oare se vor sfarsi vreodata problemele la Citroen???
Moderator: Echipa Tehnica
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
nu stiu cum gandesc altii si nici nu vreau sa impun cuiva modul meu de a vedea lucrurile...
am fost acum vreun an la saab si am facut un drive test cu un aero93...
am fost profund dezamagit de faptul ca balamalele de la usi erau facute cu niste suruburi total inestetice, precum si alte plastice puse fara gust, cu bavuri proeminente, etc...
consider ca nu trebuie avut in vedere doar motorul sau cutia, etc ci, pe langa toate astea, pe mine ma interseaza f tare gadgeturile electronice, finisajele, calitatea materialelor, etc...
am vazut un c6 cu 30000 km la care ornamentele nichelate din jurul geamurilor erau din plastic si la care nichelajul se luase pe alocuri, aratand ca un caine jupuit...
totusi, nu pori sa dai 50 000 euro pe o masina la care detaliile sunt create la nivelul produselor realizate de cooperativa nevazatorilor...
am fost acum vreun an la saab si am facut un drive test cu un aero93...
am fost profund dezamagit de faptul ca balamalele de la usi erau facute cu niste suruburi total inestetice, precum si alte plastice puse fara gust, cu bavuri proeminente, etc...
consider ca nu trebuie avut in vedere doar motorul sau cutia, etc ci, pe langa toate astea, pe mine ma interseaza f tare gadgeturile electronice, finisajele, calitatea materialelor, etc...
am vazut un c6 cu 30000 km la care ornamentele nichelate din jurul geamurilor erau din plastic si la care nichelajul se luase pe alocuri, aratand ca un caine jupuit...
totusi, nu pori sa dai 50 000 euro pe o masina la care detaliile sunt create la nivelul produselor realizate de cooperativa nevazatorilor...
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
- 2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm
teddygal869 scrie:mbc a zis-o putin mai subtil decat mine
Ănainte sĂŁ am Loganul ĂŽn 2005 Âşi Citroenul ĂŽn 2009 am avut Dacia 1310 din 1973 fabricaĂžiei Âşi crede-mĂŁ cĂŁ ĂŽn ziua când am dus-o la REMAT, dupĂŁ 32 de ani, scaunele nu erau rupte. Loganul are 4 ani Âşi este ĂŽn stare excelentĂŁ, ireproÂşabilĂŁ, pe când la Citroen buretele scaunului e rupt, plasticele de interior zornĂŁie, cu schimbĂŁtorul de viteze de abia mai bag ĂŽn marÂşalier Âşi ĂŽn a V-a, joacĂŁ maneta ca "joistick-ul" parcĂŁ-i gata sĂŁ-Âşi ia zborul, scârÞâie geamurile când le deschid de parcĂŁ-s ruginite, i-am schimbat bucÂşile pe faÞã ĂŽn Ungaria Âşi a trebuit sĂŁ ĂŽnlocuiesc un Âşurub de la ele pentru cĂŁ servisul a rupt patru chei ĂŽncercând sĂŁ-l desfacĂŁ (acesta fiind sudat din cauza ruginei), bate caseta de direcĂžie de parcĂŁ zici cĂŁ-i spartĂŁ.
DacĂŁ aÂş mai avea vreodatĂŁ ocazia sĂŁ cumpĂŁr o maÂşinĂŁ nu aÂş mai opta pentru Citroen sau Peugeot niciodatĂŁ.
MulÞi au denigrat Dacia Logan, eu doar atât spun κi meritã toÞi banii. Atâtea probleme la Citroen Îmi spune ceva: cineva le-a fãcut În bãtaie de jos pentru români. Uitã-te pe saitul Citroen.fr ºi vei vedea diferenÞa Între un C3 la ofertã pentru francezi ºi pe saitul Citroen.ro pentru oferta pentru români. E diferenÞã de cca. 3000 euro mai ieftin (pentru acelºi tip de maºinã ºi echipare) În România. De ce ? Pentru cã sunt materiale ieftine ºi de proastã calitate.
