Hello!!! Un viitor proprietar de C4.(Acum sunt proprietarul)

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Arise
pasionat

Hello!!! Un viitor proprietar de C4.(Acum sunt proprietarul)

Mesajde Arise » Mar 20-Sep-2005 09:31

Salut, sunt nou pe forum.
Azi cred ca se semneaza actele pentru un C4 Coupe VTR 1.4.
Dealer-ul a spus ca masina e pe stoc ( :? ) si in 5 zile mi-o aduce. Ar fi prea frumos. :)
Azi am primit un fax in care pe langa dotari, scria si cateva chestii legate de Curtici. De exemplu scria ca saptamana de fabricatie este 7? ( :? )
Tot pe acolo scria ca masina ar fi in vama din luna a 7.
Nu sunt prea sigur daca era saptamana/luna acolo...

Revenind cu picioarele pe pamant, masina are in plus aer conditionat Climatronic (bizonal se cheama la ei) si vopsea metalizata. Daca treaba cu vopseaua metalizata o inteleg, nu prea pricep de ce era pus un Climatronic pe un VTR. :?

La pretul total nu am inclusa alarma, care am fost informat ca o pot cumpara si monta la dealer. As dori totusi sa imi montez o alarma mai fitzoasa, am vazut ca sunt niste Vipere cu afisaj color. Presupun ca si pretul este piperat, dar nu am gasit totusi niste oferte clare cu preturi. MA ajuta cineva?

In alta ordine de idei, m-am uitat pe net de cum sta treaba cu Radio-CD-ul de pe Citroen C4. Am gasit persoane care declarau ca ar fi mp3 capable dar nimic concret.
Dar, am gasit un forum, unde am inteles ca in cazul in care achizitionezi Radio-CD-ul care vine la pretul de peste 1500 Euro (cel care include radio CD + telefon + sistem navigatie color/monocrom) nu ar trebui sa ai probleme daca iti faci update de firmware. Sunt curios daca este acelasi Radio-CD la baza.
Update-ul de firmware decurge cam asa... Se pune softul firmware pe un CD, se introduce in CD-Player, dupa care se initiaza procesul de actualizare. Dupa vreo 2 ejecturi, ai un nou firmware, cu mp3 aware.

Tot asa am vazut ca este posibilitatea de a atasa un device aditional, cum ar fi un Apple iPod. Trebuie un fel de mufa speciala, pentru ca treaba sa iasa cat mai clean.

Mai aveti ceva informatii despre mp3-uri?

P.S. Dealer-ul mi-a spus ca daca pun ESP pe masina astept 2 luni pana imi vine. :( that sucks!

P.S.2. Este adevarat ca AC climatic consuma +0.5l benzina/100km si AC climatronic consuma +1.5l ? (Adica 1l benzina in plus pentru climatronic?)
Ultima oară modificat Vin 30-Sep-2005 10:43 de către Arise, modificat 1 dată în total.

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 20-Sep-2005 09:36

Eu am CD-ul din dotare si citeste MP3-uri. Nici dealerului nu-i venea sa creada. Am 1.6 Hdi VTR. Am incercat dupa aia pe un Sx in 4 usi si nu a citit. Cred ca e o chestie de noroc...

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 20-Sep-2005 09:41

Ai un Radio CD normal sau din cel si cu telefon+sistem de navigatie?
Poti sa vezi versiunea software? Adica exista o comanda ceva ca sa iti afiseze versiunea software? Manual Radio CD ai primit?

MoonStorm
pasionat

Mesajde MoonStorm » Mar 20-Sep-2005 09:50

La mine nu citeste mp3-uri...
Faza cu firmware-uri la radio-cd-uri m-a lasat masca :shock: :shock: :shock:

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Mar 20-Sep-2005 09:54

Am Radio CD absolut normal, cel de pe echiparea de baza VTR. Am manual la el si in manual scrie ca UNELE citesc MP3-uri. Nu stiu cum sa vad versiunea firmware-ului dar sincer nu cred ca printr-un nou firmware poti sa faci un CD-player sa citeasca MP3-uri. Poate doar daca este MP3-player si i-a fost dezactivata optiunea de MP3...
Daca vrei, lasa-mi un mail si-ti trimit manualul in franceza.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 20-Sep-2005 10:06

NttSkippy, am modificat profilul. Adresa de email corespunde cu Yahoo messenger. Ar fi fost grozav daca venea un manual in engleza. Limba franceza este... cam complicata pentru mine. Oricum trimite.

