Sunt noua pe forum si mi-am facut acest cont in speranta ca voi fi ajutata cu cateva pareri referitoare la schimbarea anvelopelor. Imi cer scuze daca acest subiect a mai fost discutat, la o cautare (destul de sumara, recunosc), nu am gasit rezultate... caz in care va rog sa ma redirectionati la topicul respectiv.
Sunt posesoarea unui C3 achizitionat in mai 2005 (nou), care in prezent are aproape 50. 000 km rulati (eu fiind unicul sofer). Anvelopele de pe masina sunt cele originale (Michelin), dar iarna acesta am sesizat ca nu ma mai pot baza pe ele (masina a devenit instabila pe sosea; daca drumul e ud, inghetat sau cu cativa fulgi de zapada, derapeaza foarte usor)...
Deoarece eu, ca femeie (recunosc

1. care este durata medie de viata a unui cauciuc (stiu ca dupa aprox. 8 ani nu e recomandabil sa se mai utilizeze, chiar si daca masina a stat pe loc, cauziucul degradandu-se de la agentii externi)? Ce conteaza mai mult: nr. de km rulati sau modul in care cauciucurile au fost solicitate si tipurile de drum pe care s-a circulat?
2. In cazul unei masini condusa 90% in oras, "decent si civilizat" (atat cat mi-a permis motorul de 1.1), fara demaraje smecheresti etc., este necesara schimbarea unui cauciuc Michelin dupa doar 4 ani, respectiv 50.000 km?
3. Ce marci de anvelope (ma intereseaza cele intermediare, all-seasons, sau cum se numes), mi-ati recomanda?
Am cautat informatii pe net, am citit pe multe forumuri si parerile sunt impartite... cele mai multe opinii le-am gasit pe forumurile Dacia, dar cred totusi ca se pot face diferentieri si in functie de marca si tipul masinii pe care montezi aceste anvelope (nu as dori sa pun, totusi, cauciucuri Montana... no offense to Montana).
Ma opresc aici, mai am insa si alte intrebari... Mersi!