Inlocuire anvelope

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Carlitos
de-abia inscris

Inlocuire anvelope

Mesajde Carlitos » Vin 23-Ian-2009 15:28

Salutare tuturor,

Sunt noua pe forum si mi-am facut acest cont in speranta ca voi fi ajutata cu cateva pareri referitoare la schimbarea anvelopelor. Imi cer scuze daca acest subiect a mai fost discutat, la o cautare (destul de sumara, recunosc), nu am gasit rezultate... caz in care va rog sa ma redirectionati la topicul respectiv.

Sunt posesoarea unui C3 achizitionat in mai 2005 (nou), care in prezent are aproape 50. 000 km rulati (eu fiind unicul sofer). Anvelopele de pe masina sunt cele originale (Michelin), dar iarna acesta am sesizat ca nu ma mai pot baza pe ele (masina a devenit instabila pe sosea; daca drumul e ud, inghetat sau cu cativa fulgi de zapada, derapeaza foarte usor)...

Deoarece eu, ca femeie (recunosc :) ), dar si ca sofer amator, nu cunosc foarte bine modalitatile tehnice prin care sa recunosti, altfel decat vizual, un cauciuc uzat (ale mele sunt relativ uzate - vizual), va rog sa-mi spuneti parerile voastre referitoare la:
1. care este durata medie de viata a unui cauciuc (stiu ca dupa aprox. 8 ani nu e recomandabil sa se mai utilizeze, chiar si daca masina a stat pe loc, cauziucul degradandu-se de la agentii externi)? Ce conteaza mai mult: nr. de km rulati sau modul in care cauciucurile au fost solicitate si tipurile de drum pe care s-a circulat?
2. In cazul unei masini condusa 90% in oras, "decent si civilizat" (atat cat mi-a permis motorul de 1.1), fara demaraje smecheresti etc., este necesara schimbarea unui cauciuc Michelin dupa doar 4 ani, respectiv 50.000 km?
3. Ce marci de anvelope (ma intereseaza cele intermediare, all-seasons, sau cum se numes), mi-ati recomanda?

Am cautat informatii pe net, am citit pe multe forumuri si parerile sunt impartite... cele mai multe opinii le-am gasit pe forumurile Dacia, dar cred totusi ca se pot face diferentieri si in functie de marca si tipul masinii pe care montezi aceste anvelope (nu as dori sa pun, totusi, cauciucuri Montana... no offense to Montana).

Ma opresc aici, mai am insa si alte intrebari... Mersi!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 23-Ian-2009 15:56

50 000km e suficient ca sa le schimbi! Schimba-le daca poti cu altceva mai bun decat Michelin Energy(banuiesc ca Energy ai pe masina)

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Vin 23-Ian-2009 16:04

Un cauciuc tine cam 5 ani indiferent ca il utilizezi sau nu. Evident nr de km este semnficativ, iar 50.000km sunt suficienti. Probabil ca daca ar mai fi vara, aderenta lor ar fi ma buna..insa iarna..
Nu recomand all-season. Nu sunt bune nici iarna, nici vara.
Pe C3 au fost montate Michelin Energy, f bune de altfel.Exact modelul care il ai tu nu se mai fabrica, insa exista ceva asemanator daca vrei tot energy.
Sfatul meu e sa iti iei acum cauciucuri de iarna(nu trebuie neaparat Michelin Alpin, poti lua si marci mai ieftine gen Sava sau Kleber pt ca tu nu mergi cu viteza...chestia e sa nu cumperi totusi no-name-uri.), Iar pana in primavara sa strangi bani pentru ati lua de vara.
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Anvelope

Mesajde toro » Vin 23-Ian-2009 16:26

Anvelope ,,all seasons,, vorba vine <nici cal... nici magar>. Cum au scris si altii , ...50.000km sunt deja si peste norma de siguranta< MULT. >Asa cum numai iarna nu este acuma...parerea mea este sa-ti cumperi anvelope de vara <bune> si pana la iarna viitoare ai timp de a cumpara si alte anvelope de iarna .Lasa-le un pic mai moi fata de indicatiile de pe stalpul autoturismului (iarna asta)
Peace on earth ... War under the blanket !

Carlitos
de-abia inscris

Mesajde Carlitos » Vin 23-Ian-2009 22:11

Mersi mult de sfaturi.

