De fapt intrebarea ar fi,cu care tip de benzina vi se pare ca masina "trage" mai bine ( acceleratie , reprize ) ?
Eu folosesc Alto 101 de la Rompetrol,iar inainte foloseam benzina de 98 tot de la Rompetrol.Am mai folosit si omv carrera 100,dar doar cativa litri si aceasta o singura data.
Multumesc anticipat.
Care benzina vi se pare mai buna ?
Moderator: Echipa Tehnica
Care benzina vi se pare mai buna ?
Esentele tari se tin in sticlute mici.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
o chestie ii clara: la motorul tau nu merita sa folosesti benzina respectiva. Din cate am vazut, marea duda din benzina alto este cifra octanica ridicata, ceea ce pe tine nu te avantajeaza deloc. Cifra octanica ridicata este folositoare in cazul in care ai un motor special conceput sa functioneze cu acest tip de benzina. ideea este sa se faca o compresie mai mare pentru a spori performantele motorului. In cazul in care ai un motor standard, totul va functiona ok dar nu vei avea beneficii.
Pe de alta parte, daca la un motor cu o compresie mai mare si pentru care se recomanda, sa zicem, cifra octanica 98 se pune benzina de 95 sau mai slab, apare autoaprinderea care poate dauna grav motorului, printre efecte numarandu-se si comsumul mai mare de carburant.
Verifica ce benzina e recomandat pentru masina ta (probabil cu cifra octanica 95) si foloseste de aceea. nu are rost sa dai bani pe benzina scumpa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating
Pe de alta parte, daca la un motor cu o compresie mai mare si pentru care se recomanda, sa zicem, cifra octanica 98 se pune benzina de 95 sau mai slab, apare autoaprinderea care poate dauna grav motorului, printre efecte numarandu-se si comsumul mai mare de carburant.
Verifica ce benzina e recomandat pentru masina ta (probabil cu cifra octanica 95) si foloseste de aceea. nu are rost sa dai bani pe benzina scumpa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating
"If in doubt, flat out!"
Eu din cate stiu e asa (de pe un alt forum)
"Benzina cu cifrã octanicã mare ajutã motoarele cu raport de compresie mare ºi/sau supraalimentate cu control electronic al aprinderii sã dezvolte În siguranÞã toatã puterea de care sunt capabile."
Aygo/C1/107 au 10.5:1 rap de compresie, deci trebuie benzina cu co mare.
In carte zice asa: minim 95, si 98. Apai la noi 100 = 98, deci bag ce se recomanda. Si se simte.
21K km in momentul de fata am la Aygo. Un singur plin a fost cu benzina de 95 (am zis sa vad) iar in rest, 20.500 km am bagat DOAR Carrera 100.
Din ce am vazut cu 95: e lenesa, trage mult mai prost, automat ii dau in gura sa fuga cum sunt obisnuit => scot consum de 8% in oras fata de 6.5% cat scot cu carrera 100 (la mers sportiv, la normal scot 6%), iar toba sport se aude infect. Cred ca daca bag benzina de 95, pot sa ii dau jos amortizorul, ca abia se mai aude. Peste 3000 rpm e varza acceleratia.
Benzina de 95 e buna daca vrei sa mergi loganeste - a treia la 30 la ora.
"Benzina cu cifrã octanicã mare ajutã motoarele cu raport de compresie mare ºi/sau supraalimentate cu control electronic al aprinderii sã dezvolte În siguranÞã toatã puterea de care sunt capabile."
Aygo/C1/107 au 10.5:1 rap de compresie, deci trebuie benzina cu co mare.
In carte zice asa: minim 95, si 98. Apai la noi 100 = 98, deci bag ce se recomanda. Si se simte.
21K km in momentul de fata am la Aygo. Un singur plin a fost cu benzina de 95 (am zis sa vad) iar in rest, 20.500 km am bagat DOAR Carrera 100.
Din ce am vazut cu 95: e lenesa, trage mult mai prost, automat ii dau in gura sa fuga cum sunt obisnuit => scot consum de 8% in oras fata de 6.5% cat scot cu carrera 100 (la mers sportiv, la normal scot 6%), iar toba sport se aude infect. Cred ca daca bag benzina de 95, pot sa ii dau jos amortizorul, ca abia se mai aude. Peste 3000 rpm e varza acceleratia.
Benzina de 95 e buna daca vrei sa mergi loganeste - a treia la 30 la ora.
:)
48k km continuu 98 de la MOL. Un singur sau 2 plinuri maxim de 95 in rest doar 98 de la MOL. Nu conteaza cat consum, sport in oras sau nu, dar mie imi place cum trage.
Cateva imbunatatiri:
- jante MAK Fever-5R (vara);
- jante MAK Audace Mirror (iarna);
- becuri Osram Ultra Life (puse pe 07 Mai 2012)
ultima data cand am venit de la mare, am luat-o din Mangalia pe drumul spre Negru Voda-Cochirleni, care iese in capatul autostrazii in sensul giratoriu de la Cernavoda. drumul e destul de prost, s-au reparat gropile dar sunt multe denivelari. totusi, ca si configuratie e absolut superb: urcusuri, coborasuri, ace de par, prapastii etc. pe anumite portiuni am facut raliu: n-am lasat-o sub 5000RPM, in unelee curbe cred ca ridicam roata din interior de pe asfalt. a fost super, incercati drumul asta. e BETON! pacat ca e cam prost.
:)
XENON pe vremea cand consumam un pic mai putin, am luat-o si eu pe cochirleni, dar nu ca sa ma plimb ci ptr ca iesirea de pe autostrada spre constanta era blocata de la ultimii 3km de autostrada. Pe vremea aia, drumul era destul de liber, dar erau vreo 5-8km de piatra alba mica in loc de asfalt. Totusi am putut observa sate in care copii se jucau pe mijlocul strazii ptr ca vad rar masini si alte d-astea. Mi-am propus sa nu o mai iau pe acolo, decat Doamne fereste sa fiu in aceeasi situatie.
Cateva imbunatatiri: