Merita sa cumperi azi Xsara Picasso?

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

stagiaru
just curious

Re: buna intrebare

Mesajde stagiaru » Mar 27-Ian-2009 20:54

fmihai scrie:Salut,
eu am cumparat una noua anul trecut dar pe motorina.
Intrebarea ta este pertinenta pentru ca acest model nu prea este vazut in romania.
Masina este comparativa la pret cu Kia Ceed care este de generatie mult mai noua.
Totusi toate remuscarile sunt spulberate de senzatia de soliditate (ciudat la citroen). E o masina foarte simpla care poate merge prin hartoape si nici nu-ti rupe rinichii.
Tot ce poti face este sa citeste forumurile din UK. 90% spun ca este cea mai buna masina.

Multumesc de incurajari! Ceea ce sunt sigur acum este ca ampatamentul e de 2.760mm (corect indicat la ATS dar nu si la mai multi ditribuitori ce nu stiu inca ce vand...).
Pe de alta parte timpul ramas din ianuarie pare prea scurt pentru a mai beneficia de aceasta oferta ce nimeni n-ar putea zice ca se va prelungi si in februarie.
Desi sunt posesor de Cee'd, de care nu ma pot plange in vreun fel, daca as avea 2 copii ca frate-miu, mi-ar place mai mult Xsara ce mi se pare o excelenta solutie de masina de familie. Chiar daca prin varsta si conceptia sa, nu are toate atuurile Cee'd, XSara este oricum destinata altui public si nu pot decat sa recunosc ca are ceva al ei, distinct si frumos. SIncer, mi-ar place sa conduc o XP.
Faptul ca iese, probabil, din productie, nu stiu cata relevanta are. Cand conduci pana in 10-15.000km/an, macar vreo 7 ani ar trebui sa fii un familist linistit si sigur pe masina ta. Garantia de 2 ani imi pare insa prea mica fata de ofertele concurente.
Daca oferta Citroen se epuizeaza in timp, poate devine interesanta solutia SH.
Stiti cum sta Xsara P. la "eroziunea" in timp, cu preturi estimative in jur de 70-80.000 km si o vechime de 4-5 ani? Credeti ca fiabilitatea ei e suficienta pentru aceasta vechime si acest rulaj, spre a nu a avea griji inca, sa zicem, 100.000km?

gelu1
pasionat

Re: buna intrebare

Mesajde gelu1 » Mar 27-Ian-2009 22:32

stagiaru scrie:
fmihai scrie:Salut,

Stiti cum sta Xsara P. la "eroziunea" in timp, cu preturi estimative in jur de 70-80.000 km si o vechime de 4-5 ani? Credeti ca fiabilitatea ei e suficienta pentru aceasta vechime si acest rulaj, spre a nu a avea griji inca, sa zicem, 100.000km?

E super ceea ce-ti doresti, numai sa gasesti. In afara, cu siguranta se gasesc in tara cred ca poate doar sa ai noroc...
"Grija" trebuie sa ai oricum, la 120 000 se schimba distributia + consumabile la fiecare 10, 15 mii Km, daca ai noroc sa nu pice nimic
Dupa parerea mea se merita sa cumperi masina second. Sa spunem ca faci economie cel putin 4000 Euro fata de masina noua, avand in vedere si ca ai de gand sa faci Km putini nu ai nevoie sa schimbi consumabile atat de des.
Nu mai spun de oftica pe care o ai daca patesti vreun eveniment nefericit (accident... zgarieturi).
Mie mi s-a intamplat ceva de genul asta, m-a lovit o neatenta (sa nu-i spun altfel) in parcare si reparatia a costat 8000 lei (80 milioane) la reprezentanta CItroen, dar macar nu am dat o avere pe masina..... si nu mi-a parut atat de rau.
Eu prefer o masina second decat una noua din mai multe motive.
Concluziile le tragi singur..

fmihai
simpatizant

xsara picasso

Mesajde fmihai » Mie 28-Ian-2009 12:31

Nu te lasa prostit de revise sau reclame.
Intreaba la ats daca mai au pe stoc masina.

Daca nu da un avans ptr ca va veni la acelasi pret (GARANTEZ)

Daca nu ai bani iar km sunt mai mult pe afara ia benzina (daca e motorul de 1.6 130cp e cel de la BMW )
Eu am luat pe motrina din alte considerente.

Legat de second daca te pasioneza poti cumpara diesel ( obligatoriu ).
O colega a luat din romania una la 7000 eur 2.0 hdi 74000km.

