buna am ceva probleme la puntea de spate. Rotiile nu stau drept si freaca de aparatoarele de noroi, in plus de asta in partea stanga la denivelari se aude un zgomot foarte uran de parca "s-ar fi rupt ceva din tabla si la fisura se freaca " dar de fapt nu stiu ce are.
Ce pot sa fac ? Este nevoie sa schimb oare toata puntea de spate? sau poate scap mai usor? Va rog daa puteti sa ma ajutati cu ceva tutorial unde asi putea invata cate ceva despre cum sa schimbi puntea de spate si de ce trebuie sa tii cont. Si diverse pareri sunt binevenite. Multumesc anticipat.
P.S. Am un XM '91 2100 TD
puntea de spate
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
putea de spate nu are nimic, ai probleme cu rulmentii de la brate; am inteles ca exista si cazuri extrem de rare cand se indoaie puntea, dar eu personal nu am pomenit asa ceva; problema la tine sunt rulmentii bratelor spate; au asemenea uzura incat bilele s-au spart si s-au incalecat, si de aceea trosnesc;
bratele spate trebuiesc demontate, si inlocuiti rulmentii, impreuna cu simeringurile de etansare; se pot cumpara si separat pe componente, si set complet de reparatie (un rulment e cam 50 de lei si iti trebuiesc 4 pe masina, iar un set de reparatie ce contine 2 rulmenti, 2 simeringuri, tubul si prezonul costa cam 200 de lei si ai nevoie de 2 seturi pe masina); problema este ca daca s-a mers foarte mult asa, saiba de la simering a sapat in brat, si trebuie rectificat acolo; cel mai corect in cazul tau cred ca ar fi sa te apuci sa pregatesti bratele de la cealalta masina si sa le pui direct pe alea; MARE ATENTIE: sa lasi senzorii de abs acolo, pt ca daca incerci sa ii scoti din brat ii faci praf; schimbi bratele cu tot cu senzori;
bratele spate trebuiesc demontate, si inlocuiti rulmentii, impreuna cu simeringurile de etansare; se pot cumpara si separat pe componente, si set complet de reparatie (un rulment e cam 50 de lei si iti trebuiesc 4 pe masina, iar un set de reparatie ce contine 2 rulmenti, 2 simeringuri, tubul si prezonul costa cam 200 de lei si ai nevoie de 2 seturi pe masina); problema este ca daca s-a mers foarte mult asa, saiba de la simering a sapat in brat, si trebuie rectificat acolo; cel mai corect in cazul tau cred ca ar fi sa te apuci sa pregatesti bratele de la cealalta masina si sa le pui direct pe alea; MARE ATENTIE: sa lasi senzorii de abs acolo, pt ca daca incerci sa ii scoti din brat ii faci praf; schimbi bratele cu tot cu senzori;
-
- pasionat
punte spate
Daca doresti poti veni la Bacau ca Harghita nu e departe de Bacau si intro zi i-ti inlocuesc eu rulmentii pe spate la brate.Costa pentru ambele brate cu tot cu piese si manopera 600 Ron.Numai ca eu lucrez cu programare.Pentru informare ma gasesti la Nr. 0744 864606
puntea de spate
sal am reusit sa schimb pana la urma puntea de spate cu totul, asa mi s-a parut mai simplu decat sa schimb numai rulmentii. Sunt numai patru suruburi si cinci conducte care daca ai noroc se desfac usor si se poate inlocuii puntea cu totul.
Oricum multumesc pentru sfaturi si oferte
P.S. puntea mea fusese sudata o data, asta fiind unul din principalele motive pentru care am ales sa schimb puntea cu totul.
Oricum multumesc pentru sfaturi si oferte

P.S. puntea mea fusese sudata o data, asta fiind unul din principalele motive pentru care am ales sa schimb puntea cu totul.
-
- pasionat
xm
At-i facut foarte bine ca at-i inlocuit si puntea cu tot cu brate , avind puntea sudata