Problemute la C4...

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 15-Sep-2005 09:48

MoonStorm scrie:M-am uitat si eu mai bine azi, dintr-un unghi, la display... si nu am vazut alte simboluri care ar putea fi folosite de senzori.

Ce arata pe display-ul ala cand dadea cu spatele? Si spune-mi si mie ce echipare are pe masina.

Nu stiu ce arata exact, ca n-am dat atentie, din cate stiu eu are un SX Pack!
el_ovy, vezi ca si cu senzorii aia nu esti 100%sigur deja cand ajungi la 20-30cm de obstacol se cam opreste, si tot ochiometric vei face parcarea. Sunt buni sa fie acolo insa nu tre sa te bazezi 100% pe ei.Eu am o problema mare in fata ca nu apreciez deloc, in spate m-am obisnuit deja.

el_ovy
simpatizant

Mesajde el_ovy » Joi 15-Sep-2005 20:30

Ma...merci... :D O sa ii iau... ca sa nu imi para rau dup`aia ca nu i-am luat! 8)
"After Night Falls... All Cats Are Leopards" I LOVE C4COUPE

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Joi 15-Sep-2005 22:34

i-am spart un cauciuc azi :( imi spune si mie cineva ce anvelope i se potrivesc? sunt 195/65 R15 si vreau sa iau tot michelin de undeva unde nu au pretul prea umflat, fara janta ca la aia nu i-am facut nimic :)

sile_98
pasionat

Mesajde sile_98 » Vin 16-Sep-2005 07:32

Din fabrica C4 vine cu Michelin Energy. Cauta dupa dimensiuni in Metro, Carrefour, etc.

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 16-Sep-2005 08:05

Forget supermarketuri, iti pierzi timpul.
Gasesti acolo fie semi-branduri (gen Matador, Sava, Barum, etc) fie branduri, dar fabricate in Europa de Est.

Eu am luat de la IPSO Service Roti - Continental (pt C3).

Recomandarile mele:
1. IPSO Service Roti: http://www.ipso.ro/michelin/index.html

2. http://www.anvelope.ro/

3. Sama Service: http://www.samaservice.ro/www/ (gasesti ce vrei, dar sunt scumpe)

4. Augsburg: http://www.augsburg.ro/

5. ATS - ca varianta de avarie (f. scumpe)

stupidisco
simpatizant

Mesajde stupidisco » Vin 16-Sep-2005 12:13

la sama service ca sunt mai mult decat scumpe..in schimb am gasit ceva interesant www.amiauto.ro au multe si nu sunt f scumpe...ideea e ca eu i-am facut accidental o mica gaurica si s-a spart...dar cand am vrut sa ma uit mai bine se jupuia cauciucul mai ceva ca o coaja de banana... :shock:

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 16-Sep-2005 13:21

La Sama Service preturile afisate includ TVA, din cate imi amintesc.

Deci la Sama:
Michelin Energy E3A 195/65 R15 H => 150.24€

La Ami, acceasi marfa e "129.44" (euro?, include sau nu TVA?)

Vezi sa nu iei teapa cu indicele de viteza, tie iti trebuie H
(alea cu T sunt mai ieftine)

Si intereseaza-te si unde-s fabricate.

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 16-Sep-2005 13:35

Sau alternativa ieftina: cumperi un pneu 195/65/R15 cat mai ieftin, poate fi si de-alde Sava sau Matador, poate fi cu indice de viteza T, si-l treci pe post de roata de rezerva, iar roata de rezerva actuala o pui la treaba.

Dar cand/daca mai faci pana si pui ieftinatura la lucru, aminteste-ti sa mergi incet pana cand repari Michelin-ul E3A!

Iar daca ai ESP, s-ar putea sa nu fie o idee prea buna, mi se pare ca asta cand isi face calculele presupune ca toate cauciucurile sunt identice.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 16-Sep-2005 13:47

daca ESP-u' face asa inseamna ca e timpit! ce daca sint la fel cauciucurile (marca, model, dimensiuni)? credeti ca nu exista diferente chiar si in conditiile astea? va propun un test simplu: cintariti doua cauciucuri identice si spuneti-mi ca n-ati gasit nici o diferenta!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 16-Sep-2005 14:04

OK, exista, dar diferentele de aderenta nu sunt de 20% - cum poti gasi intr-un test de franare pe ploaie de la 100-0 km/h, de exemplu - ala bun franeaza in 51.2 m si "ala rau" in 60.7 m

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 16-Sep-2005 14:40

Ce treaba are ESP-ul in toata asta??????????????????????
ESP = electronic stability program!

