Am si eu dilema:
De 4 ani conduc un C3 cu motor de 1.1, consumul mi s-a parut intotdeauna satisfacator, in medie sub 7% in oras (unde circul cu precadere), ceea ce pentru mine a fost suficient... tatal meu, incantat de masinuta mea, si-a luat si el un C3 motor 1.4 (sau 1.3?), tot nou, in octombrie 2007... stilul luid e condus este similar cu al meu, adica e cumpatat, om in toata firea, banatean calm... nu se baga prin centru...
Problema lui este ca, in mai bine de un an, n-a reusit sa scoata un consum mai mic de 10%... ceea ce il supara enorm.
Comparand zilnic consumul masinii sale cu al meu, tata a decis sa mearga la service si sa reclame problema, sa ceara o verificare a filtrelor, sau a computerului sau... nici n-a stiut care poate fi problema. A fost deja de 2 ori la ei (la 6 luni si la 1 an, independent de reviziile periodice) si i s-a dat, de fiecare data, acelasi raspuns: masina nu are nimic. CONSUMUL E NORMAL.
Tata e scos din minti. Am condus eu masina lui, am avut acelasi consum: peste 10% (in rest, masina merge foarte bine). Am condus-o pe a mea, consum 6-7%... A condus-o el pe a mea, consum la fel: 6-7%... deci nu e problema ca el ar conduce nu-stiu-cum.
Voua vi se pare NORMAL sa vi se spuna in service ca "este NORMAL consumul de peste 10% al unui C3", masina dezirabila - teoretic - tocmai pentru consumul economic in oras?
In aceste conditii de "normalitate", unde altundeva se poate adresa tatal meu, pentru rezolvarea situatiei?