Daca cumperi noua SINGURUL dezavantaj este CASCO.
de ce? pentru ca baietii de la CASCO (toti) evalueaza masina la pretul de catalog(la mine e 18.500 - si am dat pe ea 15.200)

Si da ai dreptate.Masina este foarte flexibila (confortabila pe piatra cubica, volum mare in interior, scaune confortabile in spate, garda mare la sol-te boti baga pe drum forestir fara probleme)
Ex. Am bagat un brad de 2M in masina cu ghiveci cu tot. (cu 2 scaune scaune scoase)

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Mie 28-Ian-2009 15:23

sa nu te incante oferta...masina noua...reducere de xx%. Printre randuri ar mai fi ceva de aflat, mai ales ca e vorba de bani si timp si merita sa sti de la inceput.
- costul lucrarilor de revizie.
- calitatea lucrarilor prestate de reprezentantza (cauta pe forum)
- timpul pe care il petreci la revizii (o zi intreaga sau cateva ore....)

Cert este ca eu am masina SH de un an sant al treilea proprietar si nu ma vait ca as fi avut probleme mari.

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Mie 28-Ian-2009 20:03

de ultima ora...iata ce au hotarat ...expertzii...
http://www.themessagegroup.com.au/last- ... roen-Xsara Picasso_create.html

marfa ...frate...

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Mie 28-Ian-2009 20:53

unul di doua linkuri ar trebui sa "mearga"....
http://www.themessagegroup.com.au/last- ... reate.html

scuze ..da nu e off-topic

stagiaru
just curious

Mesajde stagiaru » Mie 28-Ian-2009 21:13

adrian_emil scrie:sa nu te incante oferta...masina noua...reducere de xx%. Printre randuri ar mai fi ceva de aflat :

Sincer, eu as prefera o masina noua. Dupa cum as avea grija de ea, asa m-ar servi. Oferta de Citroen XP mi se pare buna, cu rezerva garantiei penibil de mici si al unui motor pe benzina nu prea economic. DOar ca daca renunat la ea in februarie, cade si interesul pentru masina.
Cat priveste aspectele ce tin de exploatare de care imi aminteai, eu stiu ca:
- reviziile in garantie: am inteles ca ar fi undeva pe la 150-170 Euro. Deci cam ca la Cee'd-ul meu, doar ca eu ar cam trebui sa le fac vreo 5 ani, nu doar 2 ca la XP, ceea ce-i drept ca aduna niste banuti frumosi la Kia....;
- calitatea lucrarilor din reprezentanta: necunoscuta;
- timpul pentru revizii: necunoscut, dar programat fiind din timp la niste revizii periodice, cat ar putea sa dureze un schimb de ulei si consumabile?
N-am energie sa "rasfoiesc" tot forumul privind istorii "vesele" si triste in ce priveste calitatea serviciilor post-vanzare, inclusiv necunoscutele de mai sus. Mi-s de-ajuns cele de la Kia...
De aceea, v-as ramane indatorat daca mi-ati putea da un reper privind seriozitatea partenerilor locali Citroen. Mai ales ai celor mai apropiati de Bacau (Iasi, Focsani, Brasov). Poti miza pe un tratament si o politica fata de posesorul de Citroen corecte, sau acesta e vazut doar ca un vesnic "Stagiar" bun de jumulit?

cosmin_bogdan_s
simpatizant

Mesajde cosmin_bogdan_s » Joi 29-Ian-2009 09:50

Am vazut ca nimeni nu ti-a raspuns la problema pusa.
Clima inseamna ca tu ii setezi temperatura si ea se ocupa de restul.
A/C inseamna ca iti produce aer rece, dar trebuie sa reglezi tu fluxul de aer rece/cald.

Altfel spus clima=A/C + auto.

Eu am pe C5 clima bizona, adica reglezi pe stanga o temperatura si pe dreapta alta temperatura, ea asigurand-o automat pe fiecare.

cosmin_bogdan_s
simpatizant

Mesajde cosmin_bogdan_s » Joi 29-Ian-2009 09:53

Apropo de problema CASCO si anume ca ti-o supra-evalueaza cu scopul de a-ti lua banii. Intereseaza-te la asigurator.
La mine a fost aceeasi problema, desi maisina era SH (juma' de an vechime). M-am dus la ATS si am cerut o proforma pentru exact masina care o am eu. Mi-au dat-o si m-am dus la asigurator. Astfel mi-au asigurat-o la pretul real si nu cel de catalog.

stagiaru
just curious

Mesajde stagiaru » Joi 29-Ian-2009 21:05

cosmin_bogdan_s scrie:Apropo de problema CASCO si anume ca ti-o supra-evalueaza cu scopul de a-ti lua banii.
La mine a fost aceeasi problema, desi maisina era SH (juma' de an vechime). M-am dus la ATS si am cerut o proforma pentru exact masina care o am eu. Mi-au dat-o si m-am dus la asigurator. Astfel mi-au asigurat-o la pretul real si nu cel de catalog.