Naºul meu are un C3 din 2003 luat SH din Paris. Deºi e mai vechi cu doi ani decât al meu e Într-o stare impecabilã ºi nu prezintã nici una din problemele care le are a meu.
Iar când mai dai ºi 12.000 euro pe el ºi spui cã suntem pretenÞioºi asta mi se pare sfidare. Ori eºti unul dintre mecanicii ATS ori nu ºtii sã preÞuieºti banii câºtigaÞi care se obÞin (de cãtre unii dintre noi) cu mult efort, ca ºi toate celelalte nevoi de altfel.
Nu ÎÞi doresc decât când vei cumpãra ceva cu bani mulÞi sã devi ºi tu membru al pretenÞioºilor. Poate aºa ÎÞi vei da seama cã cel care vinde are mai multe obligaÞii cãtre client decât invers. ªi În strãinãtate aºa este, la noi În schimb clientul are obligaÞii. Dacã ei ºtiu cã drumurile noastre sunt proaste, spuma de la spãlãtorie mãnâncã chederele, aerul este plin de praf, benzina este de proastã calitate (Încã) atunci de ce dau trei, patru ani de garanÞie ? Ca sã ÎÞi scoatã ochii iar când mergi la ei sã schimbi pivoÞii sau bielete antiruliu (În garanÞie binenÞeles) ÎÞi vor spune cã nu e din cauza lor ci a clientului care a avut curajul sã conducã maºina pe drum.
Iar când o sã gãseºti tu un dealer auto/reprezentanÞã care sã ÎÞi dea explicit/detaliat În scris pentru ce se acordã garanÞie ºi În ce condiÞii (la noi În România) eu Îmi dau foc ºi dupã aceea mã Împuºc.
BaftĂŁ la toĂži.

Nu are nici o legatura cu citroen. Partea proasta este ca pe zi ce trece produsele de folosinta indelunga nu mai sunt ce au fost..devin mai degraba de unica folosinta. Eu am xsara luata la mana a doua produsa in 2003 si sunt f multumit de ea.
Deci topicul ar trebui sa fie ceva de genul, cand se vor termina problemele la masinile noi.
Cat despre acel auto produs in Romania..nici nu mai spun nimic. Dar voi da un alt exemplu. Acasa am o bormsina no name luata de vro 7 ani si folosita in conditii de exploatare moderata spre lejera dar destul de des (uneori si imprumutata) si cam in toate tipurile de material. La firma am avut un bosch cel mai performant care in 2 luni (nu foarte exploatat fiind) s-a ars. Asta nu dovedeste in nici un fel ca no nameul este mai bun ca Boschi'ul hi tech. Pur si simplu asa s-a intamplat, si un nu name va ramane mereu un no name.
Deci topicul ar trebui sa fie ceva de genul, cand se vor termina problemele la masinile noi.
Cat despre acel auto produs in Romania..nici nu mai spun nimic. Dar voi da un alt exemplu. Acasa am o bormsina no name luata de vro 7 ani si folosita in conditii de exploatare moderata spre lejera dar destul de des (uneori si imprumutata) si cam in toate tipurile de material. La firma am avut un bosch cel mai performant care in 2 luni (nu foarte exploatat fiind) s-a ars. Asta nu dovedeste in nici un fel ca no nameul este mai bun ca Boschi'ul hi tech. Pur si simplu asa s-a intamplat, si un nu name va ramane mereu un no name.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
- mesersmith
- Moderator - C5
-
- simpatizant
Raspund afirmatiilor facute de teddygal
In primul rand daca aveam fite a-mi luam probabil un BMW serie 3 din 2006 pt care mai puneam o mie doua in plus.
Daca am dat banii astia pe masina am pretentia sa fie masina si sa fiu tratat asa cum se cuvine de catre service-ul citroen pt ca nu am castigat banii la loz in plic sau la alba - neagra. Nu ma asteptam sa am asemenea probleme cu o masina care totusi " se numeste masina " spun eu.
