Bube la citroenul meu, poate imi dati un sfat.

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cristian.ene
simpatizant

Bube la citroenul meu, poate imi dati un sfat.

Mesajde cristian.ene » Vin 29-Mai-2009 10:23

Salutare,

Bine v-am gasit pe acest forum, acesta este primul meu post, so be GENTLE! :)

Am cateva probleme cu Citronelu meu C3, un diesel destul de sprinten din 2004.

1. Problema cu zgomot (bataie) ca in postul de mai jos.
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?t=10690
Si eu am fost la Nea' mecanicu, mi-a verificat bucsaraie, telescoape, etc (chestiile care pica de obicei), inclusiv planetara.
Solutie: Bieleta antiruliu stanga schimbata... damage 70 ron.
Rezolutie: Zgomotul inca exista.
La mine mai are niste zgomote, pe drumuri cu denivelari (adica pe soselele din Romania) :lol:
Am facut urmatoarea proba: Motor oprit, miscat stanga dreapta volanul, fara sa fortez, am bataie. O fi cremaliera? :?:

2. butonul de directionare a aerului.

Acest buton, era blocat in pozitia parbriz. Dupa multe "negocieri" reusesc sa il aduc in pozitia spre-picioare, dar, in denivelari imi sare inapoi.
Solutii? stiti cum sa dezasamblez instalatia? Nu sunt un noob dar,... n-am nici pregatire tehnica.

3. Frana stanga fata blocata.
Am schimbat de curand placutele de frana cu unele cumparate de la macazinul recomandat de voi, cel din Crangasi. M-am dus cu talon, etc etc.
Treaba e ca pe stanga, imi ramane frana blocata, si imi scartaie. Am facut greseala sa pun mana pe disc, in momentul in care am oprit masina, si da,... am constata ca e fierbinte. :oops: FOARTE FIERBINTE!
Am demontat, am remontat, aceeasi problema. Solutii?

4. Geam dreapta fata.

Acest geam de deschide la 3/4 dupa care ramane asa. Nu coboara pana jos. Nu stiu ce sa ii fac, nici macar nu stiu de unde sa incep.

5. Usa stanga fata:

In momentul in care deschid usa, exista acea deschidere in trepte. Acum 2 saptamani, a troznit groaznic, si se deschide larg acum... ca usa de la apartament. S-a rupt jmekeria aia, si nu stiu de unde sa achizitionez alta, si cum sa o schimb.
Bineinteles, ca tot DIY caut, adica o solutie sa mi-o repar singurel.

Cam astea ar fi bubele mele.

As mai avea o singura intrebare, referitoare la valoarea masinii.
As fi vrut sa o vand, dar nu stiu cat sa cer pe ea, sa nu fie nici foarte mult, nici foarte putin, asa ca va puteti da cu parerea.

Citroen C3, 1.4 diesel, Prod: decembrie 2004, 107.000 KM, 5 usi, AC, radio cd, comenzi pe volan, 2 locuri (modelul se numeste TRANSPORTER) are un gen de paravan in locul banchetelor, si ai loc in spate,... garla. Poti sa si dormi in spate lejer. Mentionez ca se pot monta scaune, si centuri, fara sa faci nici un fel de modificare. Sistemele de prindere exista. ca la modelul standard.
Pretul pe care as vrea sa il cer pentru masina, AS IS, este de 4300 de eur.
Cum vi se pare?

Multumesc pentru asistenta :)

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Vin 29-Mai-2009 11:31

salut.
De la un ĂŽncepĂŁtor sau novice:
1. Din câte am citit este posibil sã ai probleme cu caseta de direcÞie. Se spune cã au defect de fabricaÞie, sau etrierii de frânã (de fapt ºuruburile destrânse).

2. Vezi imaginea. Sunt niÂşte cabluri care la tine probabil au sĂŁrit din lĂŁcaÂş. trebuie desfĂŁcutĂŁ zona CD player-ului.
Imagine

3. Habar nu am. Poate pistonaÂşul este ĂŽnĂžepenit, schimbat garnitura.
4. Vezi imaginea. Trebuie datã jos masca de la uºã ºi vãzut efectiv ce Împiedicã Închiderea geamului. Posibil macara defectã. sau contact prost sau de loc (de verificat ºi butonul de deschidere/Închidere)
Imagine
Imagine

5. Vezi imaginea. La prima vedere eu zic cĂŁ e complicat, apeleazĂŁ la un "meÂşter popular".
Imagine
Unul nou costã 70 lei la reprezentanÞã.

bogdanhdi
simpatizant

ajutor.

Mesajde bogdanhdi » Mie 01-Iul-2009 03:27

Salut!
O sa incerc sa-ti zic ce stiu...
1. Problema cu zgomotul: daca toata bucsaraia si pivotaraia e ok, inseamna ca ai ceva probleme cu caseta de directie. O problema care practic e doar de zgomot infundat, troncanit, etc. Dak intradevar asta e solutia este simpla. Te duci la un service citroen si iti comanzi un O-ring care vine montat pe tirantul interior din dreapta al casetei. Bag mana in foc k zgomotul este mai puternic knd masina este virataa stanga si mai slab knd virezi dreapta. Solutia este una ieftina: vreo 15lei 4O-ring la pachet. De obicei au pe stoc. SE MONTEAZA UNUL SINGUR. Aceeasi problema am avut si eu. Zgomotul a disparut cam 70%. Pentru treaba asta trebuie sa apelezi la un service calumea, pt l tirantul trebuie pus EXACT la aceeasi infiletare dupa inerventie, altfel trebuie sa reglezi directia, si ustura buzunarul.... :)

3. S-ar putea sa fie probleme cu pistonasul... Cel mai bine ar fi sa schimbi etrierul, ar fi super, dar nu bag mana in foc k asta e... Poate ar fi bine sa faci si o aerisire a franelor...

4. ceva probleme la macaraua geamului, trebe dat panoul de usa jos.

5. este vorba de treptar usa format din tija si maciulia din interiorul usii. Le poti comanda la un service citroen. Dak sa rupt tija sigur iti trebuie si maciulia (practic acela e treptarul)

Pretu; e ok. Dak ii rezolvi hibele acestea poti sa ceri si mai sus umpik..

PS: problema unu nu e problema chiar. Doar k e deranjanta si e foarte naspa de adaugat acel O-ring

Stima, bafta la vanzare si rezolvarea problemelor.
Vand C5 2,0 HDi full-option, masina de reprezentanta 0743 493 922

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”