C4
Moderator: Echipa Tehnica
el_ovy scrie:Am si io cateva intrebari: care e faza cu avertizoru ala bitonal... merita aia 38euro? dar volanu de piele?si inca ceva:ce face mai exact pilotul automat?
am auzit la un c4 avertizor bitonal ... iti scoate 2 sunete intr-un interval scurt. cred ca ai mai auzit masini cu claxon dintr-asta.
pilotul automat iti mentine viteza constanta, e f bun pe autostrada sau la drum intins (neaglomerat). daca ai nevoie sa depasesti accelerezi si apoi revine la viteza setata de tine. daca pui frana sau calci ambreiajul se decupleaza automat.
Eu totusi nu prea am fost lamurit cum trebuie... pana la urma motorul de 1.4 sau 1.6 (benzina)? si care e diferenta de consum dintre cele 2. Care credeti ca ar fi mai bun pt mine, tinand cont ca sunt pe la inceput cu sofatul. (Excludeti posibilitatea sa imi cumpar o dacie
)
"After Night Falls... All Cats Are Leopards" I LOVE C4COUPE
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Depinde de regimul in care vei folosi masina. Daca predomina cel urban, atunci e de preferat motorul de 1.4, altfel ia-l pe cel de 1.6
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
el_ovy scrie:pai am mai zis... eu sunt din dambovita dar sunt student in Bucuresti... deci o sa fiu mai mult pe acolo!
eu am motor de 1.4 benzina si sunt multumit (acum ca o cunosc mai bine).
am facut o excursie de 1800km prin tara romaneasca si am avut consum mediu 6.8 (la intrarea in bucuresti am avut 6.7 dar dupa 2-3 semafoare a facut 6.
cel mai bine ar fi sa mergi sa faci un drivetest. le zici ca esti nehotarat si vezi si tu cum se misca motoarele de 1.4 si 1.6. in mod normal 1.6 consuma un pic mai mult.
Pentru ca este un risc mult prea mare pe care companiile de asigurari nu si-l iau. Asigurarea CASCO nu este insa aceeasi la fiecare companie. Sfatul meu este sa cauti compania de asiguerari care are inclus acest lucru in casco, sau eventual ca optiune la CASCO. Nu stiu daca exista aceasta optiune dar am indoieli. Probabil e prea mare riscul pentru a fi asumat.
Dar, cum orice risc, fie el cat de mare, este cuantificabil in bani, s-ar putea sa gasesti optiune la CASCO si pe acest tip de asigurare.
Dar, cum orice risc, fie el cat de mare, este cuantificabil in bani, s-ar putea sa gasesti optiune la CASCO si pe acest tip de asigurare.
Am facut asigurare CASCO la BCR si am intrebat ce se intampla in acest caz (se inteapa cauciucul cu surubelnita) si au spus ca asigurarea ma protejeaza impotriva tuturor vandalismelor cu exceptia unor cazuri speciale. Treaba cu anvelopele taiate/intepate nu intrau la exceptii, deci in acest caz ma vor despagubi.
- stupidisco
- simpatizant
pai sunteti fericiti
si eu am patit nenorocirea asta...am fost la facultate acu 2 sapt aveam si eu o amarata de restanta..parca mi-a fost gandita faza...am dat cu cauciucul peste o treaba d-aia in forma de T care se pune la locurile de parcare..era lasata jos si cilindrul ala unde se prinde era mai ascutit decat trebuie..am schimbat roata am pastrat-o pa-aia taiata ptr casco..dar de unde..aia nu se uita la asa ceva..eu am la Omniasig..sincer ma gandeam ca daca optezi pentru full casco ai ceva avantaje in plus fatza de casco normal..dar se pare ca nu..si uite asa ii faci cu 30 de mil pe an si cand dai de belea ramai cu ochii-n soare... 
Nu ramai cu ochii in soare, totul e sa fii atent la ce scrie in contract. Alte cauze cand nu se acorda despagubiri ar mai fi revolutiile, atentatele teroriste, parca si accidentele nucleare. Insa cand intra unul fara asigurare in tine sau dai tu intr-un gard sau o groapa mare atunci ai sa vezi utilitatea politei.
C4
Buna la toata lumea!
Sunt destul de noua pe acest forum, acesta fiind primul meu mesaj catre toti iubitorii de Citroen.
Povestea mea ar fi cam de genul ca as vrea sa-mi schimb masinutza mea veche si sa-mi iau una noua. Dupa ce am facut o cercetare de piatza pe la toate marcile posibile am ramas la un Citroen C4 second-hand facut anul asta in aprilie. Azi ma duc sa-l vad!!! Ma gandeam initial la un C3 XTR dar am primit oferta asta intre timp si e la acelasi pret, pentru ca nu sunt dispusa sa dau prea mult...
Am citit cam ce ati scris voi pe aici si sunt uimita. Ma faceti si mai nerabdatoare sa imi achizitionaez noua masina!
Sa va spun si cateva detalii despre ea? Ok. Are echipare SX plus climatizare, vopsea metalizata, faruri ceatza si un motor de 1.6 Hdi 92 CP, destul pentru ce vreau eu prin bucuresti.
Am vazut ca se fac multe comparatii intre C4 si Golf 5... Sincer vroiam un Golf Plus... dar nu-si face banii...
Ne mai auzim.
Sunt destul de noua pe acest forum, acesta fiind primul meu mesaj catre toti iubitorii de Citroen.
Povestea mea ar fi cam de genul ca as vrea sa-mi schimb masinutza mea veche si sa-mi iau una noua. Dupa ce am facut o cercetare de piatza pe la toate marcile posibile am ramas la un Citroen C4 second-hand facut anul asta in aprilie. Azi ma duc sa-l vad!!! Ma gandeam initial la un C3 XTR dar am primit oferta asta intre timp si e la acelasi pret, pentru ca nu sunt dispusa sa dau prea mult...
Am citit cam ce ati scris voi pe aici si sunt uimita. Ma faceti si mai nerabdatoare sa imi achizitionaez noua masina!
Sa va spun si cateva detalii despre ea? Ok. Are echipare SX plus climatizare, vopsea metalizata, faruri ceatza si un motor de 1.6 Hdi 92 CP, destul pentru ce vreau eu prin bucuresti.
Am vazut ca se fac multe comparatii intre C4 si Golf 5... Sincer vroiam un Golf Plus... dar nu-si face banii...
Ne mai auzim.
Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”