Daca nu aveam pretentii luam 2 logan-uri probabil la banii care i-am dat pe C4-ul asta. Asa ca nu te supara dar tind sa cred ca tu ori nu stii sa apreciezi valoarea muncii tale. ori nu ai muncit un minut pina acum ( probabil ai primit masina sau stiu eu ce altceva MOCA de la parinti ).
Banii astia 16-17000 de euro sunt castigati prin munca domnule draga si ... sa vad ca in nici un an crapa buretele pe scaun - nu-mi pica prea bine.
Aici e chestie de o calitate indoielnica a componentelor masinii care cu siguranta nu se ridica la pretul ei ( destul de ridicat spun eu )
Si cum bani pt o alta nu am prea curind pt ca am mai spus-o si o repet muncesc pt banii astia este normal sa-mi fac probleme ( oare ce se va intampla cu masina asta peste inca un an????? ).
ASA CA CIOCU' MIC SI GANDESTE-TE LA " TREABA CU MUNCA "
Apoi mai discutam.
NU vreau sa te simti jignit dar asta e impresia pe care mi-ai facut-o.
Daca am dat banii astia pe masina am pretentia sa fie masina si sa fiu tratat asa cum se cuvine de catre service-ul citroen pt ca nu am castigat banii la loz in plic sau la alba - neagra. Nu ma asteptam sa am asemenea probleme cu o masina care totusi " se numeste masina " spun eu.
Daca nu aveam pretentii luam 2 logan-uri probabil la banii care i-am dat pe C4-ul asta. Asa ca nu te supara dar tind sa cred ca tu ori nu stii sa apreciezi valoarea muncii tale. ori nu ai muncit un minut pina acum ( probabil ai primit masina sau stiu eu ce altceva MOCA de la parinti ).
Banii astia 16-17000 de euro sunt castigati prin munca domnule draga si ... sa vad ca in nici un an crapa buretele pe scaun - nu-mi pica prea bine.
Aici e chestie de o calitate indoielnica a componentelor masinii care cu siguranta nu se ridica la pretul ei ( destul de ridicat spun eu )
Si cum bani pt o alta nu am prea curind pt ca am mai spus-o si o repet muncesc pt banii astia este normal sa-mi fac probleme ( oare ce se va intampla cu masina asta peste inca un an????? ).
ASA CA CIOCU' MIC SI GANDESTE-TE LA " TREABA CU MUNCA "
Apoi mai discutam.
NU vreau sa te simti jignit dar asta e impresia pe care mi-ai facut-o.
-
- pasionat
luand in discutie treaba cu munca cu toate ca e offtopic "dom'le" am 2 C5-uri 1 C4 si 1 C1 c4-le si c1-le luate noi noute toate luate pe banii mei munciti de mine din toate astea rezulta ca stiu ce inseamna bani dati. pe langa asta nici nu cred ca vrei sa iti imaginezi problemele ce le-am avut cu c5-urile incepand de la FAP-uri pompe de vacuum cutii de viteze chestii in care se baga bani nu gluma stiu ce inseamna cu adevarat o problema la o masina. faptul ca buretele de la scaun ti s-a inmuiat nu iti porovoaca nici un prejudiciu, dar in momentul in care ti se duce FAP-ul poti sa iti plangi in pumn si masina aia nu mai pleaca de acolo. Imi apreciez munca si banii dati dar trebuie sa mai fii si realist si sa iti dai seama ca si masina aia e cum esti tu te mai imbolnavesti din cand in cand ca nu te-o dat doamne doamne perfect. Faptul ca trebuie sa mai repari una alta la ea nu inseamna ca e rebut si nici ca tu esti cel mai patit de pe lume. as vrea sa te vad in masina mea acum dupa 120 de milioane dati in 3 luni de zile pt reparatii si inca nu s-a rezolvat. Cu toate astea nu ma plang, imi rezolv problemele si merg mai departe. mai stai putin si gandeste-te si tu la aceste lucruri si ai sa vezi ca sunt multi mai nefericiti decat tine. apropo ca mi-am amintit la c4-le meu dupa 2 saptamani a inceput sa-mi dea eroare de airbag masina are acum 3 ani si inca da acea eroare si pt asta nu ma impusc e un contact slab facut, o mufa stricata ce o fi ca nici nu mai stiu... s-a tot schimbat si degeaba tine 2 luni si apoi face la fel nu dau vina pe cei de la ats nici pe cei de la fabrica, toate au puncte slabe si fiecare cu norocul lui.
