Zgomot ciudat in partea din fata

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

seebogdy
just curious

Zgomot ciudat in partea din fata

Mesajde seebogdy » Joi 05-Feb-2009 20:31

Sal. Am si eu un Citroen Xantia 2.1 TDi(an 1997) de aproximativ 1 an de zile :D si am facut cu el pana acum aproximativ 23.000km, n-am avut nici o problema :) (nu am facut decat schimburile necesare km efectuati: ulei, filtre, bujii, placute frana)
Acum de aprox. 2 saptamani se aud batai in zona din fata a autoturismului :cry: nu la motor, nu la roti...nu stiu sa spun exact unde :?: , ciudat este ca in exterior nu se aud, am mers cu geamurile deschise, am ascultat si nu se aude nimic :!: , decat in interior si culmea doar la drum cu mici denivelari, drum neasfaltat, gropi. :?
Ideea e ca directia e ok, adica volanul daca iau mainile de pe el nu trage intr-o parte, nu se aude zgomot la curba (sa cred ca e ceva planetara), lichidul LHM e ok (n-am probleme cu suspensia), nu stiu ce sa verific pentru ca nu ma prea pricep si nici nu stiu pe nimeni in Arad care sa se "bage" la Citroen.
Am mai verificat inca o chestie, zgomotul se aude si daca motorul e oprit, si incerc ca balansez masina din lateral (in stanga sau dreapta). am incercat sa incerc sa fac balans apasand pe capota in stanga sau dreapta dar nu se aude nimic.
Singurul mod in care se aude zgomot e acela cand incerc sa o blansez intr-o parte sau alta masina.Imagine
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi v-as fi recunoscator! Va multumesc anticipat!
Bogdan
bogdanrusu.sunphoto.ro/2014
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.

toro
pasionat
Masina: C.Xsara II 2004 16i - Coupe 110 cp.
2: Ford Ranger Pick-Up 2.0 EcoBlue- Double Cab.(2018)

Zgomot

Mesajde toro » Joi 05-Feb-2009 21:28

Ai ceva slabit (desfacut) . Pune masina pe un canal si roaga un amic sa faca balans. Stai in canal si asculti - -iar cu mana poti simti locul posibil cu pricina. Eu totusi cred din spusele tale ca ar fii de la suspensie (arc rupt !!!!! ) Si daca tot nu-i dai de ,,cap,, ... la service cu ea.
Peace on earth ... War under the blanket !

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 05-Feb-2009 21:30

ai idee zgomotul vine din zona flanselor??

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Joi 05-Feb-2009 21:30

sper sa nu ma injuri ca ma bag aiurea, dar poza e facuta in romania? e un lamborghini miura in spate, d-aia zic :D
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 05-Feb-2009 21:32

nu conteaza asta ... eu zic ca a luat o poza cu masina de pe net si a facut desene pe ea sa ne dam seamana in ce fel o misca ca sa produca zgomotul....

seebogdy
just curious

:D

Mesajde seebogdy » Joi 05-Feb-2009 21:56

Andrei Anghel scrie:sper sa nu ma injuri ca ma bag aiurea, dar poza e facuta in romania? e un lamborghini miura in spate, d-aia zic :D

aaa.....am luat o poza de pe net si am facut desene pe ea :D
masina mea e cea de la avatar :)
Bogdan

Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift. That's why it is called the present.

seebogdy
just curious

Mesajde seebogdy » Joi 05-Feb-2009 22:05

razzwan scrie:ai idee zgomotul vine din zona flanselor??

aaa....sincer iti spun sunt "out" in ceea ce priveste masinile :oops: , eu sunt doar utilizator :( habar nu am ce sunt flansele si unde se gasesc :roll:
Bogdan

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 05-Feb-2009 22:08

din dreptul suspensiilor cum ar veni.... la imbinarea cu caroseria

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 06-Feb-2009 01:38

mergi la un atelier si pune-i sa iti verifice articulatiile de la bara stabilizatoare de pe fata.

adi 1200
pasionat

Re: Zgomot ciudat in partea din fata

Mesajde adi 1200 » Vin 06-Feb-2009 09:29

seebogdy scrie:Sal. Am si eu un Citroen Xantia 2.1 TDi(an 1997) de aproximativ 1 an de zile :D si am facut cu el pana acum aproximativ 23.000km, n-am avut nici o problema :) (nu am facut decat schimburile necesare km efectuati: ulei, filtre, bujii, placute frana)
Acum de aprox. 2 saptamani se aud batai in zona din fata a autoturismului :cry: nu la motor, nu la roti...nu stiu sa spun exact unde :?: , ciudat este ca in exterior nu se aud, am mers cu geamurile deschise, am ascultat si nu se aude nimic :!: , decat in interior si culmea doar la drum cu mici denivelari, drum neasfaltat, gropi. :?
Ideea e ca directia e ok, adica volanul daca iau mainile de pe el nu trage intr-o parte, nu se aude zgomot la curba (sa cred ca e ceva planetara), lichidul LHM e ok (n-am probleme cu suspensia), nu stiu ce sa verific pentru ca nu ma prea pricep si nici nu stiu pe nimeni in Arad care sa se "bage" la Citroen.
Am mai verificat inca o chestie, zgomotul se aude si daca motorul e oprit, si incerc ca balansez masina din lateral (in stanga sau dreapta). am incercat sa incerc sa fac balans apasand pe capota in stanga sau dreapta dar nu se aude nimic.
Singurul mod in care se aude zgomot e acela cand incerc sa o blansez intr-o parte sau alta masina.Imagine
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu ceva sfaturi v-as fi recunoscator! Va multumesc anticipat!

o problema asemanatore am avut si eu era bieleta antiruliu uzata. ca sa verifici asta urci masina pe o rampa si incerci sa ridici de capetele barei de torsiune din fata ar trebui sa auzi acel zgomot.daca esti din oras dute la reprezentanta renault (drumul spre aeroport) si in curte este un atelier unde se face itp, si iti faci o verificare tehnica si iti spune baiatul ala exact ce bate face vreo 40 de lei. si mie tot el mia gasit ! daca nu te descurci ai nr meu pe pm

seebogdy
just curious

Re: Zgomot ciudat in partea din fata

Mesajde seebogdy » Vin 06-Feb-2009 16:43

adi 1200 scrie:
seebogdy scrie:Sal. Am si eu un Citroen Xantia 2.1 TDi(an 1997) de aproximativ 1 an de zile :D si am facut cu el pana acum aproximativ 23.000km, n-am avut nici o problema :) (nu am facut decat schimburile necesare km efectuati: ulei, filtre, bujii, placute frana)

o problema asemanatore am avut si eu era bieleta antiruliu uzata. ca sa verifici asta urci masina pe o rampa si incerci sa ridici de capetele barei de torsiune din fata ar trebui sa auzi acel zgomot.daca esti din oras dute la reprezentanta renault (drumul spre aeroport) si in curte este un atelier unde se face itp, si iti faci o verificare tehnica si iti spune baiatul ala exact ce bate face vreo 40 de lei. si mie tot el mia gasit ! daca nu te descurci ai nr meu pe pm

Ai avut dreptate! Bieleta antiruliu de pe partea soferului e uzata! Am si gasit costa 106 lei! Multumesc mult de tot! Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat!
Bogdan

adi 1200
pasionat

Mesajde adi 1200 » Vin 06-Feb-2009 20:22

cu placere si alta data

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”