salut. stie careva daca pentru schimbul placutelor de frana fata, spate pentru un xsara1 , 2.0 hdi este vreo chichita de care sa tin cont?
mentionez ca-mi place sa mesteresc singur la masina si nu am mai umblat pina acum la ele.
schimb placute de frana
Moderator: Echipa Tehnica
schimb placute de frana
jonmatei
presa aia pt. introducerea cilindrului in etrier poate fi inlocuita 100% cu succes cu o menghina de tamplarie, din aceea care se foloseste pt. a tine presate doua bucati de lemn lipite pana se intareste lipiciul. costa 5-10lei si se gaseste efectiv oriunde: supermarket, piata, magazin de fierarie etc.
http://mafcom.ro/img/imagini/produse/bi ... 678980.jpg
intre capul cilindrului si piciorul menghinei se aseaza placuta veche, pt. ca altfel nu se poate, capul cilindrului fiind concav. am vazut metoda intr-un filmuletz pe youtube acum cativa ani si o folosesc cu succes. daca as fi aflat mai devreme cand aveam Dacia, nu m-as mai fi chinuit ca fraieru cu leviere si cozi de ciocan si alte porcarii de genul asta.
http://mafcom.ro/img/imagini/produse/bi ... 678980.jpg
intre capul cilindrului si piciorul menghinei se aseaza placuta veche, pt. ca altfel nu se poate, capul cilindrului fiind concav. am vazut metoda intr-un filmuletz pe youtube acum cativa ani si o folosesc cu succes. daca as fi aflat mai devreme cand aveam Dacia, nu m-as mai fi chinuit ca fraieru cu leviere si cozi de ciocan si alte porcarii de genul asta.

Salut,
Eu le-am schimbat de doua ori pana acum singur;
Prin insurubare intra pistonul foarte usor; bagi o cheie (de 17 parca) in gaurile (cele in cruce) de pe exteriorul pistonului, invarti si simultan apesi usor cu o coada de ciocan in mijlocul pistonului. Grija mare sa nu ciupesti garnitura de cauciuc.
In rest un stift si o siguranta de scos ca prim pas,
Apoi arcurile de sarma - pas 2-
Placutele vechi -pas 3 -se scot doar intr-o anumita pozitie prin rotire, nu le tragi ca gheorghe ca nu o sa iasa
Dupa repunere ai grija sa calci frana inainte sa iesi pe drum cu ea sa nu ai surprize.
Bafta
G
Eu le-am schimbat de doua ori pana acum singur;
Prin insurubare intra pistonul foarte usor; bagi o cheie (de 17 parca) in gaurile (cele in cruce) de pe exteriorul pistonului, invarti si simultan apesi usor cu o coada de ciocan in mijlocul pistonului. Grija mare sa nu ciupesti garnitura de cauciuc.
In rest un stift si o siguranta de scos ca prim pas,
Apoi arcurile de sarma - pas 2-
Placutele vechi -pas 3 -se scot doar intr-o anumita pozitie prin rotire, nu le tragi ca gheorghe ca nu o sa iasa
Dupa repunere ai grija sa calci frana inainte sa iesi pe drum cu ea sa nu ai surprize.
Bafta
G
Nu mai stiu eu exact, dar sunt 2 sisteme diferite. Unul prin inpingere si mergea cu o coada mai groasa de ciocan
..sistemul ala este pe fata parca iar pe spate prin insurubare, si exista chei speciale care au dinti ce intra in gaurelele de care se spunea mai sus.
Placutele bosch sunt f bune, dar pana la urma poti sa iei orice. de cand le fac din materiale ecologice toata scartaie mai mult sau mai putin, pana si Ferodo
.

Placutele bosch sunt f bune, dar pana la urma poti sa iei orice. de cand le fac din materiale ecologice toata scartaie mai mult sau mai putin, pana si Ferodo

Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
gresit, eu am sistem e franare Bosch, am pus palacute feodo, iar acum am cumparat deja TRW-Lucas. Culmea e ca la mine combinatia disc Bosch cu placute Bosch (din fabricatie) nu a mers bine. sistemele de franare Bosch si Lucas sunt oarecum iferite, dar asta nu inseamna ca fiecare nu produce si consumabile pt. sistemul concurentei.
hai ca nu ma inteleg cu tine.Uite intra aici si vezi la placute care este diferenta. http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.ph ... filtru=020 .Eu nu despre cine face discul intreb ci despre caracteristica sistemului,pentru ca sunt 2 sisteme de prindere a placutelor.
jonmatei
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”