oare se vor sfarsi vreodata problemele la Citroen???

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

George Ivascu
simpatizant

oare se vor sfarsi vreodata problemele la Citroen???

Mesajde George Ivascu » Mie 01-Iul-2009 21:47

Deja dupa un an de condus C4-ul pot spune ca m-am saturat!!!!
Probleme.....probleme.....si numai probleme.
Totul a inceput cu axul volanului care trebuie schimbat pina in 20.000 de km
Apoi stopul dreapta spate care este aburit
Normal ca la ATS e nevoie de numai putin de 3 saptamani pt a schimba un ax de volan ( in prealabil termenul a fost de 7-10 zile )
SI ACUM MARE SURPRIZA:
Buretele de la scaun e crapat pe o dist de vreo 5 cm( pe spatar ATENTIE )
si nu am decat vreo 82 de kg ( si nici nu am facut precum tarzan prin masina ) + tapiseria ( faimoasa tapiserie de velour pt care am platit ceva bani in plus) sa constat ca a inceput sa se roada in zona manerului de reglare lombara .
IN plus atunci cand ploua si mai folosesc senzorul de plaoie , uneori uita sa se mai opreasca si prind stergatoarele o viteza de mai mai sa zboare de pe masina. Viner o sa ma duc sa schimb axul de la volan si stopul si o sa prezint si problema scaunului.
Tare sunt curios ce explicatie pur inginereasco-frantuzeasca o sa primesc de la " adevaratii doctori " de la ATS!!!!

tibotib
pasionat

Mesajde tibotib » Joi 02-Iul-2009 05:50

Vezi ca mai este cineva pe forum cu aceeasi problema la scaunele de la C4,poate va sprijiniti in demersuri...
Succes!

joeadrianblack
pasionat

?!?

Mesajde joeadrianblack » Joi 02-Iul-2009 21:21

Asta cu aburitul stopului dreapta nu prea inteleg... adica problema e prezenta si la mine DAR eu am o crapatura de 7 cm pe stop... si pp ca aceasta crapatura e motivul, dar la tine daca stopul nu are crapaturi, atunci de la ce e aburit ?!?

oare ai si tu o crapatura in stop despre care nu stii?

George Ivascu
simpatizant

Problemel s-au rezolvat

Mesajde George Ivascu » Sâm 04-Iul-2009 21:26

Normal ca nu am crapaturi pe stop
Pur si simplu daca nu e etans prinde aer si se abureste.. E SIMPLU!!!!
Am schimbat ieri tot ce era de schimbat
Problema scaunului insa ........pffffffff e dura de tot
Mi-au spus ca trebuie sa faca poze si sa trimita la reprezentanta ( care o mai fi si aia ???? )
Apoi de acolo se trimit in Franta la Citroen si aia vor hotari ce si cum
Dar... e clar ca....este foarte probabil sa vand eu masina pina decid aia...
Si inca o chestie TARE DE TOT:
Pe linga stailpul din fata ( linga parbriz ) sunt 2 ornamente din plastic care sunt fixate in clipsuri.
Unul din el sta mai ridicat de varf si normal ca i-am spus tipului la receptie sa se uite baietii si la chestia aia. RASPUNSUL:
STAI LINISTIT CA LA TOATE SE DESPRINDE IN PARTEA DE SUS. TOATE STAU ASA .... NU AVEM CE SA LE FACEM!!!!!
Dom'le la ASA MARCA - - - ASA RASPUNS BRAVO LOR!!!!
Si la final :
Plimbandu-ma pe acolo vad UN C6 care era o adevarata splendoare.
A-mi spune unul : e masina ambasadorului Frantei la Bucuresti. Buuuun!!!
Si apoi deschide portbagajul sa puna niste accesorii.
Sa lesin linga masina: PAI SA VEDETI FRATILOR SUDURI LA BALAMALELE DE LA PORTBAGAJ - CA SI BUNICAMIO SUDA MAI FINUT CRED!!!!
Pai e posibil frate la o maisna de 60.000 de euro sa vezi asa ceva??????Pai macar ca puneau niste capace pe balamalele alea sa nu se mai vada sudurile alea grosolane care te faceu sa te intrebi: OARE SUNT SANATOS LA CAP SA DAU BANII ASTIA PE ASA CEVA???
Daca la 60.000 de euro vezi asa ceva ce sa mai vb de amaratul meu de C4????
FARA COMENTARII!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 05-Iul-2009 10:03

explicatiile celor de la ats numai frantuzesti nu sunt...sunt pur si simplu facute dupa mentalitatea lui tariceanu...
si spun asta pt ca cei de la ats nu au nicio legatura cu repararea masinilor...am experimentat personal, defectiuni pe care le-au declarat reparabile doar prin schimbarea unui bloc intreg, le-am reparat eu schimband cateva nimicuri...

