Geam dreapta fata nu mai vrea sa coboare jos

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

buda.nicolae
pasionat

Geam dreapta fata nu mai vrea sa coboare jos

Mesajde buda.nicolae » Mar 29-Mar-2011 21:06

Buna seara! Am observat in aceasta zi ca geamul din dreapta fata nu mai vrea sa coboare in timp ce-i dau impuls de pe usa soferului. Partea si mai ciudata este ca din butonul de pe usa pasagerului coboara si urca perfect, iar de pe usa soferului pot doar sa-l ridic sus, in jos nicicum nu vrea sa coboare. Ba mai mult geamurile spate, in special cel din stanga coboara jos doar pe reprize, mai explicit coboara un pic, se opresc, mai coboara un pic, iar se opresc, iar cand le ridic in sus cateodata fac la fel, cateodata merg bine. Oare ce sa fie??? Trebuie doar curatat contactul sau buba e mai mare? Va multumesc de ajutor!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 29-Mar-2011 21:22

presupunand ca e necesar sa reinitializezi functionarea geamurilor, uite aici procedura.

- se coboara geamul din buton pina acesta ajunge jos de tot
- se tine peste 5 secunde apasat butonul de coborat geamul.
- se ridica geamul din buton pina acesta ajunge sus de tot
- se tine apasat pe butonul de ridicat geamul ~5 secunde.

operatia trebuie efectuata pt fiecare geam, daca e necesar.

buda.nicolae
pasionat

Mesajde buda.nicolae » Mar 29-Mar-2011 21:26

Multumesc mesersmith. Daca am inteles eu bine operatia descrisa de dumneavoastra se face din butonul fiecarui geam in parte? Iar apoi o sa functioneze si de pe consola soferului? Trebuie sa precizez ca geamurile functioneaza din butonul de la geamul respectiv, insa nu functioneaza de la
consola de pe partea soferului. Scuza-ma ca te tot bat la cap, insa sunt mai tipicar de felul meu si nu as vrea sa fac ceva gresit! Iti doresc o seara placuta!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 04-Apr-2011 22:55

curata si contactele de la butoanele de la care nu merge, e clar ca sistemul functioneaza dar ca treaba se schimba in fct de locul de unde vine comanda
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Lun 04-Apr-2011 23:07

corect, sistemul functioneaza daca merge de la fiecare buton in parte.
e clar ca e ceva de grupul de butoane de pe usa soferului.
totusi, la mine mergea de la butonul usii normal, dar de la usa soferului urca doar cate 2 cm.
rezolvarea a fost reinitializarea.

buda.nicolae
pasionat

Mesajde buda.nicolae » Lun 04-Apr-2011 23:11

Dupa ce le-am curatat parca merge mai bine, insa geamul din dreapta fata merge tot cu probleme. Merge in jos doar la a doua-treia apasare si atunci doar in rate ( adica pe sectiuni). Oare ar trebuie sa-l reinitializez? Reintializarea se face de la comanda (butonul) fiecarui geam in parte? Si cum se face exact? Se da geamul jos de tot si apoi se tine apasat 5 sec, sau se tine apasat pe butonul de la sofer pana merge tot geamul in jos si se tine 5 sec? Sau se da geamul in jos, apoi se tine 5 sec de pe butonul care ii corespunde fiecarui geam in parte? Conteaza cu care geam incep sa-l initializez? Va multumesc!

buda.nicolae
pasionat

Mesajde buda.nicolae » Lun 04-Apr-2011 23:12

Am curata contactele de pe geamul soferului si acum merg, insa merg la a doua-treia apasare de buton! De curatat a fost usor, insa de mers merge mai greu :)) !

pr_ovidiu
pasionat

Mesajde pr_ovidiu » Mar 05-Apr-2011 13:37

Cum ai desfacut ca sa cureti contactele?

buda.nicolae
pasionat

Mesajde buda.nicolae » Mar 05-Apr-2011 14:28

Cu un pastic destul de tare si foarte subtire am ridicat incet in sus contactele de pe usa soferului, le-am scos afara, am desfacut doua mufe (una neagra cu vreo 6 fire si una gri cu trei fire),apoi am desfacut partea de jos ( este prinsa cu niste cleme din plastic) bineinteles cu foarte mare grija ca nu cumva sa rup urechiusele de plastic, inauntru se gaseste un circuit cu comenzile pt toate usile si peste circuit este o bucata de cauciuc exact ca cel de la telecomanda care prin apasare da comenzile dorite. Intradevar circuitul era cu impuritati, nu foarte multe insa erau in special pe cel de la usa dreapta fata. L-am curatat cu o carpa de bumbac si spray de contacte electrice. Apoi le-am ansamblat inapoi si gata!!! Mufele sunt identice, doar culoarea lor difera, insa iti poti da seama care unde vine deoarece intr-o parte sunt doar 3 contacte, deci e logic sa mearga cea cu 3 intrari, iar pe cealalta sunt 6. Inainte am vazut un topic postat de cineva cu un C4, care a postat si poze si am vazut ca se foloseste ceva surubelnita speciala din plastic care are un nume ciudat, insa se pare ca nu este imperios necesar sa folosesti o scula din aia, se poate face si cu un plastic obisnuit ( de preferabil sa nu se foloseasca scule din fier ca risti sa-ti strici plasticele).

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mar 05-Apr-2011 18:09

daca acele contacte sunt ca pastilele de telecomanda, inseamna ca trebuiesc schimbate.
cauta prin posturile mele un topic legat de inlocuirea pastilelor la butoanele telecomenzii.
acolo ai sa vezi ca exista niste pastile care se pot lipi pe pastilele existente.

buda.nicolae
pasionat

Mesajde buda.nicolae » Mar 12-Apr-2011 23:43

Multumesc mesersmith, insa nu am gasit postul tau. Poate daca mi-ai explica, mai pe scurt, cum le-ai schimbat as intelege. Iti multumesc!

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 13-Apr-2011 10:40

Am cautat si eu un post in legatura cu schimbarea pastilelor, dar nu am gasit. Rog si eu pe colegul mesersmith sa ne raspunda aici. Si eu trebuie sa le schimb pe cele de la butonul geamului stanga-fata la a mea, ca face figuri. Le-am curatat de vreo 2 ori pana acum, dar sunt mult uzate.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 13-Apr-2011 18:54

http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... elecomanda
raspunsul meu in acel topic facea referire la butoanele de la telecomanda, dar daca si cele de la geamuri sunt tot cu pastile, vor merge f frumos.

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 13-Apr-2011 21:28

Multumesc mult ! Am citit tot subiectul. Sper sa nu patesc si eu ca tine, la magazinul de electronice. :lol:

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 13-Apr-2011 22:14

intreaba-i simplu daca au pastile de grafit pt reparat telecomenzi.
ca-s tauni rau de tot, unii dintre ei.

Înapoi la “Electrica - C5 I-II”