Pierde compresie pe la injector!!!
Moderator: Echipa Tehnica
Pierde compresie pe la injector!!!
Salut.
Problema asta este oarecum legata de topicul "miros de gaz in habitaclu", pt ca pt asta am fost la Cartec. Am deschis un topic nou pt ca cei care au trecut prin asta sau sunt in masura sa-mi dea un sfat sa indentifice mai usor problema.
Initial am crezut ca este vorba de evacuare fisurata sau ceva fisurat oricum, dar... stupoare.
Au constatat ca pierd compresie pe la un injector!!! (si de acolo vine fumul.
Solutia Cartec? - Se incearca sa se scoata injectorul si sa se obtureze (schimbe acea garnitura din cupru).
Dar asta cu riscuri, spun ei, adica sa nu iasa usor si sa se sparga chiuloasa!!!!
Va cer urmatoarele sfaturi:
1 Sa-i las sa incerce asta (cost estimat 300 RON)
2 Sa o las asa si sa ignor acel fum pt a evita aceste riscuri
3 Se poate si altfel.
4 Daca da, unde
Multumesc mult pasionatilor pt eventualele sugestii.
PS Amintesc ca este vorba de C3 1.4 HDI 84000 km.
Problema asta este oarecum legata de topicul "miros de gaz in habitaclu", pt ca pt asta am fost la Cartec. Am deschis un topic nou pt ca cei care au trecut prin asta sau sunt in masura sa-mi dea un sfat sa indentifice mai usor problema.
Initial am crezut ca este vorba de evacuare fisurata sau ceva fisurat oricum, dar... stupoare.
Au constatat ca pierd compresie pe la un injector!!! (si de acolo vine fumul.
Solutia Cartec? - Se incearca sa se scoata injectorul si sa se obtureze (schimbe acea garnitura din cupru).
Dar asta cu riscuri, spun ei, adica sa nu iasa usor si sa se sparga chiuloasa!!!!
Va cer urmatoarele sfaturi:
1 Sa-i las sa incerce asta (cost estimat 300 RON)
2 Sa o las asa si sa ignor acel fum pt a evita aceste riscuri
3 Se poate si altfel.
4 Daca da, unde
Multumesc mult pasionatilor pt eventualele sugestii.
PS Amintesc ca este vorba de C3 1.4 HDI 84000 km.
- abarth_mcm
- pasionat
Recomandarea ta este service prin reprezentanta, sa inteleg, datorita acestor probleme?
Este posibil ca la 84000 km sa fie atat de intepenit injectorul.
Intreb si eu, pt ca asta, din cate vad, este riscul cel mai mare - sa nu iasa.
Apropo, caut pe la magazinele din Pitesti acel inel din cupru si... nici un semn ca as putea gasi.
Cunoaste cineva o sursa prin tara? (magazin online)
Este posibil ca la 84000 km sa fie atat de intepenit injectorul.
Intreb si eu, pt ca asta, din cate vad, este riscul cel mai mare - sa nu iasa.
Apropo, caut pe la magazinele din Pitesti acel inel din cupru si... nici un semn ca as putea gasi.
Cunoaste cineva o sursa prin tara? (magazin online)
-
- Pro Motor Rm.Valcea
sfatul meu este sa o faci numai la reprezentanta si in special la Cartec.
In primul rand ca vei avea o garantie la lucrare!
In al doilea rand vei fi sigur ca daca se strica ceva stiu si cum s-o repare
In al treile arand nu e chiar atat de simplu sa o faci in parcare.
Dupa scoaterea injectorului, trebuie telecodate injectoarele... lucru destul de dificil fara Lexia.
Daca te uiti numai in portofel, e posibil in cateva sapt sa iti sara mai multi bani din buzunar decat pare atat de simplu la prima vedere: o simpla garnitura de cupru? un fleac.
Mai bine te duci la audi sa intrebi cat costa diagnosticare si inlocuirea unei garnituri de cupru de injector de TDi. Dupa aia vii razand la Cartec
In primul rand ca vei avea o garantie la lucrare!
In al doilea rand vei fi sigur ca daca se strica ceva stiu si cum s-o repare
In al treile arand nu e chiar atat de simplu sa o faci in parcare.
Dupa scoaterea injectorului, trebuie telecodate injectoarele... lucru destul de dificil fara Lexia.
Daca te uiti numai in portofel, e posibil in cateva sapt sa iti sara mai multi bani din buzunar decat pare atat de simplu la prima vedere: o simpla garnitura de cupru? un fleac.
Mai bine te duci la audi sa intrebi cat costa diagnosticare si inlocuirea unei garnituri de cupru de injector de TDi. Dupa aia vii razand la Cartec

am aceeasi problema
am si eu aceeasi problema doar ca eu am 175000km(nush cat conteaza asta). am cumparat garniturile de la un magazin din Arad la vreo 80ron, mi le-au adus cam intr-o saptamana. nu le-am inlocuit nici acum, desi...le am de vreo 3-4 luni:)). chiar nu am timp sa ajung la service. la un service de aici de la noi mi-au zis ca ma costa vreo 150 ron. e bine sa mergi la reprezentanta totusi. eu o sa ma risc la un alt service din lipsa de fonduri si timp. uneori am un fum in interior de ma inneaca. am 2 masti de gaze pentru pasageri...eu sunt obijnuit deja:))