-
- simpatizant
Si care e concluzia???
Ca Citroen nu e marca si nici masinile lor nu le putem numi masini.
Super Nova din 2001 nu m-a facut niciodata sa regret banii pe care i-am dat pe ea. Dar C4-ul asta ma face sa regret si mai mult de atit nu cred ca de acum innainte o sa mai cumpar vreodata o masina frantuzeasca.
Cred ca e prima si ultima.
Super Nova din 2001 nu m-a facut niciodata sa regret banii pe care i-am dat pe ea. Dar C4-ul asta ma face sa regret si mai mult de atit nu cred ca de acum innainte o sa mai cumpar vreodata o masina frantuzeasca.
Cred ca e prima si ultima.
- abarth_mcm
- pasionat
Probleme au toate marcile aproape..uitati-va si pe alte forumuri sa vedeti ca si masinile nemtesti de pilda intampina probleme.(asta pt ca acum calitatea masinilor indiferent de marca s-a echilibrat). Nu mai exista diferente mari intre constructori...
Si toti constuctorii mizeaza mult la capitolul service/piese de schimb. Fac masini frumoase, atragatoare..dar la care piesele te usuca...
A..personal nu cred ca se poate compara o Super Nova nici macar cu un BX intretinut din anii '80 , care e net superior.(opinia mea)..dar daca a ta e perfecta
nu contrazic..
Si toti constuctorii mizeaza mult la capitolul service/piese de schimb. Fac masini frumoase, atragatoare..dar la care piesele te usuca...
A..personal nu cred ca se poate compara o Super Nova nici macar cu un BX intretinut din anii '80 , care e net superior.(opinia mea)..dar daca a ta e perfecta

Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.
-
- pasionat
la supernova nu auzea ambreiajul dupa o luna si cum ii batea pe spate placa de la porrtbagaj de ce ? pt ca a dat 3000 de euro pe ea si se astepta sa putrezeazsca in 2 saptamani in schimb de la C4 are pretentii. Pe langa asta daca duce vreodata o supernova 150.000 de km fara sa bata ceva in ea eu ma impusc in schimb un citroen si daca se roade una alta pe ea veci n-o sa scartaie asa
- mesersmith
- Moderator - C5
nu sunt de parere ca e normal sa compari o masina la care electronica se reduce la releul de incarcare si la cel de semnalizare, cu o masina full de electronica...si nu numai...
hai sa nu fiu rau, supernova avea si calculator de injectie....am avut si eu una, dar nu as putea-o compara nici macar cu c1...
gradul de complexitate al masinilor moderne duce inevitabil la probleme mult mai complexe la randu-le, decat in trecut...
spuneam cateva posturi mai sus ca un amic cerea ajutor ca se inneca intr-un a6...ei bine, asta e strigator la cer, pt ca nu tine nici de electronica, nici de nu stiu ce complexitate...ci doar de o treaba prost facuta si care a dus la aparitia unei asemenea defectiuni...
prin urmare, nu pot admite suduri vizibile, bavuri pe plastice sau orice alta chestie facuta pe ideea romaneasca cum ca merge si asa, in timp ce, in cazul unei defectiuni serioase, pot fi de acord ca se poate intampla, pe ideea complexitatii...
hai sa nu fiu rau, supernova avea si calculator de injectie....am avut si eu una, dar nu as putea-o compara nici macar cu c1...
gradul de complexitate al masinilor moderne duce inevitabil la probleme mult mai complexe la randu-le, decat in trecut...
spuneam cateva posturi mai sus ca un amic cerea ajutor ca se inneca intr-un a6...ei bine, asta e strigator la cer, pt ca nu tine nici de electronica, nici de nu stiu ce complexitate...ci doar de o treaba prost facuta si care a dus la aparitia unei asemenea defectiuni...
prin urmare, nu pot admite suduri vizibile, bavuri pe plastice sau orice alta chestie facuta pe ideea romaneasca cum ca merge si asa, in timp ce, in cazul unei defectiuni serioase, pot fi de acord ca se poate intampla, pe ideea complexitatii...
