Citroen BX 19RD Break 1986

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 30-Iun-2009 18:47

ce am dezmembrat am pus la loc oricum. :wink:
consider ca o masina intreaga si mai ales in stare de functionare se pastreaza mult mai bine precum una descompletata.

dar ce piese te intereseaza?
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 30-Iun-2009 19:23

amandoua planetarele.. doar daca sunt groase! imi e teama ca daca maresc presiunea in turbina le trosnesc p`astea normale! si cutia.. dar momentane ok asta!
oricum dau la schimb piese.. ca doar am sa`mi pun si`n cap :lol:
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 30-Iun-2009 21:45

OK.
Daca vrei, o sa ma interesez pentru ca stiu pe cineva care are piese de BX. De fapt are cateva BX-uri si Xantii aduse de afara(erau in super super stare) pe care le-a demontat. Pot sa dau o fuga in weekend sa intreb .

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 30-Iun-2009 21:46

Deocamdata pe a mea nu o dezmembrez. Iau doar ce imi trebuie si pun la loc.Si oricum, ma tenteaza sa ii pun motorul cand o sa am ceva bani pt kit distributie si kit ambreiaj..
plus ca am nevoie de masina sa merg cu ea i nu prea imi permit sa stea fie chiar si cateva zile :cry:

Dar daca imi va trebui ceva urgent la masina, te anunt si facem vreun schimb.
Oricum ma interesez la amicul asta al meu...poate ai noroc de un pret f bun... :roll: O sa trec pe la el...uneori am luat piese ieftine...alteori nu...depinde..

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 01-Iul-2009 05:31

ok ms :) cand te hot cu kitu iti dau o oferta de piese ;) sigur e mai ok decat peste tot :wink:
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Dum 05-Iul-2009 18:19

Imagine

alta viata cu bordul negru

Imagine

acum nu mai se aude nimic in bord zonganind, chiar daca e diesel 8)
am prins bordul f bine. Oricum, bordul tip negru e mult mai bine facut ca cel gri :!: si mai rezistent de altfel.

am migalit ceva timp pana sa il schimb cu totul, mai ales ca am vrut sa il pun cat mai bine...

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 08-Iul-2009 18:56

noi achizitii pentru citroen.
:twisted:

Imagine
filtru de ulei romanesc cu hartie nemteasca :wink: e cam cel mai bun filtru care se gaseste pe piata pentru BX !adevarul e ca nu se mai fabrica, iar pe stoc mai erau doar 3 bucati din acesta cu hartie nemteasca:( cele cu hartie romaneasca erau mai multe si mai ieftine

Imagine

ulei LHM plus - Halvoline, facut in Olanda. A mai folosit cineva asa ceva? :roll:

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 08-Iul-2009 19:37

abarth_mcm scrie:ulei LHM plus - Halvoline, facut in Olanda. A mai folosit cineva asa ceva? :roll:

Este Valvoline. Eu folosesc ulei motor Âşi LHM de la aceast producĂŁtor.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 08-Iul-2009 19:42

scuze de eroare..am scris eu gresit :oops:
Nu prea am vazut prin comert si de aceea intreb. Eu l-am cumparat de la cineva care a avut BX si a ramas cu uleiul nou. Nu aveam nevoie urgenta de el, dar niciodata nu se stie.I-am dat 80 de lei pe cei 4 litri..nu stiu cat costa la magazin aceasta marca de ulei lhm.
.Banuiesc ca se poate amesteca cu cel de la OMV in caz de nevoie.

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 08-Iul-2009 20:04

Se amestecã. Este mai scump În comerÞ faÞã de cÎt ai dat tu.

CRYsti
pasionat

Mesajde CRYsti » Mie 08-Iul-2009 20:38

este 28 ron litrul. Eu d-asta folosesc
Citro, citro citro

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mie 08-Iul-2009 21:43

De mai bine de 2 ani, Valvoline a schimbat culoarea bidonului si designul etichetei pt. LHM-ul produs de ei. Poate parea aiurea, dar si LHM-ul are un termen de valabilitate, in jur de 5 ani. Verifica data de fabricatie la ce ai achizitionat.

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 08-Iul-2009 21:49

M-am uitat, e in 2006 facut.
Da..asa e, are 5 ani termenul de valabilitate :wink:
Nici eu nu stiam ca are termen de expirare pana cand nu am vazut pe aceste bidoane de ulei inscris termenul de expirare :lol: E chiar tare faza asta ca expira lhm-ul..dar chiar asa scrie :shock: O sa ma uit si pe bidoanele de la omv sa vad daca ei precizeaza astfel de lucruri.

Deci uleiul are 3 ani si ceva vechime... Pana expira (aproape doi ani) sa nu am nicio problema de hidraulica la masina chiar ar fi o chestie. :razz:
Totusi fix de un an si jumatate nu am mai avut nicio scurgere de ulei. (Doamne ajuta si asa sa fie pe parcurs)

retro
pasionat
Masina: Xantia II 1.8i 16v
2: C5 II 2.0i

Mesajde retro » Mie 08-Iul-2009 22:03

Sa-ti ajute Dumnezeu! La cat te straduiesti si la cata pasiune pui...

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mie 08-Iul-2009 22:16

Pai ma stradui si eu in limitele posibilitatilor tehnice si materiale pe care le am in a imi face masina sa mearga in primul rand cat mai bine si sa arate pe masura... iar cand am luat masina nici nu stiam ce e aia sfera de exemplu...iar cam toate operatiile la masina le-am facut eu, dar mai ales tata care e inginer mecanic..
Citronelul merge bine, insa intotdeauna mai e ceva de facut la o masina veche. Multi nu au facut NIMIC la ele si de aceea au ajuns multe sa fie abandonate, etc. Nu sunt masini proaste, dar merita un pic de atentie.Sunt ferm convins ca in stadiul in care e acum, citroenul meu ar merge inca 5 ani(poate ca exagerez dar stiu ce e in masina :!: ) fara sa ii faci mai nimic in afara de ceva consumabile :!: Dar e bine sa o intretii la timp pt ca altfel mai bine de dispensezi de ea....

Azi am constatat ca am o sfera descarcata sau sparta pe spate... :mad: M-am apasat de curiozitate pe masina in stanga spate si e aproape lemn.(lansajul e f prost si te lasi greu pe masina) Pe dreapta spate are lansaj foarte bun, iar pe fata nu sunt probleme: am sfere noi. Dubios e ca in mers nu am sesizat vreo schimbare :roll: :roll: :roll:
Intrebarea mea: se pot pune la break pe spate sfere de 400 in loc de 500? (le iau de la cealalat masina). Eu cred ca se pot pune, mai ales ca eu nu car nimic cu masina, fiind doar doi pasageri maxim in ea .

Urmatoarea operatie ar fi schimbatul bratelor pe spate. Le schimb cu totul pt ca nu cred ca as rezolva doar cu rulmenti schimbati. (se aud si niste zgomote ciudate pe acolo , iar din cilindrii nu e sigur acel zgomot pt ca sta sus de spate cred ca mai bine de o sapt in conditiile in care nu am dozator nou) Bine ca la cealalta masina stau rotile drepte si nici nu se aude vreun zgomot :)

Înapoi la “Masina mea”