Rotatii/minut

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 11-Oct-2005 15:17

pai spuneam ca nu e bine sa mergi asa pentru ca te gindesti ca faci o economie de carburant si de fapt consumi mai mult si uzezi mai repede ambreiajul (care merge patinind in timp ce tu accelerezi, logic) si subansamble din motor pentru ca daca e subturat, motorul face un efort f mare si nici macar nu are o turatie care sa ii asigure o ungere corespunzatoare. simplu. cu bucatile de carne te prinzi tu daca te mai gindesti umpic :-)
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 11-Oct-2005 15:29

Arise scrie:Nu am inteles nimic... :?
Stiu ca nu e tocmai sanatos sa fac treaba asta, dar atunci cand am nevoie de un plus de viteza, "pişc" ambreiajul.
Pişc = a apasa usor pe ambreiaj, nu il calc total.

Sunt convins ca multi fac treaba asta cand de exemplu este nevoie de treapta I, si ei sunt in a II.

In legatura cu carnea... chiar nu inteleg.

E cu totul altceva treapta II fata de I, dar tu cand mergi la 40km/h cu a IV a e fortat rau de tot, macar da-i si tu a IV a pe la un 55-60 si nu o sa depasesti 3000 ture, si toata lumea va fi fericita :lol:

A I a e doar sa pleci dupa loc si atat.

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Mie 12-Oct-2005 11:54

Arise scrie:Nu am inteles nimic... :?
Stiu ca nu e tocmai sanatos sa fac treaba asta, dar atunci cand am nevoie de un plus de viteza, "pişc" ambreiajul.
Pişc = a apasa usor pe ambreiaj, nu il calc total.

Sunt convins ca multi fac treaba asta cand de exemplu este nevoie de treapta I, si ei sunt in a II.

In legatura cu carnea... chiar nu inteleg.

Faza cu ambreiajul piscat, lasa de dorit, ambreiajul, in principiu trebuie sa lucreze corect, adica , cursa pedalei sa fie totala, altfel o sa ai surprize neplacute, cea mai frecventa ar fi aceea ca viata ambreiajului, cu tot ce presupune el( disc, placa, rulment) se micsoreaza considerabil.

Carnea = multe injuraturi la adresa familiei, neamurilor si a stramosilor, bineinteles, toate la adresa ta. :wink:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 13-Oct-2005 07:35

Pai si de ce m-ar injura... ?

kata
pasionat

Mesajde kata » Joi 13-Oct-2005 09:07

de treci codrii de arama...

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 13-Oct-2005 10:02

Arise scrie:Pai si de ce m-ar injura... ?

Pentru ca daca schimbi in a 4-a la 28km/h, masina va accelera f greu si deci vei deranja pe ceilalti participanti la trafic deci vor incepe sa iti pomeneasca toate rudele apropiate......

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 13-Oct-2005 19:20

A treia o pot da de la 28 km!!! nu a patra! A patra o dadeam de la 40km/h.
Am incercat sa mai ridic viteza la care schimb, si intradevar consumul nu s-a modificat... 8)

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Vin 14-Oct-2005 08:31

Incearca sa schimbi vitezele undeva intre 2500-3200rpm si vezi ce se intampla.....sa ne spui si noua.
Cati km ziceai ca are citomobilul?!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 14-Oct-2005 09:34

Acolo la Pitesti nu are cine sa-l injure la ce trafic este. Un sfert comparat cu Bucurestiul.

BTW, a inceput iar nebunia de toamna-iarna pe Mihai Bravu :-& :-&

puiuradu
simpatizant

viteza maxima

Mesajde puiuradu » Dum 16-Oct-2005 23:19

Maximul la C4 1.4i este 6000 RPM, si este limitat electronic (in mers), adica 196km/h. Am incercat eu la vale in jos si nu a crescut mai sus de atat.
Pe drum drept s-a oprit la 176km, cu toate ca, specificatiile tehnice ne informeaza : viteza maxima constructiva 182km/h. .. poate isi mai da drumul ..

mars2k scrie:Ma adaptez si eu la o anumita parte a audientei, ce sa fac...
Din cate vad, exista oameni care [aparent] nu pot sa inteleaga ca 2 motoare de acelasi tip,
montate pe 2 masini diferite, la aceeasi viteza a masinii, pot avea turatii diferite...

Acum te rog fii amabil si explica-mi ce e "mai mult decat eronat" in afirmatia:
"Daca C4 1.6i, cu pneuri de 205/55 R16,
are la 1000 RPM (in treapta a 5-a) viteza de 32.06 km/h,
inseamna ca la 6000 RPM (tot in treapta a 5-a) va avea 192.4 km/h".

kata
pasionat

Mesajde kata » Lun 17-Oct-2005 08:32

nu-si mai "da drumul", iti spun eu...atata poate.

numai ca, poate "drumul drept" de care mentionezi a fost usor in panta (cu un unghi suficient de mic incat sa nu-l sesizezi) si poate au mai existat si alti factori care sa ingreuneze inaintarea automobiluluit (vant, sarcina mare,..)...

cel mai bun exemplu e pe dn1, portiunea dintre ploiesti si campina, unde eu pe sensul ploiesti - campina cu greu am ajuns la 195, iar la intoarcere cu acelasi efort la 210 (vorbim de indicatia la bord).

puiuradu
simpatizant

raspuns

Mesajde puiuradu » Lun 17-Oct-2005 14:17

Poate mai mult !!! ... si chair va putea.

Drumul drept pe care am facut testarea a fost A1 Bucuresti- Pitesti - Bucuresti, viteza maxima prinsa fiin 176.

Pe A2 Bucuresti-Slobozia, viteza maxima a variat intre 174 si 182 pe distantza de 50 de km. Deci pe drum perfect drept ar fi pe la mijloc 176-177. Caci 50 de km de Autostrada nu pot fi toti la vale sau toti la deal, si vand nu era de loc , nu se misca nici o frunza din nici un copac.

Am fost la ATS si mam plans ca nu prinde viteza maxima, si mi-au zis ca e limitat din ECU la o anumita turatie, dar dupa garantie pot sal delimitez si o sa mearga mai tare, .intradevar daca poate.

kata scrie:nu-si mai "da drumul", iti spun eu...atata poate.

numai ca, poate "drumul drept" de care mentionezi a fost usor in panta (cu un unghi suficient de mic incat sa nu-l sesizezi) si poate au mai existat si alti factori care sa ingreuneze inaintarea automobiluluit (vant, sarcina mare,..)...

cel mai bun exemplu e pe dn1, portiunea dintre ploiesti si campina, unde eu pe sensul ploiesti - campina cu greu am ajuns la 195, iar la intoarcere cu acelasi efort la 210 (vorbim de indicatia la bord).

kata
pasionat

Mesajde kata » Joi 20-Oct-2005 08:50

puiuradu scrie:Am fost la ATS si mam plans ca nu prinde viteza maxima, si mi-au zis ca e limitat din ECU la o anumita turatie, dar dupa garantie pot sal delimitez si o sa mearga mai tare, .intradevar daca poate.

mai nea puiu,

limitarea de turatie exista intr-adevar, da' tu in nici un caz nu ai ajuns la acel prag cu a 5-a (chiar si dupa calculele lui mars2k), si nici nu ai cum sa ajungi la ea...decat poate daca te cu masina pe partia de ski.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”