planetara sau nu ?
Moderator: Echipa Tehnica
planetara sau nu ?
Buna ziua ! A mea masina isi cam face de cap. Asta zi oprind la un giratoriu in timp ce am franat putin mai brusc aud o trosnitura , pe moment zic na...cine stie ce s-o fi auzit , bun , la plecare aceeasi trosnitura si un tremurat ceva de genul stanga-dreapta. Atunci mi-a picat fisa : tremuratul l-am mai avut acum ceva timp in general dupa ce luam anumite viraje. Fost la mecanic acesta imi descoperise burduful dinspre cutie planetara stanga rupt , a dat planetara jos si in capul planetarei a gasit un arc care era rupt in 2sau 3 bucatele nu mai retin , in fine a pus planetara inapoi iar arcul din capat a lasat doar o bucata din el care era mai mare spunand ca nu stie la ce anume folosea acel arc! Se poate sa fie planetara dusa de tot sau sa fie de la altceva ?! Va rog eu ajutati-ma sa ii dau de cap! Eventual o oferta de planetara daca trebuie inlocuita..Multumesc mult si o zi buna !
Go*4*it
Pai se aude cand o pun in miscare dar se aude si cand pun frana brusc...adik o las usor la vale si apas tare frana ! Am fost cu ea acum 2 sapt la service pt un cotrol si nu am avut de schimbat decat 2 bucse...si mi-a zis ca am un joc mic la roata stanga din caseta de directie , in rest nimic altceva ! eu banuiesc ca e planetara sigur...daca am mai si avut probleme cu ea inainte !
Go*4*it
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
Un mecanic bun nu iti poate spune daca planetara trebuie inlocuita sau nu ? Eu cand am schimbat planetara mea la c5 mi-a zis ca trebuie schimbata dupa ce a verificat
. Acum nu stiu ce sa zic , dar am patit-o si eu cu planetara dreapta si imi batea cand viram aproape maxim STANGA si plecam de pe loc , apoi s-a accentuat , batea si cand viram dreapta.

- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
Pai daca ar fi sa judwcam dupa faptul ca e rupta doar o bucsa...teoretic am scapat mai ieftin decat o planetara , doar ca daca e sa schimb o sa le schimb pe amandoua atat pe stanga cat si pe dreapta si ajung cam tot pe acolo la pret diferenta fiind ca bucsele le iau noi iar planetara o luam sh ! O seara faina sa aveti
Go*4*it