Gasisem in Cluj o firma care are o promotie la cauciucuri Debica, la pretul de 170 lei (TVA inclus, la fel si montarea si echilibrarea), dar sunt all-season... Am inteles ca e un pret destul de convenabil... sau sunt prea ieftine, cumva?

Si inca o intrebare: cauciucurile acestea vechi se mai pot folosi la ceva? Sa le pastrez, sau se pot resapa? Daca le ofer altcuiva, este in siguranta cu ele inca o vreme, sau pot pune in pericol masina?

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Anvelope

Mesajde toro » Vin 23-Ian-2009 22:28

< Debica> este un cauciuc mediu calitativ. Fa un efort financiar si cumpara ceva mai bun (depinde acuma si de bugetul fiecaruia). Anvelopele uzate arunca-le sau le folosesti ca bordurii decorative la florii ! :lol: Nu le ,,,darui,,, nimanui . Riscul este mare !
Peace on earth ... War under the blanket !

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Vin 23-Ian-2009 22:41

La pret de un cauciuc debica cred ca poti lua sava,,si cred ca sunt mai bune...depinde cum le gasesti.
Michelin poti gasi chiar la 200 ron.Energy era 200-220 acum vreo 3-4 luni la importator(mi se pare ca ai 165 70 r 14 la C3, exact ca la BX...nu?)

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Vin 23-Ian-2009 22:47

la dimensiunile care sunt pe c3 pe 14" .. nu este foarte mare diferenta de pret intre michelin sau Toyo , goodyear sau pirelli
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Vin 23-Ian-2009 22:50

Vin si eu cu un mic ajutor : www.anvelopeexpress.ro . Raport calitate/pret f. bun. Eu mi-am luat de la ei anvelope de iarna KLEBER Krisalp 2 si sunt super multumit de ele. (177 ron/buc., la dimensiunea 175/65 R14). De asemenea, mai sunt si alte marci si preturi. :wink:

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Vin 23-Ian-2009 23:08

si eu tot Krisalp...165 70 r14..le-am prins cu 150 ron, dupa aia s-au mai scumpit.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Joi 05-Feb-2009 16:42

Caut si eu niste anvelope de vara. Am tot studiat pe internet dar vreau si pareri de la cei ce folosesc :). Comportare cat mai buna in curbe Âşi pe teren umed.
Si inca ceva, am gasit un site pe care ereau prezentate si rezultatele unor teste. este drept ca sunt cateva modele din marca Michelin gama energy. dar una din ele avea punctajul cel mai bun. Prin urmare Michelin energy sunt cauciucuri undeva in top. o sa imi argumentez afirmatia prin ceva linkuri.
http://www.reifendirekt.de/review/139/M ... stcom.html
Din ce am comparat pe dimensiunile care imi trebuie mie la punctaj cam asta ar fi cea mai buna, punctaj mai bun ca Pirelli, Goodyear etc....

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 05-Feb-2009 17:49

eu am avut debica pe masina .. all-season .. ..foarte ..foarte prosta alegre .. nu recomand deloc.

as merge pe toyo sau pirelli sau goodyear pt cauciucuri de vara iar pentru iarna (din experienta) am avut satisfactie cu nokian, kleber krisalp 3 si apoi cu sava eskimo s3
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Joi 05-Feb-2009 18:34

salut... eu zic sa te feresti de michelin daca ai tendinte... sportive pe curbe ! asta vara.. pe umezeala pe Sacele era sa`mi rup gatu ! cu michelin de vara 205/55/15 ! acum depinde...
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Joi 05-Feb-2009 18:41

Nu stiu cum sunt cele de vara, dar Michelin Alpin pt iarna sunt fff bune. Cred ca sunt in top cu siguranta!

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Joi 05-Feb-2009 21:52

Inteleg, multa lume este contra Michelin. Dintre celelalte marci cam care v-a impresionat cel mai mult in sens pozitiv. Ma refer la anvelope de vara. de iarna am Michelina alpin luate odata cu masina (abia implinesc 2 ani) si sunt multumit de ele. de vara aveam M pilot primacy, dar 6 ani parca sunt cam prea mult si am renuntat la ele (ereau coapte).
Sunt siteuri pe net cu oferte foarte bune, totul este sa imi comand din timp.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”