regulatorul motorului de la aeroterma, etc.
de asemenea, eu stiu ca amestecul de aer cald-rece si distributia lui pe ejectoare se face cu flapsuri actionate de motoare pas cu pas si nu de depresiunea din galerie...

urzica
pasionat
Masina: CITROEN C5 II HDI 1997 cc 2007

Mesajde urzica » Mie 14-Iul-2010 15:46

SPF scrie:Eu ma cam indoiesc. Nu e vorba de schimbat numai butoanele, e vorba si de o unitate de control si comanda si de niste flapsuri care se misca automat cu ajutorul depresiunii din galeria de evacuare. Eu zic ca incerci marea cu degetul.

"Flapsurile" sunt actionate electric de micromotoreductoare asa ca este nevoie si de un calculator clima care sa comande amestecul aerului rece-cald interior-exterior si distributia spre parbriz-consola-si jos.

andrei_titiriga
just curious

Mesajde andrei_titiriga » Joi 15-Iul-2010 11:53

Multumesc pentru raspunsuri. In doua cuvinte nu se poate sau daca se poate nu merita ca e foarte costisitor.
Topic inchis.

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Joi 15-Iul-2010 12:36

Just for the record, nu declari tu topicul inchis ;)

Topicul este al forumului si al tuturor userilor de unde se pot culege informatii ulterior. Nu are nicio logica sa inchizi topicuri cu discutii tehnice.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 15-Iul-2010 15:22

SPF scrie:Just for the record, nu declari tu topicul inchis ;)

Topicul este al forumului si al tuturor userilor de unde se pot culege informatii ulterior. Nu are nicio logica sa inchizi topicuri cu discutii tehnice.

hmmmm....

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Joi 15-Iul-2010 16:50

E bine si cu hmmm, dar noi aici pe forum folosim limbajul articulat.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Joi 15-Iul-2010 16:56

prietene, ne cunoastem de undeva de-ti permiti sa ai astfel de aprecieri?
te rog frumos...vezi-ti de ale tale...
iar daca esti moderator/administrator, inchide tu sau deschide tu topicurile...
prin acel limbaj nearticulat similar primatelor, am exprimat destul de succint si fara echivoc dezaprobarea mea la faptul ca ai tras inutil de urechi un coleg...
atat....
in rest, numai bine si mai avem locuri in clubul primatelor cu limbaj nearticulat...

SPF
pasionat

Mesajde SPF » Joi 15-Iul-2010 18:47

Faci o eroare de logica.

Nu poti sa spui cuiva Prietene vezi-ti de ale tale. Daca daca iti e prieten aveti interese comune. Daca vrei sa isi vada de ale lui si sa iesiti din zona de interactiune, nu sunteti prieteni.

Deci suntem prieteni sau nu?

Despre exprimarea "Prietene ne cunoastem de undeva?" nu pot sa spun acelasi lucru, pentru ca are logica intr-un singur caz: cand te trezesti din coma si gasesti pe unul in salon care spune ca ti-e prieten. Tu avand amnezie poti sa il intrebi asa ceva. Nu e nimic gresit in asta.

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”