Merita sa cumperi azi Xsara Picasso?

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

babybl9
just curious

re

Mesajde babybl9 » Mar 10-Feb-2009 07:47

tu vorbesti de xantia si eu de Xsara Picasso Exclusive :D
baby

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 10-Feb-2009 18:21

cit16v scrie:un exemplu referitor la franele de pe spate - la xantia daca nu ai greutate pe spate, spatele nici nu franeaza!eu nu am schimbat placutele spate niciodata, nu a fost nevoie, sunt ca si noi;cei care au xantia stiu cat de bine franeza masina asta!parerea mea - nu te gandi la tamburi...citeste review-uri, in special scrise de englezi si uite-te bine daca iti place masina.

Cum sa nu franeze spatele?
Este drept ca forta la care este supus sistemul de franare pe spate este mai mica decat pe fata (datorita greutatii si a pendularii din suspensii, apasarea cauciucului pe carosabil fiind mai mica pe spate), de aia se si pun tamburi sau niste discuri mai micute neventilate. Dar de franat toate masinile in stare tehnica buna franeaza cu toate patru rotile.
Anuleaza conductele de frana de pe spate si pune apoi frana brusc pe carosabil umed...si sa vezi piruete :)

stagiaru
just curious

Mesajde stagiaru » Joi 12-Feb-2009 19:28

WLD scrie:4. Cred ca merita luat in considerare si motorul 1.6hdi de 90CP, diferenta fata de benzina e de ~1000EUR, iar consumul este cu 30% mai mic in oras.

Daca nu am gresit pe la vreo socoteala, respectiv vreo estimare a costului intretinerii, daca mergi pana in 15.000 km/an, ai nevoie cam de 7 ani (sau aprox. 100.000 km), ca sa-ti recuperezi acesti 1000EUR in plus, fata de benzina.
Nu prea merita, mai ales ca, totusi, motorul Diesel de 90Cp, pare cam firav pentru aceasta masina.
Intrebare: stiti pe cineva care are ESP pe varianta "pe benzina", cumparata noua, din tara?

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Vin 13-Feb-2009 07:32

Da dar conteaza si afinitatile fata de diesel sau benzina. Cat despre firav...motorul ala de 90cai poti sa il duci linistit prin tuning pana la 150cai si...in continuare cu riscuri sa sari de 200 de cai. In plus un motor de 2litri pe motorina chiar daca nu se va compara la putere cu echivalentul lui pe benzina, va avea cuplu mult mai mare.
Am avut ocazia sa merg cu 2litri benzina nou de pe lancer, 2 litri benzina mai vechi (vro 12 ani dar cu 135cai parca)de pe land rover si motorul meu de pe xsara mea (vechi de 4 ani).
Al meu imi place cel mai mult, desi sunt constient ca la o liniuta lancerul m-ar lasa in urma usor.

Alexandru`
simpatizant

Mesajde Alexandru` » Lun 16-Mar-2009 14:45

Fara ESP.

Pe stoc sunt numai fara ESP. Eu sunt foarte hotarat sa imi pun acest sistem optional pe masina, dar nu sunt sigur ca se mai poate. Voi ce credeti, cat de "obligatoriu" este pe Xsara Picasso?

Stiu cum functioneaza si la ce este bun, stilul meu nu este unul sportiv, dar imi doresc siguranta.

...din nefericire nu cred ca se mai poate. M-ati putea ajuta sa stau mai linistit (fara ESP) sau sa incerc din rasputeri sa obtin optionalul asta.

fmihai
simpatizant

Mesajde fmihai » Mar 17-Mar-2009 09:41

Alexandru` scrie:Fara ESP.

Pe stoc sunt numai fara ESP. Eu sunt foarte hotarat sa imi pun acest sistem optional pe masina, dar nu sunt sigur ca se mai poate. Voi ce credeti, cat de "obligatoriu" este pe Xsara Picasso?

Stiu cum functioneaza si la ce este bun, stilul meu nu este unul sportiv, dar imi doresc siguranta.

...din nefericire nu cred ca se mai poate. M-ati putea ajuta sa stau mai linistit (fara ESP) sau sa incerc din rasputeri sa obtin optionalul asta.

Nu se poate
Xsara picasso cu ESP este pe modelul de 110CP (1.6hdi) care NU este la reducere (costa 18.000 EUR)

Daca vrei sa cumperi masina ptr reducere trebuie sa te multumesti cu ce "nimeresti" pe stoc

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mar 17-Mar-2009 11:46

Mai ales la noi in tara nu prea se pot pune optionale. Iar daca se pot este foarte scump. Asa ca mai ales un sistem asa complex ca esp poti sa il scoti din calcul. Vorba aia daca un amarat de pilot automat nu am reusit eu sa montez.

florinpicasso
de-abia inscris

Mesajde florinpicasso » Mar 13-Oct-2009 20:17

Salut!
Sincer sa fiu,xsara picasso este o masina care poate sa-ti ofere multe satisfactii.
Eu mi-am cumparat o Xsara Picasso 1.8 benzina din 2001,este prima mea masina si nu simt nevoia,sau mai degraba ,nu am curiozitatea sa vad cum este sa ai si alt model in folosinta
Faza cu costurile de intretinere nu este chiar asa neagra pt ca daca este sa o luam logic, in orice masina bagi bani,fie ca-i dai pe consumabile,fie ca-i dai pe asigurare,fie ca-i dai pe ceva care ti-a picat,
Daca stie cineva masina, care, numai, te duce si te aduce fara nici un pic de cheltuiala, sa-mi spuna.
Nu este o masina atat de costisitoare pe cat pare,imi place ca este mare si odihnitoare la drumuri lungi, incovenientul este acela ca haleste un pic prin oras,insa nu ma deranjeaza aspectul asta tinand cont ca este si marisoara,am confort si asta conteaza mult la o masina.
Preturi estimative pt piese le puteti gasi pe www.unix.ro
Toate acestea le-am spus din punctul meu de vedere,asta nu inseamna ca nu pot exista pareri pro si contra,
Pe curand!

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Mie 14-Oct-2009 14:34

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”