MoonStorm, faza cu firmware este sigura la varianta cu sistem de navigatie. La cele simple nu stiu. Dar presupun ca nu e nimic rau daca verificam treaba. :)

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 20-Sep-2005 11:17

Am citit aici:
http://www.citroen.co.uk/uploadpool/doc ... _Jul05.pdf
RDS stereo radio/CD player
...........
JBL Hi-Fi System (amplifier, 9 loudspeakers incl. a subwoofer, bi-tuner radio, double antenna + MP3 reader)5

unde acel 5 inseamna ca:

The MP3 function available with JBL Hi-Fi is not compatible with optional NaviDrive Pack. Therefore a customer who wants to order both JBL Hi-Fi and NaviDrive on Hatchback Exclusive models or CoupĂŠ VTS models will not have MP3 as part of the Hi-Fi system. MP3 function works from MP3 encoded CD/R’s. JBl Hi-Fi is NOT compatible with Bluetooth System

Deci treaba cu 5-ul nu e tocmai relevanta, ce are relevanta este faptul ca acest sistem JBL Hi-Fi este Optional factory fitted equipment dar numai pentru modelele VTR+ si VTS. La modelul VTR simplu lipseste asa ceva. :(
Stie cineva care e conditia ca o masina sa fie echipata cu un astfel de sistem JBL Hi-Fi in Romania la ofertele noastre (X, VTR,VTR Pack, VTX) ?

Bat campii? :shock:

costis
simpatizant

Mesajde costis » Mie 21-Sep-2005 22:47

Nu stiu in detaliu cum sta treaba cu Climatronicul dar ma gandesc logic.

Climatronicul stiu ca doar iti regleaza automat temperatura. Deci logic ai doi senzori de temperatura pe fiecare zona si un controller care ajusteaza debitul de aer astfel incat sa se ajunga la temperatura setata. Deci logic climatronicul ar trebui foloseasca cel mai eficient aerul conditionat (curentul consumat de cele 3 dispozitive il consider neglijabil). Consumul suplimentar de carburant e direct proportional cu temperatura de-afara. Oricum climatronicul este o optiune in plus si poti sa folosesti aerul conditionat in mod clasic.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 26-Sep-2005 10:37

Kinda offtopic...
Au mai ramas cateva zile pana imi vine masina.
Sper sa o am pana pe 29 septembrie.

Io ma topesc... zi de zi, ora cu ora... vreau sa vina odata!!! :?

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Lun 26-Sep-2005 13:06

Arise scrie:Kinda offtopic...
Au mai ramas cateva zile pana imi vine masina.
Sper sa o am pana pe 29 septembrie.

Io ma topesc... zi de zi, ora cu ora... vreau sa vina odata!!! :?

relax ... asa am fost si noi. mijloace de combatere nu am gasit (cel putin eu). :lol:

PS: mai streseaza dealerul citroen :wink:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 30-Sep-2005 10:16

Nu mai sunt un "viitor" proprietar, acum sunt proprietar de Citroen C4 Coupe 1.4 90CP VTR Rosu Luciffer.
Fata de nivelul VTR am in plus A/C bizonal. Mecanicul de la service, la cererea mea, mi-a montat si un senzor de soc. Din pacate, nu este un senzor cu preavertizare ci un senzor care incepe si tzipa la greu cand este declansat. Oricum, nu am avut probleme cu el pana acum.

Am condus-o prea putin ca sa imi fac o impresie serioasa, oricum cateva observatii:

Nota: Masina Citroen C4 o compar cu un Ford Focus 2003.

Cutia de viteze are cursa cam lunga. Imi placea mult mai mult sa fie din scurt ca la Ford. Si parca nici nu imi intra mereu (uneori nu reusesc sa o mai bag in viteza). :(

Motorul este mult mai "pretentios" decat la Ford, in sensul ca motorul de la Ford este mult mai "indulgent". Mai exact cu Fordul imi permit perversiuni de genul pe care le fac incepatorii... viteza de rulare nu corespunde treptei de viteza. Daca la Ford plec fara mari probleme de pe loc cu a 3-a, sau cand am incetinit prea mult si ar trebui sa fiu in a 2 -a, si eu am ramas in treapta a 4-a, masina se comporta "frumos", ei bine, la Citroen, motorul este mult mai silentios, nu tzipa, nu zice nimic, si "moare" imediat.

