Citroen BX 19RD Break 1986
Moderator: Echipa Tehnica
- abarth_mcm
- pasionat
deocamdata i-am pus altele mai bune
(intre aripa si semnalizator i-am pus si o garnitura neagra de cauciuc..vine f bine asa, o sa fac si o poza sa vedeti)
e de retinut ca se gasesc insa la un pret cat de cat ok
Eu am vazut la multe BX-uri semnalizatoare noi si de aceea eram curios..
apropo de faruri..stiu ca exista o solutie de polishat sticla de faruri, nu?Am vazut pe cineva cu un passat care freca de zor la faruri si chiar s-a observat diferenta.
Ati folosit astfel de solutii? Cred ca o sa imi iau pt ca la una din sticle exista cateva puncte minuscule (greu observabile) care nu au iesit la spalat

e de retinut ca se gasesc insa la un pret cat de cat ok

apropo de faruri..stiu ca exista o solutie de polishat sticla de faruri, nu?Am vazut pe cineva cu un passat care freca de zor la faruri si chiar s-a observat diferenta.

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
se gasesc tot felu de solutii pentru geam sau plastic ! si eu trebuie sa iau pentru geamuri
insa nu stiu exact pret
referitor la faruri... ai cumva vr`unu cu oglinda proasta... dar sticla cibie sa fie cu tenta alba? , eu momentan am cu tenta galbuie

referitor la faruri... ai cumva vr`unu cu oglinda proasta... dar sticla cibie sa fie cu tenta alba? , eu momentan am cu tenta galbuie

TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
- abarth_mcm
- pasionat
Nu...celelalte au si ele hibe la sticle atinse de pietricele.. oglinda..de aceea le-am si schimbat
. Practic le-am pus de pe o masina pe alta.
S-ar putea sa iasa cu solutie din aceea..insa trebuie studiat ce sa luam pt a nu da banii degeaba.
totusi..sticla galbuie?sa nu fie cumva afumata(zic si eu)..nu am mai vazut galbuie..
am si eu unele galbui dar afumate(in nicun caz nu au fost din fabrica galbui cele pe care le am eu)

S-ar putea sa iasa cu solutie din aceea..insa trebuie studiat ce sa luam pt a nu da banii degeaba.

totusi..sticla galbuie?sa nu fie cumva afumata(zic si eu)..nu am mai vazut galbuie..

- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
Am schimbat cochilia astazi la bord(era un pic decolorata) si am observat cateva diferente intre o ochilie gri si una neagra:
-cea neagra se prinde cu piulite pe care le dai fff usor jos.
-cea gri e prinsa cu niste tampenii de cleme pe care le dai extrem de greu jos.
-cea neagra mai are un surub care prinde bordul(ceasurile) si astfel nu vibreaza deloc spre deosebire de cea gri pe care o aveam.
-nu se potriveste butonul de stergator ( o sa vad ce fac)
Cam astea ar fi diferentele.. cochilia gri e facuta in mai 1986 (asa scrie pe ea si corespunde luna cu data de fabricatie a masinii , adica mai 1986)
cochilia neagra e facuta in 1988 (am uitat sa ma uit la luna inscrisa pe ea)
-cea neagra se prinde cu piulite pe care le dai fff usor jos.
-cea gri e prinsa cu niste tampenii de cleme pe care le dai extrem de greu jos.
-cea neagra mai are un surub care prinde bordul(ceasurile) si astfel nu vibreaza deloc spre deosebire de cea gri pe care o aveam.
-nu se potriveste butonul de stergator ( o sa vad ce fac)
Cam astea ar fi diferentele.. cochilia gri e facuta in mai 1986 (asa scrie pe ea si corespunde luna cu data de fabricatie a masinii , adica mai 1986)
cochilia neagra e facuta in 1988 (am uitat sa ma uit la luna inscrisa pe ea)
- abarth_mcm
- pasionat
e..am vopsit si baruta de la dedesubtul barei (prinsa in nituri pop tocmai pt a tine bara stransa..e un pic rupta) in negru mat pt ca era argintie sinu se asorta.
cam asa arata masina acum fata masinei ..
Stiu..trebuiesc alte proiectoare... O sa caut altele. Deocamdata cele de pe masina isi fac treaba bine avand becuri Philips.
cam asa arata masina acum fata masinei ..

Stiu..trebuiesc alte proiectoare... O sa caut altele. Deocamdata cele de pe masina isi fac treaba bine avand becuri Philips.
- abarth_mcm
- pasionat
ma gandeam eu sa vopsesc si acolo..dar nu stiam cum o sa arate
app, stie cineva daca se potrivesc pe BX jante de aliaj originale de Ford Fiesta (prin '94 fabricata)? Nu de alta..dar am gasit unele in stare foarte buna la un amic si nu cred ca ar cere mult pe ele..astfel ca m-ar tenta fiind la bani putini. Eram grabit azi, dar le probez eu

app, stie cineva daca se potrivesc pe BX jante de aliaj originale de Ford Fiesta (prin '94 fabricata)? Nu de alta..dar am gasit unele in stare foarte buna la un amic si nu cred ca ar cere mult pe ele..astfel ca m-ar tenta fiind la bani putini. Eram grabit azi, dar le probez eu

da foarte bine
!
nu merg jantele dupa ford...
1. au et prea mare(e posibil sa mearga dar o sa arate ciudat.. bagate inauntru!)
2. gaura de centrare la ford este mult mai mare si necesita inel de centrare ! (alti bani alta distractie)

nu merg jantele dupa ford...
1. au et prea mare(e posibil sa mearga dar o sa arate ciudat.. bagate inauntru!)
2. gaura de centrare la ford este mult mai mare si necesita inel de centrare ! (alti bani alta distractie)
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade
- abarth_mcm
- pasionat
- abarth_mcm
- pasionat
ar fi o investitie mult prea mare...pentru ca am cauciucuri noi pe masina cumparate de mine de la michelin romania...
oricum, toate se vor intampla cand mai strang niste banuti..pana atunci zic pas cam la tot (doar tot asa sa pice unele din cer
)
a..si nu cred ca mi-ar incapea in spate drepta (aripa e un pic impinsa spre roata si nu stiu cum o sa o trag..fiind doar partea de jos de sub bandou impinsa..nu e vizibil, dar sigur mi-ar afecta daca as pune roti mai mari..
oricum, toate se vor intampla cand mai strang niste banuti..pana atunci zic pas cam la tot (doar tot asa sa pice unele din cer

a..si nu cred ca mi-ar incapea in spate drepta (aripa e un pic impinsa spre roata si nu stiu cum o sa o trag..fiind doar partea de jos de sub bandou impinsa..nu e vizibil, dar sigur mi-ar afecta daca as pune roti mai mari..
- abarth_mcm
- pasionat
masina va suferi o schimbare de bord (voi schimba absolut tot bordul punand unul negru)...voi reveni cu poze de indata ce voi monta totul la loc..deocamdata am demontat ieri
nu e chiar asa e greu de dat jos..sper sa nu fie greu la montaj
Oricum, cred ca masina isi va schimba aspectul avand bordul negru..mocheta neagra si scaune bombate
app...are cineva cochilia cu ceasurile care sa fie perfect functional?(ma refer sa mearga toate beculetele si sa fie modelul cu ceas cu quartz...)

app...are cineva cochilia cu ceasurile care sa fie perfect functional?(ma refer sa mearga toate beculetele si sa fie modelul cu ceas cu quartz...)