saibe Cupru

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

grigoret
pasionat

saibe Cupru

Mesajde grigoret » Mie 11-Mar-2009 07:51

Salut,

1. Unde se gasesc saibe de cupru surub golire baie de ulei /surub golire cutie viteze ? Stiu ca se schimba odata cu operatia de schimb ulei.

2. La ultimul schimb de ulei mecanicul mi-a spus ca filetul din baia de ulei (de la surubul de golire) ar fi cam dus si sa am grija ... Ce povesti mai sunt si astea ?
Doar el a umblat acolo la fiecare schimb ...
Nu o sa ajung acum sa schimb baia sau sa refac filetul la un diametru mai mare...

Mersi
Grigore

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 11-Mar-2009 08:34

pti intreba si la piese auto de schimb, dar trebuie sa stii dimensiunile. Nush daca se potriveste dar spre exemplu nova avea niste saibe tare destepte, ereau...cum sa spun eu rotunde, si cand strangeai surubul se aplatizau etansand foarte bine.
Ar mai fii magazine de hidraulica, si astia au tot felul de saibe de cupru (din astea in bucuresti ai gasi pe fundeni -pana in pod pe stanga cum vii dinspre colentina, sau in otopeni- pe stanga cum mergi spre ploiesti, si ar mai fi da nu le stiu eu)

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 11-Mar-2009 11:03

surubul ala se poate schimba .. se potriveste cel de Oltcit sau de la Tractor .. :):) Dar acum nu mai stiu de la ce de la tractor. Atentie insa la filetul de la baie .. :!:

Cat despre saibe de cupru, gasesti tot la magazinele care vand piese de Oltcit sau de Tractor ..

Costa fabuloasa suma de 0.35 ron / buc .. eu am cumparat 20 de buc ultima data .. doar asa .. :lol: 8)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 11-Mar-2009 12:55

ai 2 variante la fel de sigure: schimbi uleiul cu un dispozitiv de suctiune sau dai jos baia si refaci filetul. din pacate la baile de ulei de la Citroen/Peugeot pasul filetului e f mic si predispus la forfecare daca se stringe f tare

mariuss
pasionat

Mesajde mariuss » Mie 11-Mar-2009 19:10

Nu e nevoie sa schimbi baia sau sa refaci filetul.Alege varianta cea mai simpla( aceeasi cu cea zisa de Khan) si anume,aspiratia uleiului pe la joja.Practic,se introduce un furtun in joja ,furtun care aspira uleiul .
Eu de fiecare data folosesc metoda asta,si nu costa prea mult(20 ron),plus ca ai avantajul faptului ca nu trebuie sa dai scutul jos.

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Vin 13-Mar-2009 23:18

Dar oare schimbatul uleiului prin scurgere nu este mai indicat pentru evacuarea mai eficienta a impuritĂŁĂžilor ce se pot depune in baia de ulei?

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Sâm 14-Mar-2009 19:17

ramine o cantitate neglijabila de ulei in baie in ambele variante, iar impuritatile oricum nu se scurg toate. dar de asta exista filtrul de ulei, iar sorbul oricum nu suge chiar de pe fund, deci nu e nici o problema per total

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”