Masina e cam "lenesa" in treptele de viteza superioare, a 3-a si a 4-a. Asta nu e parerea mea, e parerea maicamii care a condus-o ieri. Mie la viteza I mi se pare ca tasneste bine...

E mai putin spatiu decat in Ford. Tot parerea maicamii. Eu zic ca spatiul e la fel, ba chiar imi place mai mult.

Consumul mediu este ridicat... :( La 10 noaptea era 11.3%, si la 11:30 noaptea dupa cateva ture suplimentare, a scazut la 10.2%)

Sunt incepator... am mari probleme la manevrele cu spatele... si masina este luuuuuuuungaaaaaa. :roll:

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Vin 30-Sep-2005 12:25

Concluzie:trebuia sa-ti iei noul Ford Focus,ca sa se plimbe mama ta fericita cu el.

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Vin 30-Sep-2005 12:37

mai tre' sa mai schimbi de cateva ori vitezele ca sa iti intre usor. si la mine la inceput uneori simteam ca nu intra f bine sau f usor.

masina nu e atat de lunga, ti se pare din interior. o sa te obisnuiesti dupa cateva parcari. si eu la inceput ziceam ca nu intra (desi aveam loc destul). unde se termina geamul din spate cam acolo se termina si masina :lol:

cat despre viteze si lentoare nici eu nu eram chiar multumit de motor la inceput, insa in conditiile de rodaj (turatie de pana in 3000) nu prea trage. dupa ce iesi din rodaj o sa vezi ca dupa 3000-3300 incepe sa traga. cel putin asa e a mea (motor de 1.4). acum sunt super multumit.

consumul e mare la inceput dar o sa iti scada in timp, dupa ce se mai rodeaza motorul.

noroc, sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

PS: nu o lasa pe mama ta sa iti tureze masina (in rodaj) ca pana la urma tu esti proprietarul :lol:

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Vin 30-Sep-2005 12:49

Sa o claresti cu placere cat mai multi km si fara incidente!!! Poti s amontezi niste senzori de parcare si ti-ai rezolvat problema cu "lungimea" ;)

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 30-Sep-2005 13:17

errr... stiu treaba cu senzorii de parcare.
Dar tinand cont ca dealerul mi-a cerut 17 milioane ca sa imi monteze alarma, nici nu am curaj sa intreb de senzorii aia. :D

Oricum, sunt de parere ca parcatul trebuie sa il faci "classic", old fashion. Nu ma incanta ideea de a ma baza pe niste senzori care bipaie ei. Si oricum, iesirile/parcarile la mustata intr-o parcare nu le faci cu senzorul.

Eu am mari probleme cu parcatul, o sa ma duc in weekend prin poligon :D
Oricum, din ce in ce, ma simt mai stapan pe masina.

@m.s. Noul Focus in nici un caz. Masina aia e un jeg penal in interior. A devenit prea "nemteasca" acolo. Vechiul Focus are niste linii superbe, si un interior super misto finisat, de materialul de pe bord si usi nu mai vorbesc. Noul Focus este un jeg la interior... taiat brusc, nici o linie fina, nimic, nimic.Total departe de designul interior la vechiul Focus, ca sa nu mai zic diferenta de la cer la pamant fata de un Yaris.
Motorul la noul Ford e meserias, dar ce castig, daca au stricat design-ul?
Dealer-ul de la Ford mi-a spus ca vanzarile au scazut infiorator la noul Ford Focus, in comparatie cu cel vechi, care se vindea ca painea calda la sfarsit de cariera.

Pana acum, ca sa pot da exemplu de masini la care nu am privit cu ochi buni schimbarea de la o generatie la alta: Opel Astra si Ford Focus.
Culmea ironiei, tot la aceleasi modele, spre exemplu, am acceptat cam greu noul Tigra, cat despre Mondeo nu am inteles inca care sunt schimbarile...

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”