din pacate si la alte reprezentante citroen se intampla lucruri de tipul asta...

oricum, ideea e ca daca vei intra pe forumuri ale altor marci, ai sa vezi ce tipa si cei de acolo de problemele lor...
nu mai departe de acum cateva zile, un amic cu un a6 nou plangea ca mai avea putin si se ineca in masina....

in ceea ce priveste senzorul de ploaie, verifica daca stergatorul nu lasa dare in zona senzorului care se afla sub oglinda, pt ca daca e asa, e normal sa nu se mai opreasca...

e putin probabil sa se defecteze acel senzor doar pana la urmatoarea folosire...

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 05-Iul-2009 12:27

si atunci, logic vorbind... nu mai bine iti cumperi o masina 2nd hand iesita din garantie (vechime 3-4 ani) la jumate pretul uneia noi si te duci tu la un service la care vrei tu?
"If in doubt, flat out!"

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 05-Iul-2009 13:18

exact asta a fost situatia mea...
am cumparat in mai 2005 o masina care avea 1.6 ani vechime si pe care am luat-o la 10500 euro desi ea a costat 24 000...

bineinteles ca am reparat-o la ce service am vrut eu, dar mai mult mi-am facut-o singur...asta poate si pt ca nu am avut probleme majore...

joeadrianblack
pasionat

...

Mesajde joeadrianblack » Dum 05-Iul-2009 17:17

si asta e cu doua taisuri... degeaba cumperi o masina SH daca nu stii deja (sau pierzi foarte mult timp si bani cautand) un service OK. Eu de ex. am cumparat tot asa un SH de 2 ani la 35% din pretul de lista, noroc ca inca n-am avut probleme majore, si a fost inca OK la ATS... dar si eu sunt in continuare in cautarea unui service mic, 4 - 5 oameni, cu care sa poti vb, sa te asculte, sa nu te fure prea rau, sa puna piese originale... (suna ca un vis de vara :(

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Dum 05-Iul-2009 18:28

hai sa fim seriosi.. nu iti iei un bx din 80 daca stai in comuna nustiucare si nu ai un service pe o raza de 100 de km.
"If in doubt, flat out!"

adrian_emil
pasionat

Mesajde adrian_emil » Dum 05-Iul-2009 19:09

oare se vor sfarsi vreodata problemele la Citroen??? --- intrebarea ta....
NICIODATA....!!!!........parerea..mea....

teddygal869
pasionat

Mesajde teddygal869 » Dum 05-Iul-2009 22:23

din intamplare am ajuns sa citesc acest topic si vreau sa ii spun lui george cateva de pe sufletul meu. Daca vrei perfectiune atunci fa-ti-o singur nu te plange de niste amarate de suduri de pe portbagaj de la un C6 ca nu sudurile alea fac masina sa fie masina ci motorul cum merge si comfortul. din cauza unor oameni de genul tau trebuie sa dea cei din ATS din umeri, si mi se pare normal ca unor nemultumiti ca tine sa li se faca treaba de mantuiala. de ce? pt ca se satura si dansii de fitosi ca tine. am ajuns sa ma cunosc bine cu cei din cluj si crede-ma ca sunt niste simpatici de oameni dar in acelasi timp satui de figurile ce le au oamenii ca tine in cap. Crede-ma stiu C4 la 200.000 de km care a venit in service la 180.000 ca i s-au ros presurile din interior originale vai doamne si cand au scos baietii presurile puteai scoate cu lopata jegu din ea. Ce sa mai vorbesc ca la acelasi domn cu C4 in cei 200.000 km i s-au schimbat 4 genti si multe altele pe masina si tot el era cel nemultumit si cu figuri in cap. asa ca mai scuteste-ne de stopurile tale, si ca vai doamne ti s-a ros tapiseria. NORMAL ca ti s-a ros si la 85 de kg pe care le ai daca te fatzai prin ea ca un c()i in caldare. si daca imi iau avertisment sau ban pt ce zic acum o meriti pt ca asa poate mai stai sa te gandesti inainte sa te ia gura pe dinainte. Nu te mai astepta ca la 16.000 - 20.000 de euro cat ai dat pe acel C4 sa te tina o viata intreaga. te va tine 1-2-3 ani dupa care o vinzi si iei alta. sunt masini care au de 10 ori pretul alei tale si au probleme de 5 ori mai mari si acei oameni nu se plang atat cat te plangi tu. Imi cer scuze fata de restul colegilor de pe forum dar nu m-am putut abtine cand vad oameni de atata cultura, atata experienta de viata, si atata profesionalism in ei. ca si ultim cuvant daca esti chiar atat de nemultumit de calitatea citroen-ului c4 du-te in garaj si fa-ti masina poate stii tu la banii aia si la experienta ta vasta sa faci o masina mai buna

