Probleme cu receptia radio pe banda FM
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
In mod normal la unele posturi de radio afiseaza numele sau mesaje automat, dak rds-ul este activat. La mine nu afiseaza decat frecvente si atat, indiferent de post. cand am luat radioul nu l-am verificat, dar persoana este de incredere cred eu. Ar mai fi si varianta inlocuirii radioului in service, dar pentru ambele variante nu am dovezi deci ar fi injust din partea mea sa acuz pe cineva pe nedrept.
Asadar ma gandeam ca as mai avea o sansa sa fie problema din montaj.
daca nu nu este problema, pentru ca mai am doua aparate acasa si din 3 scot eu unul in perfecta stare de functionare..desi ele sunt putin diferite in interior desi fata este la fel.
ma gandeam ca numai cei de la dacia au mania sa faca mici modificari la acelas ansamblu de-a lungul timpului.
Asadar ma gandeam ca as mai avea o sansa sa fie problema din montaj.
daca nu nu este problema, pentru ca mai am doua aparate acasa si din 3 scot eu unul in perfecta stare de functionare..desi ele sunt putin diferite in interior desi fata este la fel.

Ai dreptate, atat asupra modului de lucru al RDS-ului, cat si asupra prezumtiei de nevinovatie.
Bogdan, raman la parerea ca problema este in aparatul tau.
Totusi, daca vrei sa te convingi ca problema este sau nu este din computerul de bord, da aparatul jos si conecteaza-l pe alta masina sau pe o sursa de alimentare (asta daca te pricepi pt ca exista riscul de a-l strica daca inversezi fire si/sau polaritatea la alimentare).

Totusi, daca vrei sa te convingi ca problema este sau nu este din computerul de bord, da aparatul jos si conecteaza-l pe alta masina sau pe o sursa de alimentare (asta daca te pricepi pt ca exista riscul de a-l strica daca inversezi fire si/sau polaritatea la alimentare).
Spuneai ca ai apasat pe buton in multe randuri... Pe afisaj aparea activarea/dezactivarea RDS-ului??? Ar putea sa-ti faca figuri butonul de activat/dezactivat RDS. Daca butonul are functie multipla (in combinatie cu alt buton), parerea mea este problema este in aparat (probabil un circuit integrat sau chiar procesorul)
Cu toate ca este frustrant sa nu te bucuri de toate functiile aparatului, eu cred ca daca restul este ok, il poti folosi asa cum este.
Cu toate ca este frustrant sa nu te bucuri de toate functiile aparatului, eu cred ca daca restul este ok, il poti folosi asa cum este.
Înapoi la “Electrica - C5 I-II”