Etrier spate Xantia

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Xantia
just curious

Etrier spate Xantia

Mesajde Xantia » Mie 18-Feb-2009 15:34

Am o Xantia din 95, 1.6i. e adusa recent in tara. vreau sa o inmatriculez dar am o problema la etrierele spate. nu mai functioneaza pistonasele si deci nu mai am frane pe spate. unde gasesc etriere sau cum le pot repara acestea?

zoly
pasionat

Mesajde zoly » Mie 18-Feb-2009 15:50

cuparati noi .palcute si discuri si cred ca ie rezolvat 90% din problema ,eu am cumparat saptamina trecuta discuri Brembo si placute ,pret total120 ron

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 18-Feb-2009 16:36

etrierii se pot repara la un atelier specializat . exista kit de reparatie pntru acestia.

la fel, poti utiliza si recomandarea de a schimba placutele si discurile, asta insa daca se constata asta la un atelier specializat.

cauta in sectiunea service-uri / mecanici independenti cel mai apropiat atelier de tine.
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Mie 18-Feb-2009 19:41

Daca iti convine si esti de prin zona vino la servisul meu din Bacau si se rezolva prompt Poti suna la 0744864606 lucrez programat

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 18-Feb-2009 21:54

am eu etriere de spate ..0754390020 razvan dami un telefon si vorbim ...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 19-Feb-2009 15:24

cine a constatat ca nu ai frine? tu? sau la rar/itp? fa o proba: cind frinezi brusc simti ca sa ridica spatele semnificativ, sau mai degraba ramine la acelasi nivel? ca e posibil ca fraierii de la verificari sa nu stie ca la masina asta presiunea la frinele spate variaza semnificativ si ca daca-i goala pare ca nu are frina

Xantia
just curious

Mesajde Xantia » Joi 19-Feb-2009 19:28

problema cu franele a aparut la RAR. am mers cu ea la service si mi-au spus ca pistonasele nu mai apasa decat foarte slab. deci ori kit de reparatie ori etriere noi. mersi pentru sfaturi.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 21-Feb-2009 16:36

crap!!! sint idioti, sigur nu au nimic, ridica masina o treapta cind face testul frinelor si trece sigur. in cel mai rau caz sint placutele usor uzate, dar chiar si asa tot trebuie sa tina bine, in rest nu prea am vazut etriere din alea blocate, decit poate cine stie la ce kilometraje fabuloase si fara sa se fi umblat vreodata acolo. dar incearca inainte de toate sa iti dai seama daca se ridica usor spatele cind frinezi sau nu. daca nu se ridica (eventual pune o frina brusca si pune pe cineva sa se uite, masina trebuie doar sa schiteze un balans usor), atunci nu ramine decit sa ii convingi sa o puna o treapta mai sus si sa refaca testul

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Sâm 21-Feb-2009 16:42

cel mai bine o ridici la maxim cand esti pe role cu spatele; cand vrei sa o scoti de acolo, sa o dai pe normal.

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Sâm 21-Feb-2009 18:04

khan scrie: e posibil ca fraierii de la verificari sa nu stie ca la masina asta presiunea la frinele spate variaza semnificativ si ca daca-i goala pare ca nu are frina

foarte adevarat!

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Dum 22-Feb-2009 08:26

Xantia scrie:problema cu franele a aparut la RAR. am mers cu ea la service si mi-au spus ca pistonasele nu mai apasa decat foarte slab. deci ori kit de reparatie ori etriere noi. mersi pentru sfaturi.

Nu te agita, trebuie sa ai rabdare sa le explici cum functioneaza sistemul, pentru ca mie mi-au spus la RAR, marii maestrii ingineri, ca trebuie sa-mi schimb arcurile si amortizoarele pentru ca e cam "barca".........iar cand am modificat inaltimea cu o treapta, au ramas ca la dentist.....le-am spus sa incerce si acum sa vada daca mai trebuie sa-i schimb ceva.....va dati seama ca nu le-a convenit situatia, avand in vedere ca erau destui care stateau si se uitau la noi.......cand le-am spus ca practic nu are arcuri au zis ca fac misto de ei si s-au repezit sa sa uite, dar au fost dezamagiti sa constate ca am avut dreptate.

Valentin Sandu
pasionat

Mesajde Valentin Sandu » Dum 22-Feb-2009 10:13

E posibil sa fie uzate si discurile de frina si placutele si in acest caz placutele ajung cap in cap si nu mai frineaza.Da jos capacul din tabla care acopera placutele si cu o dalta mica le cureti .Succes

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Dum 22-Feb-2009 10:41

Arial scrie:
Xantia scrie:problema cu franele a aparut la RAR. am mers cu ea la service si mi-au spus ca pistonasele nu mai apasa decat foarte slab. deci ori kit de reparatie ori etriere noi. mersi pentru sfaturi.

Nu te agita, trebuie sa ai rabdare sa le explici cum functioneaza sistemul, pentru ca mie mi-au spus la RAR, marii maestrii ingineri, ca trebuie sa-mi schimb arcurile si amortizoarele pentru ca e cam "barca".........iar cand am modificat inaltimea cu o treapta, au ramas ca la dentist.....le-am spus sa incerce si acum sa vada daca mai trebuie sa-i schimb ceva.....va dati seama ca nu le-a convenit situatia, avand in vedere ca erau destui care stateau si se uitau la noi.......cand le-am spus ca practic nu are arcuri au zis ca fac misto de ei si s-au repezit sa sa uite, dar au fost dezamagiti sa constate ca am avut dreptate.

daca e unu care se crede super erou nu iti acepta masina si iti da respins de fiecare data ....

Xantia
just curious

Mesajde Xantia » Mie 25-Feb-2009 09:21

i-am incercat franele si la service si pe sosea. cu greutate pe spate, fara greutate, normal si ridicata. pe fata perfecte, pe spate se pare ca au dreptate cei de la rar. am gasit garnituri pentru pistonase si maine le schimb. mersi razzwan dar eu sunt din salaj. am gasit etriere de la un xantia 1.9 diesel din 94. sunt compatibile piesele de pe un xantia diesel cu cele de pe un xantia benzinar?

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Mie 25-Feb-2009 12:20

ar trebui sa se potriveasca !

Înapoi la “Citroen Xantia”