Hmm! Sper sa mearga si la o masina cumparata de noua, dar am ceva dubii...
Cred ca depinde de asigurator daca iti ia in considerare factura cu un discount (valoarea reala la care ai cumparat masina) sau se uita intr-un catastif intern al firmei si de acolo iti estimeaza valoarea masinii.
In fond, firma de asigurari poate oricand sa spuna ca in cazul unui incident, iti plateste reparatia la un cost al pieselor ce nu are nimic a face cu discountul ce ti l-a dat vanzatorul pentru toata masina, la un moment dat. Fara intentia de reclama, poti sa-mi spui cine era asiguratorul?

stagiaru
just curious

Mesajde stagiaru » Sâm 31-Ian-2009 10:33

stagiaru scrie:
adrian_emil scrie: Printre randuri ar mai fi ceva de aflat :

- calitatea lucrarilor din reprezentanta: necunoscuta;
- timpul pentru revizii: necunoscut, dar cat ar putea sa dureze un schimb de ulei si consumabile?
De aceea, v-as ramane indatorat daca mi-ati putea da un reper privind seriozitatea partenerilor locali Citroen. Mai ales ai celor mai apropiati de Bacau (Iasi, Focsani, Brasov).

Imi cer scuze ca insist pe cele de mai sus, dar doar voi, utilizatorii de Citroen, imi puteti da o imagine corecta asupra acestor servicii postvanzare. Deci, va rog sa nu va sfiiti sa spuneti lucrurilor pe nume.
Imi doresc doar sa fiti obiectivi, avand argumente la parerea voastra. Probabil cele mai "tari" argumente le vor avea distribuitorii Citroen ce vor avea amabilitatea sa-si sustina afacerea, raspunzand apelului meu...

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Dum 01-Feb-2009 18:53

nimeni din Bacau...cu X Pic noua...??
dar reprezentanta in Bacau ...cum merge?...nu prea am vazut sa se discute despre ea pe forum..

stagiaru
just curious

Mesajde stagiaru » Dum 01-Feb-2009 20:23

adrian_emil scrie:nimeni din Bacau...cu X Pic noua...??
dar reprezentanta in Bacau ...cum merge?...nu prea am vazut sa se discute despre ea pe forum..

Eu nu stiu sa fie reprezentanta Citroen in BAcau.
Nici XsP nu abunda pe meleagurile astea, dar cred ca nici prin alte parti... mioritice. Din acest motiv, probabil, sunt prea putini cei ce ar putea sa ma orienteze mai bine spre + si - acestei masini.
Desi, momentan, sunt putin dezamagit pentru ca nu prea m-am lamurit cum e cu XsP, cum e cu serviciile Citroen s.a.m.d.
In schimb, spre deosebire de alte forumuri (Kia...), prefer raspunsurile mai putine, dar la obiect, in locul celor "semi-docte" si sarcastice.
Nu de alta, dar ca "Stagiar", trebuie sa fiu indrumat de cei ce stiu cu mult mai multe ca mine despre Citroen, si mai ales despre XsPicasso.

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Lun 02-Feb-2009 09:22

Este optiunea ta sa consideri raspunsurile "semidocte si sarcastice". Eu cred ca raspusurile adresate tie au fost formulate in limita cunostintelor de care dispunem.
Am sesizat o unda de dezamagire ....asta este...nu toti suntem perfecti.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 02-Feb-2009 10:18

Dragul meu Stagiar,

Acesta nu este un forum ce tine de uzinele Citroen. Nimeni de aici nu incearca sa iti "vanda" intr-un fel sau altul marca Citroen sau se bucure ca iti vei cumpara un citro sau nu.

Aici sunt doar oameni care sunt pasionati de asa ceva si DAU ei ce pot.

Inainte sa incerci sa gasesti ceva sau sa cauti ceva sau sa ceri ceva, uita-te te rog in curte la tine si vezi ce poti da.

Repet, nimeni nu castiga nimic din asta, fiecare o face ca vrea si atat.

Nu poti fi "dezamagit .. de raspunsuri semidocte si sarcastice .. " pentru ca oameniii ti-au spus doar ce au acumulat din experienta.

Daca te intereseaza un studiu de fezabilitate asupra unui model auto si de altfel si anduranta acestuia ori fie reteaua de service-uri post-vanzarete si nu te mutumesti ceea ce stim, rog sa te adreseazi firmelor specialitate. Si vezi ca te va costa.
Nu uita: toate infomatiile costa. Ce primesti aici este GRATUIT!

Pana una-alta, te rog sa nu incerci sa faci nici macar aluzii jignitoare.

Spor la informare!
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”