teddygal869
pasionat

Mesajde teddygal869 » Dum 05-Iul-2009 22:25

mbc a zis-o putin mai subtil decat mine

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 05-Iul-2009 23:10

singurul fel in care se vor sfarsi problemele este sa mergem cu trenul si cu autobuzul; atunci nu vom mai avea nici o bataie de cap. uff... si ce bine era inainte, te durea in basca de asemenea probleme, puteai sa iesi linistit la iarba verde si sa te simti bine, fara sa duci grija fierului din dotare, care in marea majoritate era o dacie cu 8 kile de chit pe ea si cu cauciucurile lubenita;
nu am nimic cu nimeni, nu vreau sa critic felul nimanui de gandire, dar... ca sa stai stresat ca s-a stricat masina, mi se pare o prostie; ai garantie, mergi la garantie; nu vor sa rezolve, scandal si judecata; nu ai garantie, o faci din buzunar si gata; nimeni de la service nu va sari in sus de bucurie sa rezolve diverse probleme pe garantie, toti vor incerca sa scoata clientul vinovat pentru utilizare necorespunzatoare; asta este politica tuturor importatorilor, si nu numai a lor; uitati-va la asigurari, ca se uita sa dea cat mai putin la daune si sa repare masinile in cele mai jalnice service-uri, dar totusi cedeaza si unii si altii cand urlii la ei; asta este, sunt fiarele din comertul capitalist, si nu avem ce sa le facem; frantuzesti, nemtesti, asiatice, toate o apa si un pamant, si toate au cate ceva de care neputem plange; stiti vorba aia din armagedon parca... russian parts, american parts, all made in taiwan!

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Lun 06-Iul-2009 12:26

pentru teddygal869:
Eu am bxul de vreo 2 ani si l-am si luat 2nd hand (normal), acest bx fiind de multi ani, de prin 93 si ma fatai mult pe scaunul soferului si nu are nici pe dracu'. Aaa.. si nu am 80 de kg ca am peste 100 si nu s-o rupt nici fata scaunului nici buretele sau spuma sau ce o fi sub. Daca acum 20 de ani se puteau face masini care la valoarea de atunci a 20 000 de euro acum erau de o calitate bunicica, nu vad de ce nu s-ar putea face acum.

De la o masina noua (chiar daca e logan sau c4 sau c5, eventual c6) ma astept sa: am scaune care sa nu se rupa / taie / schimbe forma pur si simplu, sa nu mi se abureasca stopurile sau farurile sau semnalizatoarele, sa nu mi se supraincalzeasca motoru la sub 20 000km, si sa nu imi "ia foc masina cum s-a intamplat in stirea de la sfarsitul postului.

Cred ca George Ivascu a exagerat putin la partea cu sudurile, dar ca are dreptate in restul chestiilor. cu toate astea e mai bine sa intrebi INAINTE decat DUPA.

Un posesor de Megane care cred ca nu e tocmai multumit. Oricum, trebuie sa ai putina prostie sa iti cumperi un astfel de Renault in anul 2009.
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -parcursi/
"If in doubt, flat out!"

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Lun 06-Iul-2009 12:33

dj01fad scrie:nu am nimic cu nimeni, nu vreau sa critic felul nimanui de gandire, dar... ca sa stai stresat ca s-a stricat masina, mi se pare o prostie; ai garantie, mergi la garantie; nu vor sa rezolve, scandal si judecata;

Cateodata nu e vorba numai de asta. Presupunand ca ai o masina de 15 000 de km si ai toate reviziile la zi, nu te-ai zgarcit la service, ulei sau benzina. Iti faci planuri pentru o calatorie in.. Franta de exemplu cu toata familila si toate bune si frumoase. Merci, prin Ungaria iti moare ceva la masina.. cum te simti in momentul ala? nu ai nici un pic de incredere in masina. Te gandesti ca altii cu jafuri de 20 de ani fac km gramada (ma numar si eu aici) si nu au probleme tehnice care sa ii lase in drum, iar tu, dupa ce ai dat 20 000 de km pe masina ai ramas in mijlocul drumului. E si factorul psihic in discutie.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”