schimb placute de frana

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

jonmatei
simpatizant

schimb placute de frana

Mesajde jonmatei » Joi 16-Iul-2009 19:05

salut. stie careva daca pentru schimbul placutelor de frana fata, spate pentru un xsara1 , 2.0 hdi este vreo chichita de care sa tin cont?
mentionez ca-mi place sa mesteresc singur la masina si nu am mai umblat pina acum la ele.
jonmatei

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 16-Iul-2009 21:56

ai nevoie de o presa pt introducerea pitonului in etrier , sfatul meu - go to service

jonmatei
simpatizant

Mesajde jonmatei » Joi 16-Iul-2009 22:08

am presa de la dacia pe care o reparam la fel . alta chichita?
jonmatei

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 16-Iul-2009 22:34

pistonul se introduce prin infiletare

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Joi 16-Iul-2009 23:18

presa aia pt. introducerea cilindrului in etrier poate fi inlocuita 100% cu succes cu o menghina de tamplarie, din aceea care se foloseste pt. a tine presate doua bucati de lemn lipite pana se intareste lipiciul. costa 5-10lei si se gaseste efectiv oriunde: supermarket, piata, magazin de fierarie etc.

http://mafcom.ro/img/imagini/produse/bi ... 678980.jpg

intre capul cilindrului si piciorul menghinei se aseaza placuta veche, pt. ca altfel nu se poate, capul cilindrului fiind concav. am vazut metoda intr-un filmuletz pe youtube acum cativa ani si o folosesc cu succes. daca as fi aflat mai devreme cand aveam Dacia, nu m-as mai fi chinuit ca fraieru cu leviere si cozi de ciocan si alte porcarii de genul asta. :D

grigoret
pasionat

Mesajde grigoret » Vin 17-Iul-2009 09:58

Salut,

Eu le-am schimbat de doua ori pana acum singur;
Prin insurubare intra pistonul foarte usor; bagi o cheie (de 17 parca) in gaurile (cele in cruce) de pe exteriorul pistonului, invarti si simultan apesi usor cu o coada de ciocan in mijlocul pistonului. Grija mare sa nu ciupesti garnitura de cauciuc.

In rest un stift si o siguranta de scos ca prim pas,
Apoi arcurile de sarma - pas 2-
Placutele vechi -pas 3 -se scot doar intr-o anumita pozitie prin rotire, nu le tragi ca gheorghe ca nu o sa iasa

Dupa repunere ai grija sa calci frana inainte sa iesi pe drum cu ea sa nu ai surprize.

Bafta
G

jonmatei
simpatizant

Mesajde jonmatei » Mie 29-Iul-2009 07:05

mai am o mica nelamurire daca toate : pompa injectoare si alte subansamble sunt bosch ,am vazut ca si placutele de frana sunt tot de 2 tipuri pe fata sistem bosch si sistem lucas ,este posibil sa fie tot bosch placutele pentru ca spre asta as opta sa cumpar.
jonmatei

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Mie 29-Iul-2009 07:10

Nu mai stiu eu exact, dar sunt 2 sisteme diferite. Unul prin inpingere si mergea cu o coada mai groasa de ciocan :) ..sistemul ala este pe fata parca iar pe spate prin insurubare, si exista chei speciale care au dinti ce intra in gaurelele de care se spunea mai sus.
Placutele bosch sunt f bune, dar pana la urma poti sa iei orice. de cand le fac din materiale ecologice toata scartaie mai mult sau mai putin, pana si Ferodo :(.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 29-Iul-2009 09:37

mie, de exemplu, placutele Bosch cu care a venit masina din fabrica mi-au uzat mult si neuniform discurile. imediat ce am pus Ferodo s-a schimbat treaba in bine.

jonmatei
simpatizant

Mesajde jonmatei » Mie 29-Iul-2009 12:45

nu tipul placutei este problema,ci faptul ca sunt mai multe sisteme de frana si anume lucas si bosch care au o forma diferita care nu-ti permite sa le montezi de la un sistem la altul.
jonmatei

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Mie 29-Iul-2009 15:24

gresit, eu am sistem e franare Bosch, am pus palacute feodo, iar acum am cumparat deja TRW-Lucas. Culmea e ca la mine combinatia disc Bosch cu placute Bosch (din fabricatie) nu a mers bine. sistemele de franare Bosch si Lucas sunt oarecum iferite, dar asta nu inseamna ca fiecare nu produce si consumabile pt. sistemul concurentei.

jonmatei
simpatizant

Mesajde jonmatei » Mie 29-Iul-2009 18:48

hai ca nu ma inteleg cu tine.Uite intra aici si vezi la placute care este diferenta. http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.ph ... filtru=020 .Eu nu despre cine face discul intreb ci despre caracteristica sistemului,pentru ca sunt 2 sisteme de prindere a placutelor.
jonmatei

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”