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Vin 16-Sep-2005 14:53

ESP-ul franeaza 1 roata (sau pana la 3 roti, la modelele mai complexe de ESP) - cu scopul de a corecta o traiectorie subviratoare/supraviratoare.

OK, acum ecuatia este : ce forta aplica ESP-ul pe discul de frana X, a.i. forta transmisa la sol sa compenseze tendinta de deviere de la traiectoria ideala?

Forta transmisa la sol depinde de tipul cauciucului si in contextul asta ziceam ca ESP presupune probabil ca cele 4 cauciucuri sunt identice, mai bine zis aproximativ identice (sa zicem in limitele a 2%).

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Sâm 17-Sep-2005 18:32

nu stiu daca este nevoie dar zic si io: SE PRINDE PROST DE TOT RADIOOOOOOO......

azi am fost la champion la service, pentru revizia gratuita. am spus ca am probleme cu radioul. si nenea de acolo, cica:
- ACEST MODEL DE RADIO FUNCTIONEAZA BINE DOAR PE FRECVENTA RADIO EUROPAFM, DEOARECE DOAR EI EMIT CU RDS! ITI RECOMAND SA ASCULTI EUROPAFM!

deci: stati linistiti, ati dat 15mii de euro pe o masina care prinde doar un post de radio , nu va faceti grijii aiurea!!!! le ce atatea posturi de radio

p.s. - Dar de ce nu prinde DeltaRFI, macar este frantuzesc, ar fi o explicatie....sau au un ''parteneriat'' cu EuropaFm astia de la citroen .

cred totusi ca are legatura cu integrarea romaniei in ue, tre sa ascultam europafm!!!!!

puiuradu
simpatizant

Mesajde puiuradu » Dum 18-Sep-2005 17:29

awlan24 scrie:
MoonStorm scrie:
awlan24 scrie:tragi de ele un pic in sus de partea exterioara si le impingi inspre geam.

N-am tras de ele in sus. Pur si simplu impingi de marginea exterioara, intr-adevar inspre geam. Ma mir ca nu v-a zis cel care v-a facut predarea masinii.

eu trag de ele un pic in sus pt ca asa imi merg mai usor, iar cand le dau inapoi imi pocnesc cand ajung in capat ca si cum ar avea o piedica acolo si s-ar reaseza.

la livrare nu mi-au spus multe :) (ats, ats, ats :roll: )

Mie cel care mi-a predat masina (C4) la ATS , mi-a facut o prezentare de m-am plictisit. Mi-a prezentat masina pana la cel mai mic detaliu. Nu cred ca se poate spune acelasi lucru desre toti de la ATS. Depinde pe cine nimeresti.

Carlos
simpatizant

Mesajde Carlos » Dum 18-Sep-2005 22:31

puiuradu scrie:
awlan24 scrie:
MoonStorm scrie:
awlan24 scrie:tragi de ele un pic in sus de partea exterioara si le impingi inspre geam.

N-am tras de ele in sus. Pur si simplu impingi de marginea exterioara, intr-adevar inspre geam. Ma mir ca nu v-a zis cel care v-a facut predarea masinii.

eu trag de ele un pic in sus pt ca asa imi merg mai usor, iar cand le dau inapoi imi pocnesc cand ajung in capat ca si cum ar avea o piedica acolo si s-ar reaseza.

la livrare nu mi-au spus multe :) (ats, ats, ats :roll: )

Mie cel care mi-a predat masina (C4) la ATS , mi-a facut o prezentare de m-am plictisit. Mi-a prezentat masina pana la cel mai mic detaliu. Nu cred ca se poate spune acelasi lucru desre toti de la ATS. Depinde pe cine nimeresti.

mah...despre ce vorbiti voi aici...sunteti chiar haiosi si m-ati fakut curios!!!?

Înapoi la “Probleme C4”