Prima chestie ar fi cu BMW -ul mie imi place foarte mult seria 3 si nu sunt fitos chiar de loc.
A doua chestie..cred ca mi-a venit in minte o explicatie pentru motivul calitatii mai proaste a produselor.
1. Nu se mai face cercetare ca pe vremuri (nici macar in strainatate) pentru a se scadea costurile.
2. Salariile sunt mult mai mari..pentru ca asa a evoluat lumea...nivelul de trai, beneficiile pe care le avem sunt mult mai mari.
3. Pentru ca profitul firmelor sa ramana la procente comparabile cu cele din trecut, s-au cautat materiale mai noi, mai ieftine, mai comfortabile..dar oarecum mai putin rezistente.
4.Pregatirea salariatilor, desi este sprijinita prin cursuri, team buildinguri etc... , zic eu nu este suficienta..si pentru ca dupa munca si cursuri distractile de diverse tipuri ne ocupa tot timpul, si pentru ca multe lucruri s-au automatizat si pentru ca oamenii cu experienta datorita poluarii si repeziciunii cu care inainteaza lucrurile se senilizeaza mult mai repede ( o sa radeti de aceasta remarca dar este un adevar trist..nush din ce motiv oamenii cu experienta dar in varsta incep sa uite tot mai usor, devin superficiali etc.)
Si poate mai sunt si multi alti factori dar ideea de baza este ca progresul a creat aceasta stare de fapt.
Deci smiley, calitatea mai proasta a produselor, cred eu ca este determinata de faptul ca traim mai bine.
A doua chestie..cred ca mi-a venit in minte o explicatie pentru motivul calitatii mai proaste a produselor.
1. Nu se mai face cercetare ca pe vremuri (nici macar in strainatate) pentru a se scadea costurile.
2. Salariile sunt mult mai mari..pentru ca asa a evoluat lumea...nivelul de trai, beneficiile pe care le avem sunt mult mai mari.
3. Pentru ca profitul firmelor sa ramana la procente comparabile cu cele din trecut, s-au cautat materiale mai noi, mai ieftine, mai comfortabile..dar oarecum mai putin rezistente.
4.Pregatirea salariatilor, desi este sprijinita prin cursuri, team buildinguri etc... , zic eu nu este suficienta..si pentru ca dupa munca si cursuri distractile de diverse tipuri ne ocupa tot timpul, si pentru ca multe lucruri s-au automatizat si pentru ca oamenii cu experienta datorita poluarii si repeziciunii cu care inainteaza lucrurile se senilizeaza mult mai repede ( o sa radeti de aceasta remarca dar este un adevar trist..nush din ce motiv oamenii cu experienta dar in varsta incep sa uite tot mai usor, devin superficiali etc.)
Si poate mai sunt si multi alti factori dar ideea de baza este ca progresul a creat aceasta stare de fapt.
Deci smiley, calitatea mai proasta a produselor, cred eu ca este determinata de faptul ca traim mai bine.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
-
- pasionat
...
si sa mai schimbat ceva in timp. Pe vremuri lumea i-si cumpara masina la 20, 24 de ani (asta in tarile occidentale), si cu masina aia traia o viata intreaga. Asa era atunci la moda... in zilele noastre chiar si eu care i-mi permit, Logan, C4, 207, Golf... mai mult de 3 ani (sau 100.000 KM) nu tin masina... chiar daca nu are nimic 

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”