Citroen Craiova- O duci cu una , o iei cu alta
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
Citroen Craiova- O duci cu una , o iei cu alta
Astazi am fost sa iau masina din service de la citroen. Am dus-o acolo pentru a - i schimba rulmentii de la puntea spate. Cand ajung acolo, aflu ca mi se aprinde beculetul de la ABS pe bord, dar nu e nici o problema se stinge el . Mda... ce sa mai zic, las-o asa. Ies cu ea, dau o tura, pun o frana, si ma duc ca sania. Ups... ma intorc inapoi. Si iar testeaz-o si iar incearca , nimic. Pana la urma, imi spun ca e rulmentul de la o roata, nu stiu cum si trebuie schimbat, ca din cauza asta transmite o eroare senzorului si nu mai intra ABS ul. Pe langa 13 mil care i-am dat, asta ma mai costa 8 mil fara manopera. Pe scurt, eu duc masina acolo ,fara absolut nici o problema la franare si o iau fara ABS si cu 3 becuri aprinse in bord ( STOP,ABS si cel de la frana de mana) si ei imi spun ca le pare rau , dar nu din cauza lor. Intreb si eu un inginer de acolo ce se intampla daca eu maine plec la buc si ma prinde o ploaie pe autostrada, daca pun o frana la 130 , fac patinaj artistic. Raspunul lui nu a intarziat sa apara " Dar dumneavoastra de ce mergeti cu 130 pe ploaie . Mergeti cu 80-90 ":)) Asa ca ma gandeam sa ma duc maine la OPC sa le fac o reclamatie si vb si cu o cunostiinta de la un ziar local sa le fac putina reclama . Voi ce ziceti ?
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
in primul rind 13 milioane e un pret cam mare pt.schimbarea rulmentilor punte spate pe ambele parti chiar si la reprezentanta.
problema nu e greu de banuit:din cauza ca bratele trebuie date jos,trebuie dat jos si senzorul abs de pe fiecare parte.care iese sau nu.in cazul tau,probabil unul din ei nu a iesit si a fost deteriorat.
spune-le sa puna lexia.daca " din intimplare" chiar unul din senzorii spate e dus,concluzia o tragi singur.
p.s. uita-te daca nu ti-au rupt si burdufurile de la telescoapele spate pt. ca atunci cind pui bratul la loc tre sa ai mare grija sa nu le freci serios.
problema nu e greu de banuit:din cauza ca bratele trebuie date jos,trebuie dat jos si senzorul abs de pe fiecare parte.care iese sau nu.in cazul tau,probabil unul din ei nu a iesit si a fost deteriorat.
spune-le sa puna lexia.daca " din intimplare" chiar unul din senzorii spate e dus,concluzia o tragi singur.
p.s. uita-te daca nu ti-au rupt si burdufurile de la telescoapele spate pt. ca atunci cind pui bratul la loc tre sa ai mare grija sa nu le freci serios.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
acuma stiu ca tara arde... dar mi se pare interesant cat de dependeti se cred unii de abs sau cata incredere isi pun unii in abs. Nu, daca la 130 la ora pui frana pe drum ud nu faci patinaj artistic. Si mare atentie, nu atata incredere in abs ca nu e inger pazitor. Da, stiu ca arata ca dracu bordu cu 3 becuri rosii aprinse, dar nu la asta ma refeream.
"If in doubt, flat out!"
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
chiar si in drum drept, daca franezi brutal fara abs (mai binezis nu merge abs-ul si nu stii) si prinzi la una din roti apa sau pata de ulei, ai sanse destul de mari sa pivotezi instant; in al doilea rand, o masina care are aceasta dotare si nu ii functioneaza, are foarte multe sanse sa franeze total aiurea fata de o masina care nu are deloc abs...
Oricum pana la urma s-a rezolvat problema. Am fost dimineata , am vb cu directorul de acolo, au desfacut rulmentul si au spus ca nu la ei s-a stricat sigur, ca era mai de mult
) Acum ce dracu sa mai zici . Pana la urma am ajuns la o intelegere si in loc de 8 mil pe el, mi-au luat 5 , si nu am platit manopera . Dar nu stiu daca mai calc vreodata pe acolo . Doar seful de service de acolo mi s-a parut ok, in rest, toti ceilalti ...

Si apropo de ce spunea mbc ,sistemele astea cateodata salveaza vieti , eu acum un an , cu un mercedes vito am luat un capac de la o gura de canal , inalt de vreo 30 de cm si aveam vreo 140, am facut explozie la 3 roti am sarit 2 borduri , am lovit o masina parcata si m-am oprit in curtea unui depozit , trecand prin porti. M-am ales doar cu arcada sparta si pers din dreapta nu a avut nici o zgarietura, asa ca eu chiar cred in ele
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
in situatia descrisa de tine, eu dau toate sistemele astea de siguranta care is atat de mediatizate pe un roll cage. e mai ieftina, nu intra in malfunction, nu necesita intretinere si in plus salveaza pe buna viata persoanei din acea masina. Dar daca tu zici ca abs-ul, asr, sau esp-ul au avut vreun cuvant de spus, atunci bine. eu zic ca vito-ul ala avea ceva fier in el si de aia nu ati murit.
"If in doubt, flat out!"
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”