sincron treapta a 2 a
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
sincron treapta a 2 a
De cand am luat c5 ul am avut probleme cu cutia. Cand schimb in treapta a 2 a , imi caraie. Si pe toti pe care i-am intrebat, au spus ca e sincronul de vina. Doar ca am uitat sa specific ca, daca motorul este rece intra foarte bine in viteza . si chiar cand este cald , are momente cand nu face figuri ( dar si cand face ... intra cu cantec ) Si vroiam sa va intreb si pe voi , daca intr-adevar este sincronul si de ce atunci cand e rece nu am probleme
-
- pasionat
sincron treapta a 2 a
Interesant de aflat cum de s-a dus acest sincron. Cand cutia este rece uleiul din interior este mai vascos,fapt care face pinionul sincron sa-si faca treaba.Insa daca vei desface cutia pentru reparatie, cu siguranta nu vei inlocui numai acest pinion.In plus, manopera este mare si pisele sun scumpe. Mai bine cauta o alta cutie de pe o masina lovita.De obicei deteriorarea unei sau unor piese din cutia de viteze este determinata de o lipsa de ulei, sau in cazul unui sincron, atunci cand masina are probleme cu ambreiajul si se incearca o schimbare a vitezelor cu forta.Posibil sa mai fie dus si unul dintre rulmentii cu ace, acestia au coliviile din plastic si se pot sparge,insa aceasta nu se vede decat daca desfaci cutia, de asta ziceam la inceput ca era bine de stiut cum de a aparut acest defect.
aoleo..si la citroenurile noi se intampla asta?:)) same problem la bx meu..daca incetinesc pana sa pot baga in treapta 1..numai atunci nu caraie knd bag in a 2-a..la mine sigur e sincronul..ma duc asa cu ea de 2 ani..n-are nik
atata doar sa nu te deranjeze daca intorc oamenii capul pe strada si zic:"Asta nu stie apasa ambreiajul sau nu stie baga in viteza"

Citroen BX 1.9 GTi `87 (122 hp)
VW Passat 1.9 TDI `03 (131 hp)
Seat Leon 1.9 TDI '07 (105 hp)
VW Passat 1.9 TDI `03 (131 hp)
Seat Leon 1.9 TDI '07 (105 hp)
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”